Μετατροπέας USB to SPDIF 24bit/96khz

Reaction score
63
Χρησιμοποιώ Laptop με foobar-2000 και Wasapi για μουσική, το οποίο συνδέω μέσω USB στο DAC Xindak DAC-8. Η είσοδος USB όμως, στο συγκεκριμένο DAC δέχεται μέχρι 16/48.
Έχω αρκετά flac 24/96 στη συλλογή μου και θα ήθελα να τα ακούσω στην κανονική τους ανάλυση. Στο παρόν set-up αναγκάζομαι και κάνω downsampling των 24/96 σε 16/48 με τον Resampler του foobar.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα μετατροπέα του τίτλου ώστε να τον συνδέσω με USB με το laptop και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω την coaxial είσοδο του DAC η οποία δέχεται μέχρι 24/192.
Έχω βρει στο διαδύκτιο μερικές έτοιμες πλακέτες όπως αυτή:
http://www.ebay.co.uk/itm/CM6631A-U...pt=US_Sound_Card_External&hash=item4ac0b2adca
που χρησιμοποιούν το τσιπάκι CM6631A της C-Media.
Ποιά είναι η γνώμη σας; Θα με καλύψουν για τη χρήση που θέλω;
Θα ακούσω ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα υλοποίηση;

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Απάντηση: Μετατροπέας USB to SPDIF 24bit/96khz

M2tech Hiface , ειναι η λυση !
Φθηνο και εξαιρετικα καλο.

Reaction score
1.173

Δες και αυτό.
Φαίνεται πάρα πολύ τίμιο, θα το αγοράσω σύντομα γιατί με ενδιαφέρει και εμένα κάτι αντίστοιχο.

Reaction score
63

Δες και αυτό.
Φαίνεται πάρα πολύ τίμιο, θα το αγοράσω σύντομα γιατί με ενδιαφέρει και εμένα κάτι αντίστοιχο.
Πολύ καλή υλοποίηση, υλικά και διαθέτει δική του τροφοδοσία!
Περιέχει όμως το 1ης γενιάς τσιπάκι 6631 για το οποίο διάβασα σε ξένα φόρουμ ότι είχε κάποια προβλήματα με τους ντράϊβερς και έβγαζε κάποιο θόρυβο στην έναρξη των κομματιών. Επίσης είχε θέμα στην ανάλυση εξόδου όταν έπαιζε κομμάτια διαφορετικής ανάλυσης και έτσι έπρεπε να σταματήσεις την αναπαραγωγή του κομματιού και να εκκινήσεις ξανά το κομμάτι για να βγάλει τη νέα ανάλυση.
Επιπρόσθετα δεν βρήκα πουθενά εάν είναι ασύγχρονο όπως είναι το 6631Α.

Reaction score
0

Είμαι κι εγώ στην αναζήτηση νέου μετατροπέα και έχω αποφασίσει σε δύο, το WaveIO έχει xmos τσιπάκι το φτιάχνει Ρουμάνος και θεωρείται κορυφαίας σχεδίασης και μάλλον και απόδοσης, εδώ μπορείς να διαβάσεις και εδώ το δουλεύουν με 1794 Nos Dac (αυτό το κιτ το έχω βάλει στο μάτι με το μετατροπέα €239), και το άλλο είναι αυτό $128+$29 μεταφορικά.

Reaction score
63

Είμαι κι εγώ στην αναζήτηση νέου μετατροπέα και έχω αποφασίσει σε δύο, το WaveIO έχει xmos τσιπάκι το φτιάχνει Ρουμάνος και θεωρείται κορυφαίας σχεδίασης και μάλλον και απόδοσης, εδώ μπορείς να διαβάσεις και εδώ το δουλεύουν με 1794 Nos Dac (αυτό το κιτ το έχω βάλει στο μάτι με το μετατροπέα €239), και το άλλο είναι αυτό $128+$29 μεταφορικά.
Ευχαριστώ!
Πολύ καλές προτάσεις.
Θα τις λάβω υπόψη μου.

Reaction score
15.469
καλησπερα φιλε dimitris262
θα 'θελα να σε ρωτησω κατι ασχετο με το δικο σου θεμα
χρησιμοποιω κι εγω το foobar με wasapi ,στις preferences-output -device τι να προτιμησω τις επιλογες push η' event ? ξερεις ποια ειναι η διαφορα τους ? και ποιες ειναι οι διαφορες στις επιλογες που δινει για καθε περιπτωση ?
με ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου ,ποιες ρυθμισεις μου προτεινεις?
ευχαριστω

Reaction score
63
Απάντηση: Re: Μετατροπέας USB to SPDIF 24bit/96khz

καλησπερα φιλε dimitris262
θα 'θελα να σε ρωτησω κατι ασχετο με το δικο σου θεμα
χρησιμοποιω κι εγω το foobar με wasapi ,στις preferences-output -device τι να προτιμησω τις επιλογες push η' event ? ξερεις ποια ειναι η διαφορα τους ? και ποιες ειναι οι διαφορες στις επιλογες που δινει για καθε περιπτωση ?
με ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου ,ποιες ρυθμισεις μου προτεινεις?
ευχαριστω
Ομολογώ ότι με έπιασες αδιάβαστο...
Από το Documentation του Wasapi:
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/foo_out_wasapi

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εάν χρησιμοποιείς USB έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με την επιλογή event, ενώ σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιείς την push.

Reaction score
33.392

εγω παλι χρησιμοποιω την push αλλα ακουω με ακουστικα και dac ενισχυτη μεσω usb3 pc

Reaction score
1.173

Πολύ καλή υλοποίηση, υλικά και διαθέτει δική του τροφοδοσία!
Περιέχει όμως το 1ης γενιάς τσιπάκι 6631 για το οποίο διάβασα σε ξένα φόρουμ ότι είχε κάποια προβλήματα με τους ντράϊβερς και έβγαζε κάποιο θόρυβο στην έναρξη των κομματιών. Επίσης είχε θέμα στην ανάλυση εξόδου όταν έπαιζε κομμάτια διαφορετικής ανάλυσης και έτσι έπρεπε να σταματήσεις την αναπαραγωγή του κομματιού και να εκκινήσεις ξανά το κομμάτι για να βγάλει τη νέα ανάλυση.
Επιπρόσθετα δεν βρήκα πουθενά εάν είναι ασύγχρονο όπως είναι το 6631Α.
Οσο έψαξα το παραπάνω σχετικά με τον θόρυβο η την αναπαραγωγή τον αρχείων, βρήκα το παρακάτω:
"The major different of CM6631A and CM6631 is sample rate support. CM6631A support 176.4K sample rate in IIS mode but CM6631 do not support it. Other feature is the same."

Το εάν είναι ασύνχρονος ο μετατροπέας που θα αγοράσεις δεν νομίζω να έχει να κάνει με το συγκεκριμένο 31 - 31Α, αλλά καθαρά με την υλοποίηση.

Τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζουν είναι καθαρά στους drivers και στην συμβατότητα με το κάθε λειτουργικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση ότι και να αγοράσετε σχετικά με τον μετατροπέα ενημερώστε εδώ.

Reaction score
63

Τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζουν είναι καθαρά στους drivers και στην συμβατότητα με το κάθε λειτουργικό σύστημα.
Σίγουρα είναι θέμα drivers και πρέπει να αποκατέστησαν τα όποια αρχικά προβλήματα παρουσίαζε.

Σε κάθε περίπτωση ότι και να αγοράσετε σχετικά με τον μετατροπέα ενημερώστε εδώ.
Φυσικά και θα ενημερώσω. Είμαι στη φάση της έρευνας αγοράς ακόμα.

Reaction score
63

Reaction score
63

Μετά από αναμονή ενός μήνα και κάτι ημέρες, παρέλαβα προχθές τον μετατροπέα.
Συνδέθηκε με το laptop με καλώδιο usb μήκους 3 μέτρων και αμέσως άναψε η ενδεικτική λυχνία (είχα ενδοιασμούς εάν θα χρειαζόταν εξωτερική τροφοδοσία λόγω του μεγάλου μήκους του καλωδίου usb).
Για σύνδεση με το dac χρησιμοποίησα την coaxial έξοδο.
Έγινε εγκατάσταση των οδηγών στο laptop με αυτούς που μου έστειλαν από το hifiwow.com, μετά από δική μου ερώτηση.
Έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στις συσκευές των Win 7.
Επέλεξα στο foobar 2000 την έξοδο wasapi push, επειδή στο event παρότι αναγνώριζε τη συσκευή δεν συνεργαζόταν μαζί της. Και ξεκίνησα τις ακροάσεις.

Reaction score
63

Αρχικά ήθελα να διαπιστώσω την απρόσκοπτη λειτουργία στην ακρόαση κομματιών διαφορετικής ανάλυσης, καθώς επίσης και ότι από την ψηφιακή έξοδο του μετατροπέα εξέρχεται αυτούσια η ανάλυση του κομματιού χωρίς να γίνεται κάποιας μορφής downsampling. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησα και το παλιό μου CD player (Harman Kardon HD-970) σαν dac οπού στην οθόνη ενδείξεών του εμφανίζεται και η ανάλυση του εισερχομένου σήματος .
Για αλλαγές από σήμα 16/44,1 σε 24/96 και αντίστροφα όλα τα παραπάνω λειτούργησαν εξαιρετικά στο CD player (δέχεται σήμα έως 24/96 σαν dac).
Συνέχεια τώρα με το Xindak DAC-8 για ακροάσεις σε κομμάτια 24/192 (οπού αυτό δεν διαθέτει ένδειξη της ανάλυσης του εισερχομένου σήματος). Κι εκεί όλα λειτούργησαν άριστα στις εναλλαγές με όλων των ειδών τις αναλύσεις.

Reaction score
63

Συνέχεια με ακροάσεις για αξιολόγηση της εισόδου usb του Xindak σε σύγκριση με usb στο μετατροπέα και σύνδεση στο Xindak με την coaxial.
Από τον λίγο χρόνο που διέθεσα για τις παραπάνω ακροάσεις, οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι ότι στα κομμάτια υψηλής ανάλυσης παρατήρησα υψηλότερη αναλυτικότητα και μεγαλύτερη διαφάνεια, ιδιαίτερα στις υψηλές συχνότητες. Επίσης παρατήρησα και βελτίωση στη σκηνή. Αυτά προς το παρόν.
Στο δια ταύτα, τώρα.
Άξιζε η αγορά του εν λόγω μετατροπέα;
Σαφώς και άξιζε γιατί με πολύ λίγα χρήματα (περίπου 40€) αναβάθμισα το dac μου και έχω τη δυνατότητα να ακούω τα κομμάτια στην ανάλυση που αυτά είναι ηχογραφημένα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.637
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale