Μεταμορφώνοντας το Squeezebox Touch

Reaction score
539
Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο από τα γνωστά/άγνωστα mods του sb touch :smile:

Μικρό intro
Το squeezebox touch (μαζί με ένα φτηνό NAS) άλλαξε για πάντα τον τρόπο που ακούω μουσική, τόσο απόλυτα, όσο σχεδόν -κατ'αντιστοιχία- η μετάβαση από το πικάπ/cd player στα άυλα formats. Το να ακούω μουσική χωρίς να χρειάζομαι ανοιχτό υπολογιστή/τηλεόραση και να αλλάζω κομμάτια με ένα τηλεκοντρόλ ήταν must για μένα. Και το squeezebox τα κατάφερε όσο κανένα άλλο player (τουλάχιστον από τα 2-3 που δοκίμασα την εποχή που το πήρα).
Είναι η μοναδική πηγή που χρησιμοποιώ πλέον για ακρόαση μουσικής και δε σκοπεύω να την αλλάξω, μέχρι να βρεθεί κάτι εξίσου καλό.

Το πρόβλημα
Ο μόνος ουσιαστικός περιορισμός που έχει -για μένα- είναι το μέγεθος της οθόνης του.
ΟΚ τα smartphone apps μ'εχουν βολέψει πολύ. Aλλά την οθόνη την έχεις και πχ για να δεις ποιο κομμάτι παίζει μια δεδομένη στιγμή, όταν έχεις αφήσει στην άκρη το tab. Χρειάζομαι λοιπόν την οθόνη του touch, αλλά... σε πιο μεγάλη!

Πάμε παρακάτω λοιπόν.
Σκεφτόμουν από καιρό ότι ένα φτηνό tablet θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του 'Now playing' screen για το squeezebox.
Αποφάσισα ότι ένα φτηνό 7άρι tablet είναι ότι πρέπει. Αρκετά μικρό ώστε να χωράει στο χώρο που έχω στο έπιπλο, αλλά και αρκετά μεγάλο ώστε να το βλέπεις άνετα από τα 3.5 μέτρα απόστασης του καναπε μου.
Το tab που πήρα (και είναι on the way) είναι το Pipo S3, με ποιοτική οθόνη, αλλά και πολύ καλά υπόλοιπα χαρακτηριστικά.
Τιμή ... 80 ευρώ στην πόρτα μου.

Σχετικά με το software που θα τρέχει το tab, θα το δούμε. Υπάρχουν ήδη έτοιμα apps, η slimdevices σκηνή είναι ενεργή, κάτι θα βρεθεί. Αλλά κι αν δε βρεθεί, θα φτιάξω κάτι μόνος μου (προγραμματιστής γαρ στο επάγγελμα).

Εν αναμονή λοιπόν του tab.
Θα ενημερώνω με την όποια πρόοδο του project.
Ιδέες/προτάσεις ευπρόσδεκτες όπως πάντα.

Reaction score
7.194
Απάντηση: Μεταμορφώνοντας το Squeezebox Touch

τα έτοιμα εδώ
https://play.google.com/store/search?q=logitech+sqeezebox&c=apps
ελπίζω να έχει googleplay η τεμπλέτα που περιμένεις διαφορετικά θα χρειαστούν μερικές αλχημείες.

Με τον ίδιο τρόπο ακούω και εγώ (pioneer n30+dac+tablet samsung).To touch παρά την εξαιρετική οθόνη δεν με βόλεψε,η αδυναμία να διαβάσει από usb αλλά και το ότι πρέπει να τρέχει το δικό του πρόγραμμα για να διαβάσει από το δίκτυο,με κούρασαν πολύ. Το να έχεις στην οθόνη της ταμπλέτας όλο το μουσικό υλικό σου, αλλά και να κάνεις γρήγορη πλοήγηση σε δικτυακό ραδιόφωνο, είναι τρομερή ευκολία.

Reaction score
1.190

Εγώ πάλι επιμένω να χρησιμοποιώ σαν πηγή ένα Apple TV2 (jailbroken) το οποίο είναι συνδεδεμένο με το dac (οπτική), με την τηλεόραση (HDMI) και με το δίκτυο ενσύρματα (γίνεται και ασύρματα με wifi).

Με αυτόν τον τρόπο, καθισμένος στον καναπέ έχω πρόσβαση σε όλα τα μουσικά αρχεία μου χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα XBMC για flac και ραδιόφωνο από το Internet, και itunes για τα mp3, aiff και τα playlists μου από το pc μου (αν είχα NAS θα ήταν ακόμη καλύτερα).

Τηλεχειρισμό έχω από το apple TV με τα πολύ ωραία γραφικά στην τηλεόραση (XBMC ή itunes) ή με ένα iphone, ipod, ipad, android κινητό χωρίς αυτήν (στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι μακριά από το ηχοσύστημα. Επίσης το apple TV υποστηρίζει airplay.

Κατά τα άλλα, η απόδοση ειδικά όταν παίζονται lossless αρχεία (aiff, flac, wav) είναι εξαιρετική (διαφορά ακούω ή θέλω να ακούω, μόνο όταν το laptop συνδεδεμένο στο dac παίζει με το jriver αρχεία υψηλότερης ανάλυσης 24-96).

Reaction score
539

Είχαμε παραλαβές σήμερα.
Το s3 ωραίο, προσεκτικά συσκευασμένο από banggood, με όποια παρελκόμενα χρειάζονται.
Φτηνή κατασκευή, αλλά καλή οθόνη και καλούτσικο γενικό response.
Γενικά παραπάνω από ικανοποιητικό για τα λεφτά του.
Έχει βρεθεί ήδη ένα free app για τη δουλειά που το θέλω (squeezedisplay).
Περισσότερα κατόπιν συνδέσεων στο σύστημα και χρήσης αυτού.

Μερικά specs για το s3

● Display: 7",1024*600 IPS
● Touch Panel: Capacitive 5-touch
● CPU: Rockchip 3066 Cortex A9,1.6GHz,Dual-core CPU+Quad-core GPU
● RAM: 1GB DDR3
● Operation System: Android 4.1
● Camera: Front 0.3M, back 2M
● WiFi: 802.11/b/g/n
● Internal 3G built-in: No
● External 3G support: Yes
● Bluetooth 2.1 +EDR: Optional
● Others: G-sensor, Micro SD slot, mic, speaker, mini HDMI output
● Multimedia:Audio, Video(1080P), Photo,ebook,game, email, internet…
● Battery capacity: 3000 mAh by 3.7V
● housing material: plastic back

Χαιρετώ

Reaction score
1.391

συγνωμη για την ασχετοσύνη μου, μα θα ηθελα να μαθω ποιο η ποια ειναι τα προγραματα , που πρεπει να εχει το ταμπλετ (ανδροιντ), ωστε να εχω τον ελεχχο στους σκληρους, ενός μεντια πλευερ..

ευχαριστω !

Reaction score
403

Αν υπαρχει synology nas και Dlna, UPnP ενισχυτης δεν χρειάζεται το squeezebox touch, παρά μόνο ενα smartphone/tablet.

Με το DSaudio (iOS/android) κανεις οτι ακριβώς με το squeezebox και μάλιστα καλυτερα. Τρεχει πιο γρήγορα απο οτι το squeezebox app και δεν χρειάζεται scan library για να βρει τα album που προσθέταμε τελευταία. Ακόμα βρίσκει lyrics αυτόματα, δυστυχώς όχι τα εξώφυλλα αλλα αυτο δεν το κάνει ουτε το sqbx app. Βέβαια το UI του squeezebox app ειναι σαφώς καλύτερο και πιο εύχρηστο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.583
Νεότερο μέλος
spirosxeliot