Μεγαλο Συγκριτικο LCD

Reaction score
14
Δεν το διάβασα το συγκριτικό αλλά το Σαββατο είχα πάει στο σπίτι ενοσ καλού φίλου και έβαλε να μου δείξει τον Hitachi PJ-TX200 σε οθόνη 150"

Καλός και φωτεινός αλλά μαυρο γιόκ, και απο τα πολλά πιξελς που φαίνονται ενοχλητικότατα στην οθόνη κόντεψα να κάνο εμμετό.

Φωτεινή εικόνα σε σχέση με DLP, αλλά η εικόνα του συγκρινόμενη με πολλούς άλλους προτζέκτορες το μόνο που μου έδωσε ήταν απλά φωτεινότητα και τίποτε άλλο.

Reaction score
14
             Epson Hitachi Panasonic Sanyo Sony
            TW600 PJ-TX200 PT-AE900 PLV-Z4 VPL-HS60

Austattung & Technik

LCD-Panels:                5 5 5 5 5
Ventilation:                1 2 4 4 5
Connections:             5 2 4 4 1
Lists:                        4 2 1 5 4

Operation/required options

Remote operation:     4 3 5 3 1
Menus:                2 5 1 4 4

Picture comparison

Screendoor:              4 4 5 4 1
Color Extent:             5 1 3 3 5
Colour Temperature:  2 3 5 2 5
Contrast:                3 2 4 1 5
Gamma:                5 4 1 2 3
Overscan:                3 5 3 4 1
De-Interlacer:            1 2 5 3 4
Detail/Scaling:            3 2 2 5 5
Shading:                2 5 3 4 2
Vertical Banding:        4 5 2 4 2
Convergence:            5 5 1 5 5

Epson Hitachi Panasonic Sanyo Sony
       EMP-TW600 PJ-TX200 PT-AE900 PLV-Z4 VPL-HS60

Reaction score
5
Συνολο ποντων MONO απο τη βαθμολογια περι εικονας:

Epson TW600: 37
Hitachi TX200: 38
Panasonic AE900: 34
Sanyo Z4: 37
Sony HS60: 38

αντε παλι! τελικα τον χειροτερο LCD μας ειχατε φερει στο συγκριτικο με τους νεους DLP!

χεχεχε αστειευομαι... το καλο ειναι οτι αφου οι διαφορες σε ολους τους LCD ειναι τοσο μικρες, απλα παιρνεις τον φθηνοτερο και τελειοσες...!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως εχει φερει τα αποτελεσματα πολυ εξυπνα αν και αφηνει σαφεστατους υπαινιγμους ως προς την συνολικη αποδοση.
Απο εκει και περα ο καθενας κοιτα αυτο που τον ενδιαφερει περισσοτερο στις επιμερους μετρησεις.
Παντως για δευτερη συνεχομενη χρονια "σηκωνει" τον Hitachi αρκετα περισσοτερο απο την πραγματικη του θεση :wink:

Reaction score
0
Αναλυτικοτατο και ....... Γερμανικοτατο !!
Θα μπορουσα να το μεταγραζω σιγα-σιγα απο το altavista/babelfish αλλα θα μπορουσατε οι πιο πεπειραμενοι να μας πειτε τα δικα σας συμπερασματα.
Για παραδειγμα εγω σκεφτομουν τωρα να αγορασω συντομα προτζεκτορα και ειχα ψιλο-καταληξει στον hitachi tx200 που τον εχουν τωρα στο e-shop 1640ε, αλλα διαβαζω τωρα τον dream_GR και λεει οτι τον ειδε στις 150' και παρολιγο να κανει εμετο. Βεβαια εγω το ανωτερο στο σπιτι ειναι να δω σε 90-92 ιντσες, αλλα ξερω'γω ???

Reaction score
14
Ο χιτάτσης (Hitachi) το μόνο που μπορεί να κάνει claim to fame είναι ο πραγματικά πολ΄υμεγάλος σε διάμετρο φακός του, που μόνο για την δυνατή του φωτεινότητα αξίζει.

Οπως ξαναείπα, στην ηχοέκφραση είχε ο Ανδρέας τον PANASONIC δίπλα δίπλα με τον OPTOMA και σε ποιότητα εικόνας ήταν κοντά. Ενώ ή εικόνα του Hitachi απείχε απο αυτό που έιδα εγώ.

Συμφωνώ πάντως με τον Ανδρέα ότι τον έχουν ανεβάσει σε σχέση με το τι αξίζει. Επίσης η τιμή του E-shop είναι νομίζω η τιμή που θα τον βρείς παντού στην αγορά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ο φίλος μου που τον αγόρασε πρίν 1 1/2 μήνα τον πήρε 1650 απο μαγαζί που πουλάει μόνο Α/V... κοινώς για τέτοια όμορφα πράγματα μακριά απο το eshop. Το eshop αμα κάτι πάθει το μηχανάκι θα σου πεί δεν εχω ιδέα και δεν θα σου δώσει καμμία συμβουλή, όπως κάποιο όμορφο χαρτάκι με ρυθμίσεις.... (Δεν λέω περισότερα αλλά αυτό το χαρτάκι είναι πολύτιμο)

Reaction score
1
Πιστεύω ότι δεν ήταν στις προθέσεις του cine4home να γίνει άθροισμα όλων των αποτελεσμάτων.... και δεν λένε πουθενά ότι ο Α η ο Β προβολέας "κερδίζει". Απλά είναι πολύ αναλύτικη η βαθμολογία και κάποιος μπορεί να ανατρέξει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

πχ. από τα color extent, temperature και contrast (max βαθμοί 15) δηλαδή η εικόνα που βλέπουμε, εναι φανερό ότι έχει τον Panasonic πιο ψηλά από τον hitachi και z4, λίγο πιο πάνω από τον epson και με τον Sony να έρχεται πρώτος που είναι και πολύ ακριβότερο μηχάνημα.

Reaction score
1
dream_GR said:
Δεν το διάβασα το συγκριτικό αλλά το Σαββατο είχα πάει στο σπίτι ενοσ καλού φίλου και έβαλε να μου δείξει τον Hitachi PJ-TX200 σε οθόνη 150"

Καλός και φωτεινός αλλά μαυρο γιόκ, και απο τα πολλά πιξελς που φαίνονται ενοχλητικότατα στην οθόνη κόντεψα να κάνο εμμετό.

Φωτεινή εικόνα σε σχέση με DLP, αλλά η εικόνα του συγκρινόμενη με πολλούς άλλους προτζέκτορες το μόνο που μου έδωσε ήταν απλά φωτεινότητα και τίποτε άλλο. 
Ελεος βρε παιδια ...ειδες και αλλους προβολεις φιλε μου στις 150" και ηταν ενταξει χωρις πιξελ? Περνουμε και αλλους στο λαιμο μας λεγοντας τετοια πραγματα.

Reaction score
14
maroulisk said:
dream_GR said:

Ελεος βρε παιδια ...ειδες και αλλους  προβολεις φιλε μου στις 150" και ηταν ενταξει χωρις πιξελ? Περνουμε και αλλους στο λαιμο μας λεγοντας τετοια πραγματα.
Ναι είδα αρκετους!!!!!! Δόξα τω θεό!!

Δεν πάιρνω αλλους στο λαιμό μου απλά ο Hitachi δεν είναι ΚΑΛΟΣ... τελεία και παύλα. Για προβολέας σε θέατρο να φέγγεις τους ηθοποιούς καλός είναι...!!! αλλά για εικόνα κινηματογράφου nein mein general!!!

Reaction score
1
dream_GR said:
maroulisk said:
dream_GR said:

Ελεος βρε παιδια ...ειδες και αλλους  προβολεις φιλε μου στις 150" και ηταν ενταξει χωρις πιξελ? Περνουμε και αλλους στο λαιμο μας λεγοντας τετοια πραγματα.
Μιας λοιπον που και εμεις εχουμε δει πολλους ...πες μας αν θες ποιους ειδες στις 150" και ηταν καλυτεροι απο τον Hitachi PJ-TX200 για να καταλαβουμε.

Δεν πάιρνω αλλους στο λαιμό μου απλά ο Hitachi δεν είναι ΚΑΛΟΣ... τελεία και παύλα. Για προβολέας σε θέατρο να φέγγεις τους ηθοποιούς καλός είναι...!!! αλλά για εικόνα κινηματογράφου nein mein general!!!

Reaction score
1
dream_GR said:
maroulisk said:
dream_GR said:

Μιας λοιπον που και εμεις εχουμε δει πολλους ...πες μας αν θες ποιους ειδες στις 150" και ηταν καλυτεροι απο τον Hitachi PJ-TX200 για να καταλαβουμε

Reaction score
14
maroulisk said:
Μιας λοιπον που και εμεις εχουμε δει πολλους ...πες μας αν θες ποιους ειδες στις 150" και ηταν καλυτεροι απο τον Hitachi PJ-TX200  για να καταλαβουμε
Ετσι όπως υπερσπίζεσαι τον εν λόγω προτζέκτορα, μου φαίνεσαι σαν ενας κακόμοιρος ιδιοκτήτης αυτού...

Πιθανών να το εχεις δεί και εσυ αν τον εχεις και να μην θέλεις να στεναχωρήσεις παραπάνω τον εαυτό του για το μέτριο προτζέκτορα που πιθανά να πήρες!!

Σόρρυ φίλε αλλά δεν θα κάτσω να σου πώ τα μοντέλα που είδα απλά εναφέρω τι έιδαν τα μάτια μου και στην περίπτωση του Hitachi το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Το θέμα θα μπορούσε να γράφει ο ένας μετα ο άλλος και να πάμε στο πουθενα΄, καθώς την υποκειμενική μου άποψη εθεσα και δεν εχω λόγο να μπώ σε αντιπαράθεση και να σου κάνω συγκριτικό τέστ για το τι μου αρέσει και τι οχι...

Αλλωστε γούστα είναι αυτά και ο καθένας αρέσκεται στο τι του πάει στα μάτια και στην τσέπη...

Φιλικά τα λέω και χωρίς να θέλω να σε θίξω ή να σου θίξω το μηχάνημα.

Reaction score
0
Ρε παιδια μη τρελαινεστε και μην ποδοσφαιροποιητε τα μηχανηματα.
Αν καποιος ειναι ικανοποιημενος με το μηχανακι του παει τελειωσε.
Του τυπου οι κοντρες "ο δικος μου ειναι καλυτερος" η "την εχω πιο μεγαλη..... την οθονη" ειναι παιδιαστικα πραγματα.
Οπως και χαρακτηρισμοι στο στυλακι "κακομοιρος και Σια" δεν βοηθουν την συζητηση .
Επισης δεν σημαινει οτι αν εγω ειμαι ικανοποιημενος με την εικονα του μηχανηματος μου πρεπει να ειναι και ο αλλος.
Αλλιως βλεπω εγω αλλιως ο κυρ-Αντρεας.
Κριση εχουμε ολοι . Και αποψη .
Για να γινει σωστος διαλογος λοιπον , επιχειρηματα boys , μονο επιχειρηματα.
Και χιουμορ. :wink:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Σωστος ο Andrew! Kαι μη ξεχναμε οτι οι ρυθμισεις απο προβολεα σε προβολεα ειναι ικανες να τον κανουν εντελως διαφορετικο μηχανημα... :wink:

Reaction score
0
Βρε τον κακομοιρη τον Hitachi τον πεθανανε.....
Οκ οκ o optoma ειναι καλυτερος αλλα τα 2150 με τα 1500 κατι λιγο διαφερουν + μια λαμπα δωρο μας δινει κατι παραπανω σε διαφορα.
Τωρα 150" απο 4 μετρα αποσταση μαλλον αρρωστος ειναι αυτος που βλεπει ετσι γιατι δεν εχει καταλαβει οτι αυτο που δινει εντονα την κινηματογραφικη αισθηση ειναι και η αποσταση απο το πανι.(Εαν δεις απο τα 6 μετρα θα σου πω εγω πως ανεβαινει η ποιοτητα τησ εικονας)
Και εαν μου πεις οτι δεν μπορεις να τραβηχτεις 6 μετρα πισω τοτε τι θες τις 150" ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn