Μεγαλη απορια εχω....

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εχω την εξης απορία!
Ολες οι ταινιες που εχω κατεβασει στον υπολογιστη μου εκτος από την καλη HD εικονα εχουν και πολύ καλυτερο 5.1 ηχο από τις αντιστοιχες που νοικιαζω από τα βιντεο κλαμπ.
Για να γινω πιο σαφης λοιπον…

Εχω δει την ιδια μερα το Ι ROBOT σε 720p από τον υπολογιστη και σε απλο dvd από βιντεοκλαμπ.
Η εικονα στο HD είναι κατανοητο και λογικο να είναι καλυτερη. Ο ηχος όμως πως δικαιολογείτε να είναι κατά ένα 30 με 40 % καλύτερος στο HD ???
Ποιο δυνατός ηχος και ποιο καθαρός στα surround… :shock: :shock: :shock:

Eσας που παει το μυαλο σας?
Εχω τεσταρει και άλλες ταινίες από τα βιντεοκλαμπ με τις ιδιες που εχω στον υπολογιστη και εκει ο ηχος παντα ανώτερος.

Δηλ η Audijy ZS pro κανει καλυτερη δουλεια στην αποκωδικοποιήσει στον ηχο από ότι ολοκληρος AV ?
To εχει παρατηρησει κανεις άλλος που κατεβαζει και βλεπει ταινιες HD από το pc του με συνδεση μεσο coaxial από την καρτα ηχου στον AV η είναι μονο η φαντασια μου? :lol: :lol:
 

Μηνύματα
16.002
Reaction score
14
Μήπως καλίτερη προενίσχυση δίνει το PC?

Οχι απαραίτητα σε ποιότητα και πιστότητα αλλά σε δυναμική?

Εχω και εγώ την Audigy ZS Pro και νομιζω το S/N Ratio είναι 109db?
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Μηνύματα
6.153
Reaction score
13.255
Εφόσον συνδέεις την κάρτα ήχου με τον ενισχυτή ψηφιακά (μέσω ομοαξονικής) τότε την αποκωδικοποίηση κάνει ο ενισχυτής, όχι η κάρτα. Η δεύτερη περίπτωση θα ίσχυε αν τα συνέδεες αναλογικά με 6 (τουλάχιστον) καλώδια.

Γιατί δε "ριπάρεις" μόνος σου μια ταινία στο pc και να δοκιμάσεις να δεις σε αυτή τι αποτελέσματα ακούς? Μήπως στις ταινίες που έχεις "κατεβάσει" από το νετ έχουν κάνει διαφορετική ισοστάθμιση, αυξάνοντας ίσως την ένταση στα πίσω κανάλια για πιο εντυπωσιακή μπάντα?

Μήπως είναι και θέμα ψυχοακουστικής? (χιχιχι)...
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Βρε maniac, αφού το ξέρουμε, σου αρέσει το τσιμπημένο το μπασάκι :lol:
Μάλλον η ισοστάθμιση των ταινιών από internet σου πάει περισσότερο...:D

Άκου "30 με 40%" :lol: :lol:
 

Μηνύματα
768
Reaction score
1
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο ήχος που είναι αποθηκευμένος στο DVD να είναι σε χαμηλότερο bitrate η χαμηλότερης γενικά ποιότητας από αυτόν του .ts αρχείου που στην ουσία είναι εγγραφή από εκπομπή HDTV όπου δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι περιοιρισμοί.
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
AndreasL said:
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο ήχος που είναι αποθηκευμένος στο DVD να είναι σε χαμηλότερο bitrate η χαμηλότερης γενικά ποιότητας από αυτόν του .ts αρχείου που στην ουσία είναι εγγραφή από εκπομπή HDTV όπου δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι περιοιρισμοί.
Mαλλον και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι...
Οσο για το 30 με 40 % δεν κανω πλακα...
Οποιος εχει κατεβασει το I ROBOT σε HD μορφη ας το δει και στο καπακι ας το δει και απο καποιο video club.
Η HD ταινια εχει πολυ καλυτερο ηχο :p

Oσο για το ψυχοακουστικο μερος εεε... ας μην κρυβομαστε... Ολοι εχουν παιξει την ιδια σκηνη μιας ταινιας πανω απο 100 φορες για να δοκιμασουν τις ρυθμισεις στον ηχο που εχουν κανει! :lol: :lol: :lol:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.636
Μηνύματα
3.083.807
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale
Top