Μειώνονται οι πωλήσεις των Cd στην Ελλάδα........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο από τη η IFPI International στο Λονδίνο, οι παγκόσμιες ψηφιακές πωλήσεις μουσικής τριπλασιάστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, αποτελώντας πλέον το 6% των συνολικών μουσικών πωλήσεων, παγκόσμια.

Ταυτόχρονα οι συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως των μη ψηφιακών πωλήσεων έπεσαν 1,9% κατά το 1ο εξάμηνο του 2005 σε σχέση με το αντίστοιχο 1ο εξάμηνο του 2004.

Στην Ελλάδα η κατάσταση συνεχίζει να είναι πτωτική. Οι νόμιμες πωλήσεις το 2004 βρέθηκαν στα 7,5 εκατομμύρια CD, κατρακυλώντας επί μία 5ετία από τα 8,5 εκατομμύρια CD το 2000 (μείωση 11,76%).

Η αξία των πωλήσεων έπεσε ακόμα περισσότερο, δηλαδή 15,2% από τα €62,3 εκατομμύρια στα €52,8 εκατομμύρια, κατεβάζοντας τον μέσο όρο πώλησης ανά κομμάτι στα €6,9.

Η πτώση θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, δεδομένης της μάστιγας της πειρατείας,  αν δεν είχαν απογειωθεί τα προηγούμενα τρία χρόνια, οι πωλήσεις των μουσικών DVD.

Τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας από τις νόμιμες ψηφιακές πωλήσεις και την είσπραξη δικαιωμάτων, για χρήση μουσικής από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν αποτελούν πλέον μία ακόμα πηγή εσόδων, αλλά τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις που χρειάζεται ο κλάδος για να συνεχίσει να επενδύει σε νέους καλλιτέχνες.

hxos.gr
-------

1. Οι αράπηδες καλά κρατούν στην Ελλάδα...
2. Το βυνίλιο συνεχίζει τον αργό θάνατο...

Reaction score
0
Και πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις των DVD λέει?

Επειδή και η μουσική και οι ταινίες εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία (και στο ίδιο καταναλωτικό budget), η άνοδος του ενός είναι λογικό να φέρει και την πτώση του άλλου.

Άλλωστε ακόμα και στη μουσική όταν το DVD σου δίνει surround ήχο και την εικόνα μιας πχ συναυλίας ενώ το CD του αντίστοιχου live κάνει τα ίδια περίπου λεφτά, γιατί να ασχοληθεί κάποιος με αυτό?

Reaction score
49
Να μειώσουν λίγο (αρκετά θα έλεγα...) τις τιμές στα δισκάκια (CD, DVD, SACD & DVDa) και να 'ναι σίγουροι ότι θα πουλήσουν πολύ περισσότερο..........

Πάντως από black man δεν αγοράζω.......
Προτιμώ λιγότερα αλλά καλύτερα.... :wink:

Reaction score
7
Και πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις των DVD λέει?

Επειδή και η μουσική και οι ταινίες εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία (και στο ίδιο καταναλωτικό budget), η άνοδος του ενός είναι λογικό να φέρει και την πτώση του άλλου.

Άλλωστε ακόμα και στη μουσική όταν το DVD σου δίνει surround ήχο και την εικόνα μιας πχ συναυλίας ενώ το CD του αντίστοιχου live κάνει τα ίδια περίπου λεφτά, γιατί να ασχοληθεί κάποιος με αυτό?
Ναι αλλα το CD ειναι ασυμπιεστο ενω το DVD.....

Το δικηγορο του διαβολου κανω γιατι και εγω προτιμω το αντιστοιχο DVD αντι του CD...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Με τα σκουπίδια που παράγουν οι εταιρίες θα πέσουν κι άλλο οι πωλήσεις. Ήδη έχουν κλείσει 2-3 εταιρίες και αναμένονται και μερικές ακόμη, αλλά μυαλό δεν βάζουν. Επιμένουν στην λογική του δίσκου-γιαουρτάκι με ημερομηνία λήξης 30 μέρες μετά την κυκλοφορία. ..

Η ΜΑ(Β)ΛΑΚΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!!

Reaction score
0
Αν κάνεις άμεσα την σύγκριση για συμπίεση, το μέσο PCM track ενός DVD (δεν αναφέρομαι σε πολυκάναλα) είναι πάνω από 1 GB για 100 λεπτά μουσικής.

Το CD είναι 700 ΜΒ για 74 λεπτά μουσικής.

Άρα σε συκρίσιμα μεγέθη είμαστε πάνω κάτω στα ίδια...

Reaction score
0
Κάνε και μια σύγκριση του DTS που έχει η συλλογή video clips των Queen με το PCM και το CD και δεν νομίζω να σε ξανα-απασχολήσει η συμπίεση.

Τι θα πρότεινες να αγοράσει κάποιος αποκλειστικά για ήχο με τα ίδια λεφτά. Το DVD ή το CD?

Reaction score
23
Κάνε και μια σύγκριση του DTS που έχει η συλλογή video clips των Queen με το PCM και το CD και δεν νομίζω να σε ξανα-απασχολήσει η συμπίεση.

Τι θα πρότεινες να αγοράσει κάποιος αποκλειστικά για ήχο με τα ίδια λεφτά. Το DVD ή το CD?
Θα αγόραζα και τα 2 αν μου άρεσε η ΜΟΥΣΙΚΗ.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε μεσιέδες, τα μουσικά DVD video μπορείτε πολύ απλά να τα ακούτε σε δικάναλο PCM (σχεδόν όλα έχουν γραμμένη και έτσι την πληροφορία). Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ψηφιακό σήμα με συχνότητα δειγματοληψίας στην χειρότερη των περιπτώσεων 48ΚΗz έναντι του ταπεινού 44.1 του σιντακίου και ίδιο μήκος λέξης. Αν είστε τυχεροί μπορεί να πέσετε και σε κάτι καλύτερο (δεν βάζω στο τραπέζι το DVD audio...). Μιλάμε για περισσότερη πληροφορία γραμμένη στο μέσο σε κάθε περίπτωση.
Με εννοάτε? :wink:

Reaction score
51

That's the way..I like it!

Reaction score
51
Η μεγαλύτερη μάζα του "μουσικόφιλου" κόσμου, και όχι βέβαια του "χαϊεντομουσικόφιλου" κόσμου, την τελευταία πενταετία, να μην πω δεκαετία, έχουν πλέον καθημερινή μουσική ενασχόληση με τα MP3.
Αν υπάρχει κάποια αιτία για την μείωση των πωλήσεων ειναι αυτή και οχι τα DVD.
Και μιλάμε για "χιλιάδες" τραγούδια, διαθέσιμα παντού και εξαιρετικά εύκολα και πολλές φορές "δωρεάν"! :wink:

Reaction score
0

Και αν είχες πολλά ΛΕΦΤΑ..... :mrgreen:

Reaction score
7
Αν κάνεις άμεσα την σύγκριση για συμπίεση, το μέσο PCM track ενός DVD (δεν αναφέρομαι σε πολυκάναλα) είναι πάνω από 1 GB για 100 λεπτά μουσικής.

Το CD είναι 700 ΜΒ για 74 λεπτά μουσικής.

Άρα σε συκρίσιμα μεγέθη είμαστε πάνω κάτω στα ίδια...
Ναι ρε Νικο, αν εχει και PCM μπαντα δεν το συζητω....

Reaction score
0
Λοιπον το εχουν παραχ_σει με τις τιμες που εχουν.Απο την αλλη τους φτανε οι Cd-men black man.Oi τελευταιοι ομως απο τα cd που πωλουν τα μισα παιζουν.καλυτερη λυση ειναι τα mp3.Αν θελουν πωλησεις να ριξουν τις τιμες στα 10 ευρω.αντε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.953
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa