Μεγαλα συστηματα στην Ελλαδα

Reaction score
7
Καλησπερα !!

Ανοιγω αυτο το topic για να σχολιασουμε διαφορα συστηματα ηχου μεγαλης κλιμακας στην Ελλαδα που μας εκαναν εντυπωση ,ειτε θετικη ,ειτε αρνητικη!!

Αφορμη ελαβα διαβαζωντας τις προδιαγραφες του ηχητικου συτηματος του μεγαρου μουσικης Θεσσαλονικης.(Προσοχη ΔΕΝ το εχω ακουσει,απλα μεταφραζω τα specs)

Ουσιαστικα εχουν 3 συστοιχιες ηχειων πανω απο την σκηνη.
Μια κεντρικη ,μια αριστερα και μια δεξια.Ολα οκ μεχρι εδω.
Ομως προς μεγαλη μου εντυπωση καθε συστοιχια εχει μονο ενα μεγαφωνο 2Χ12 ιντσων κορνας για far throw και ενα12 ιντσων κανονικο για near fill(με κλιση προς τα κατω).

Συν τα 2 B-2 (band pass 2X18)για ολη την αιθουσα μαζι με καποια 6.5αρια στα θεωρεια.

Πραγματικα εχω μεινει αναυδος με τον μικρο αριθμο ηχειων.
Θα φανταζομουν πως θα χρειαζονταν τουλαχιστον τα διπλασια μεγαφωνα για να καλυψουν αυτην την αιθουσΑΡΑ με το απαραιτητο headroom, ποσο μαλιστα οταν προκειται για ενα μεγαρο μουσικης!!

Ποια ειναι η γνωμη σας ?Μηπως ειμαι υπερβολικος, επηρεαζομενος απο των τεραστιο αριθμο μεγαφωνων στα club,οπου μαλλον οι απαιτησεις σε db θα ειναι αλλες...

(p.s. πως κανω attach τις εικονες?πρεπει πρωτα να τις ανεβασω στο νετ?-Ακυρο το βρηκα!!!)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Σε ένα τέτοιο χώρο εκδηλώσεων η ηχητική εγκατάσταση είναι μόνο βοηθητική ώστε να καλυφθούν κάποιες θέσεις απομακρυσμένες.

Αν είχε λιγότερες θέσεις και αυτές βρισκόντουσαν κοντά στη σκηνή δεν θα υπήρχε καν εγκατάσταση.

Reaction score
7
Απάντηση: Μεγαλα συστηματα στην Ελλαδα

Wow!Βασικα η ακουστικη της αιθουσας τοτε θα ειναι σεταρισμενη οχι μονο για flat αποκριση αλλα και για τρομερο gain!ειναι πραγματικα τεραστια!!

Reaction score
792
Αν είναι να βάλουμε ηχεία και στα Μέγαρα Μουσικής τότε bye bye αληθινή μουσική και καλώς την την κονσέρβα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas