Μετά την Gigabyte R9 280 REV2.0.....Τιιιιι?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.346
καλησπέρα στους αρρώστους του είδους...διαθέτω ένα 2πύρηνο με 8gb ram...ssd....samsung evo...kai μια r9 280...πρόσφατα αποφάσισα να την πουλήσω (μιας που δεν παίζω παιχνίδια πλέον) και να πάρω μια πιο ήπια σε επιδόσεις χωρίς πολύ φασαρία...

που να μου εξασφαλίζει το 3d στο προβόλι και να μπορώ να λειτουργήσω το madvr και το svp....

.τι έχετε να προτείνετε...?και τυχόν αλλαγές στο σύστημα καλοδεχούμενες φυσικά.....όπως και για κάρτα ήχου....που γλυκοκοιτάω την musiland...καλά κάνω?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
GTX 750 Ti ή GTX 760(μήπως σε πιάσει νοσταλγία για κανένα παιχνίδι)

daharis666

Moderator
Reaction score
84.346
την έχεις δοκιμάσει σε svp-madvr...τσουλάνε καλά?και γενικά τί πρέπει να προσέξω για να τρέχουν αυτά τα προγράμματα?

πάω τώρα με την ευκαιρία να ισορροπήσω επιδόσεις σε εικόνα και ήχο...και με την ευκαιρία να ρωτήσω σχετικά με τις nvidia...τί παίζει?
γιατί όσες φορές πήγα να καλυμπράρω αναλύσεις σε οθόνη και προβόλι με nvidia μου έβγαζε κάτι κουφές αναλύσεις του στυλ....1866χ1076 ή κάτι τέτοιο και όχι 1920χ1080 σε πλήρες κάδρο....και λίγο με παραξένεψε μήπως έχανα αναλύσεις ...σε ati καμία σχέση...όλα μια χαρά με το πάτημα μιας μπάρας.....

daharis666

Moderator
Reaction score
84.346
Υ.Γ.η 750 είναι συμμαζεμένη...η 760 θηριάκι μείον 1 ανεμουστούρι.....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
την έχεις δοκιμάσει σε svp-madvr...τσουλάνε καλά?και γενικά τί πρέπει να προσέξω για να τρέχουν αυτά τα προγράμματα?

πάω τώρα με την ευκαιρία να ισορροπήσω επιδόσεις σε εικόνα και ήχο...και με την ευκαιρία να ρωτήσω σχετικά με τις nvidia...τί παίζει?
γιατί όσες φορές πήγα να καλυμπράρω αναλύσεις σε οθόνη και προβόλι με nvidia μου έβγαζε κάτι κουφές αναλύσεις του στυλ....1866χ1076 ή κάτι τέτοιο και όχι 1920χ1080 σε πλήρες κάδρο....και λίγο με παραξένεψε μήπως έχανα αναλύσεις ...σε ati καμία σχέση...όλα μια χαρά με το πάτημα μιας μπάρας.....
Ποτέ δεν είχα θέμα με τις αναλύσεις των καρτών της nVidia, πάντα έχω πάρει την σωστή ανάλυση 1080 ή 720p χωρίς overscan έχοντας 1:1 pixel mapping.
Με τις κάρτες της AMD-ATI πάντα έχω προβλήματα με τις αναλύσεις και τους οδηγούς.

για το SVP δες τα αποτελέσματα του svpmark (με προβληματίζει λίγο ο επεξεργαστής σου που είναι διπύρηνος)
στο madvr δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία από τις δυο.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.346
με το ήδη υπάρχον σύστημα δεν μου έβγαλε πρόβλημα....γι'αυτό με προβληματίζει με την αλλαγή κάρτας μην αρχήσω να έχω σκαλώματα....αλλά όσο αφορά την nvidia δεν τα κατάφερα ποτέ πήγαινα σε εκείνο το ''γκριζοπό πλάνο'' που σε βγάζει κάτι βελάκια στις γωνίες για να το φέρω στα όρια της οθόνης και βουαλά!!!μου χαμήλωνε τις αναλύσεις....

το overscan τί ακριβώς κάνει?και κάτι σχεδόν τελευταίο....χεχε....σε διάφορα ποστ διάβασα σχετικά με την ουδετερότητα της ΑΤΙ έναντι της nvidia σε εικόνα....λόγω των πολυχρονεμένων ποστ σου "γέροντα" 15000 παρά κάτι ψηλά.....χεχε....είχες παρατηρήσει κάτι εσύ προσωπικά? για να πάψει επιτέλους να μου αλλοιώνει την ''γεύση'' στην εικόνα κάθε φορά που αλλάζω κάρτα ή της μιας ή της άλλης εταιρίας...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
κάθε κάρτα γραφικών ή καλύτερα οι κάρτες γραφικών ανάλογα την εταιρία συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Οι κάρτες και οι οδηγοί της nVidia είναι σχεδόν flat, αντίθετα οι κάρτες γραφικών και οι οδηγοί της AMD-ATI έχουν ενεργοποιημένα από μαμά αρκετά "βελτιωτικά" τα οποία αλλοιώνουν τελικά την εικόνα(π.χ. flesh tone correction, Mosquito Noise Reduction, Edge enhancement)

daharis666

Moderator
Reaction score
84.346
αυτά υπάρχουν αλλά άν θέλεις τα ενεργοποιείς....όταν λες εταιρία...απευθύνεσαι...και σε κατασκευαστή....sapphire...gigabyte...klp?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δεν εννοώ τους κατασκευαστές αλλά τις δυο κύριες εταιρίες που κάνουν τον σχεδιασμό, nVidia και AMD

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@