Μετατροπές/επισκευές προβολέων

Reaction score
640
Πρωτα απο ολα ο sony ειναι λυμενος στον παγκο και περιμενουμε μεταχειρισμενο ανταλλακτικο με χαμηλη τιμη [περιπου 100 δολαρια την στιγμη που η sony θελει 2500 ευρω για το οπτικο] απο την προηγουμενη σειρα να δουμε αν μπαινει επανω αλλιως θα βαλουμε παλι το δικο του. Στο cine4home εχουν επισημανει το προβλημα στην sony αλλα αυτοι ειναι στον κοσμο τους. Για τον epson οτι ειχα γραψει, το μηχανημα δεν βλεποταν απο θεμα ανομοιομορφιας και τωρα παιζει μια χαρα. Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω με τον συγκεκριμενο τεχνικο γιατι βλεπω μια εμπαθεια και δεν καταλαβαινω γιατι. Εγω προτιμω το ενδιαφερον που εδειξε για το προβλημα του προβολεα μου απο την απαντηση του καθολα σεβαστου κυριου Κεφαλα που μου ειπε να κλεισω το μηχανημα οπως ηταν να κανω μια ρυθμιση και ειμαι μια χαρα. Μα πως να χωνεψω πως ενα μηχανημα που η sony το πουλουσε 4-5 χιλιαρικα μετα απο μερικες ωρες χρησης θα επαιζε με on-off χειροτερο απο LCD 10ετιας.
Υπαρχει αλλος τροπος να ρυθμιζεται το gamma στον 80 αρη Sony αλλα αυτο δεν ειναι θεμα τεχνικου ειναι θεμα καλιμπρατορα .
Εαν λοιπον αφου τον επισκευασεις εχεις το ιδιο θεμα βρες καποιον που να ξερει να καλιμπραρει SXRD δεν θελει κοπο θελει τροπο .
Υπαρχουν δυο σοβαροι επαγγελματιες στον χωρο και οι δυο ειμαι βεβαιος οτι γνωριζουν.
Τα εργαλεια δεν κανουν παντα τον μαστορα βλεπεις υπαρχουν και
εξειδικευμένα ζητηματα οπως αυτο που απαιτουν γνωση στο αντικειμενο και εμπειρια

Last edited:

Reaction score
48
Ο προβολεας αγοραστηκε απο τον chrisrag με λιγες ωρες και ειναι ουσιαστικα καινουργιος. Αντε να επαιξε 10-15 ωρες στο σπιτι φιλου. Αν θα τον παρω απο δευτερα θα γραψω εντυπωσεις. Αν δω βελτιωση σε μαυρο-κοντραστ καλα θα ηταν να τον βαλουμε να παιξει παραλληλα με εναν 83.
Μακαρι αν οντως γινεται και πετυχει η εγχειρηση.Αλλα δεν ειναι κριμα να ρισκαρεις σε ενα προβολεα που ειχε αν θυμαμαι κατω απο 40 ωρες συνολο τετοιες πατεντες?Αν πετυχει βεβαια θα εχεις ενα 83 καινουργιο.Σε αναμονη λοιπον γιατι αν οντως κατσει και εχει την ποιοτητα του 83 θα ειναι σουπερ.

Υ.Γ ο Θεοφιλος ειναι σχολαστικος και ειμαι σιγουρος οτι ο τεχνικος που το εχει αναλαβει ειναι σχετικος.

Reaction score
15.548
θεοφιλε....

ολες οι τεχνολογιες πλην DLP χανουν το gamma τους αρκετα μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας......ειναι γνωστο εδω και χρονια...

δλδ ειναι και θεμα chip....δεν ειναι μονο το προβλημα που αναφερθηκε.

και δεν λεω οτι δεν υπαρχει(δεν ειδα οποτε δεν ξερω).....
...απλα λεω οτι δεν ευθυνεται μονο αυτο αν οντως εχει προβλημα.

επρεπε πρωτα να γινει μαξιμουμ ρυθμιση σωστα και μετα να τον ανοιξουν.

Reaction score
79
Svellinis εγω θα συμφωνησω μαζι σου για το καλιμπραρισμα στον προβολεα οτι επιβαλεται να το κανουμε εαν θελουμε τα μεγιστα απο τον προβολεα και σιγουρα υπαρχουν παιδια που εχουν βγαλει τα ματια τους με το αντικειμενο και τους βγαζω το καπελο [καθε μαστρας στο ειδος του]. Ομως το προβλημα στον δικο μου προβολεα δεν ειναι στο softwear αλλα στο hardwear, δηλαδη ο καλυτερος καλιμπρατορ να τον ρυθμισει το μηχανημα δεν προκειται να βγαλει μαυρο γιατι οι καθρεφτες στα πολωτικα φιλτρα εχουν εξαφανιστει και το φως της λαμπας περναει ατοφιο στα πανελ και κατ επεκταση στην οθονη. Ειναι σαν να προσπαθεις να ρυθμισεις το καρμπυρατερ σε ενα αυτοκινητο ενω αυτο εχει καψει φλατζα κεφαλης, ε δε θα δουλεψει ποτε σωστα [ελπιζω το παραδειγμα να μην ηταν ατυχες].

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Ειναι σαν να προσπαθεις να ρυθμισεις το καρμπυρατερ σε ενα αυτοκινητο ενω αυτο εχει καψει φλατζα κεφαλης, ε δε θα δουλεψει ποτε σωστα [ελπιζω το παραδειγμα να μην ηταν ατυχες].
Όχι βρε, θα είχε λάδια στα panels. :D

Reaction score
640
Svellinis εγω θα συμφωνησω μαζι σου για το καλιμπραρισμα στον προβολεα οτι επιβαλεται να το κανουμε εαν θελουμε τα μεγιστα απο τον προβολεα και σιγουρα υπαρχουν παιδια που εχουν βγαλει τα ματια τους με το αντικειμενο και τους βγαζω το καπελο [καθε μαστρας στο ειδος του]. Ομως το προβλημα στον δικο μου προβολεα δεν ειναι στο softwear αλλα στο hardwear, δηλαδη ο καλυτερος καλιμπρατορ να τον ρυθμισει το μηχανημα δεν προκειται να βγαλει μαυρο γιατι οι καθρεφτες στα πολωτικα φιλτρα εχουν εξαφανιστει και το φως της λαμπας περναει ατοφιο στα πανελ και κατ επεκταση στην οθονη. Ειναι σαν να προσπαθεις να ρυθμισεις το καρμπυρατερ σε ενα αυτοκινητο ενω αυτο εχει καψει φλατζα κεφαλης, ε δε θα δουλεψει ποτε σωστα [ελπιζω το παραδειγμα να μην ηταν ατυχες].
Επετρεψε μου να εχω αντιθετη αποψη και να σου εξηγησω γιατι.
Αυτο που αντιληφθηκαν οταν τους πηγες τον προβολεα σου ηταν το χαμηλο γαμμα το οποιο μετρηθηκε στο 1.6 ετσι ? που εψαξαν πρωτα για να λυσουν το προβλημα ? Στο service menu. Τι ειναι αυτο software ή hardware ?
Tι βρηκαν εκει που εψαξαν τον κακο χαμο ....Γιατι ? Γιατι δεν ηξεραν τι ψαχνουν γι αυτο ....
Για αλλους τα ευκολα ειναι δυσκολα και για αλλους τα δυσκολα ειναι ευκολα .
Τι θελω να πω για τον τεχνικο σου ειναι ευκολο αυτο που για τους υπολοιπους ειναι δυσκολο μπορει πανευκολα να σου λυσει τον προβολεα γιατι του ειναι δυσκολο να στον ρυθμισει σωστα.
Για αλλους μπορει να ειναι ευκολο να τον ρυθμισουν και δυσκολο να τον λυσουν ( περισσοτερο χρονο και δουλεια).
Δεν λεω οτι ο προβολεας σου δεν εχει προβλημα στα πολωτικα φιλτρα λεω οτι αυτο μπορει να λυθει και με αλλον τροπο εκτος απο την αντικατασταση .
Και για να σου λυσω και τις αποριες εχω ενα sony μου ενα vpl-hw15 .
Οταν αρχισα να τον ρυθμιζω ειχε το ιδιο θεμα με τον δικο σου χαμηλο γαμμα στο 1.8 1.9 .Το δικο σου μπορει να ηταν χαμηλοτερο λογο πολωτικων .
Ειχε προβλημα ? οχι ειναι ολοκαινουργιος του κουτιου .
Εγω δεν μπορουσα να τον ρυθμισω δοκιμασα οσα ηξερα τιποτα . Τον ρυθμισε επαγγελματιας ελα να τον δεις και να μετρησεις το gamma του θελεις 2.2 εχει θελεις 2.4 εχει .
Οργανα εχω απλα δεν ηξερα να τα χρησιμοποιησω σωστα ..
Καποια στιγμη θα μαθουν και τα παιδια τρεις ειναι διαβασε ο ενας διαβασε ο αλλος κανε ο ενας καλιμπραρισμα κανε ο αλλος καποια στιγμη θα την βρουν την ακρη που θα παει αρκει να καταλαβουν οτι εχουν πολλα να μαθουν και να ξεκινησουν να ψαχνοναται . Εαν το παιζουν μονιμα ξερολες και ειδικοι και θα αργησουν να μαθουν και εμπαθειες θα δημιουργουν

Last edited:

Reaction score
79
Kωστα [μου επιτρεπεις] ρυθμιση επαγγελματικη δεν εγινε απλα αφου ρυθμισα προχειρα φωτεινοτητα- κοντραστ με κατι πατερνακια και δεν ειδα βελτιωση, του εριξα διπλα οτι ειχα εκεινη την στιγμη στα χερια μου [οπως δοκιμασα και τον infocus του chrisrag διπλα στον epson 2000]. Παντα με σπλιτερακι και φωτομετρο. Επαιξε διπλα σε epson 2000, epson 5000 optoma hd25 και σε μαυρη καρτελα ειχε 50% χειροτερο[πιο φωτεινο] μαυρο απο τον optoma για τους επσον να μην πω καλυτερα που κανονικα θα επρεπε να τους παταει. Κατεβασα την φωτεινοτητα στο 0 μπηκα στο service menu και εκλεισα την ιριδα αρκετα ομως δεν καταφερα τιποτα. Μετα μετρηθηκε απο τον τεχνικο και οταν ανοιχτηκε πλεον το μηχανημα ειδαμε την φθορα στα πολωτικα. Ομολογω πως η ποιοτητα κατασκευης ειναι αριστη και σου δινει την εντυπωση πως αυτο το μηχανημα θα δουλευει για παντα, ομως μια μικρη λεπτομερια μας τα χαλασε.

Reaction score
640
Αντε σου λεω εγω οτι βρηκες τα πολωτικα φιλτρα του 60 αρη και τα εβαλες αφου λενε στο Cine4home οτι ολοι οι sxrd της sony που μετρηθηκαν ο 10 ο 50 ο 60 ο 90 ο 100 εχουν το ιδιο προβλημα με το γαμμα και εαν δεχθουμε οτι φταιει γι αυτο η φθορα στα πολωτικα φιλτρα τοτε μετα απο μερικες ωρες λειτουργειας θα εχεις παλι το ιδιο προβλημα .
Στην ουσια το μονο που κερδιζεις ειναι χρονος ...
Δεν καταλαβαινω ομως οι vpl προβολεις εχουν τριετη εγγυηση prime support γιατι δεν απευθυνθηκες στην Sony ?
ο προβολεας σου ειναι μοντελο 2011 αρα εισαι ακομα στην εγγυηση

Reaction score
15.548
αυτο μας ελειπε βρε να μην σου επιτρεπω..!!!!! :)

κοιτα εδω ο 85 που ηταν καλυτερος απο τον 80 στο on/off

With the auto iris off, in the Low lamp mode and Gamma 3, the VPL-VW85 produced a peak contrast ratio of 4,511:1 (16.24 ft-L peak white, 0.0036 ft-L video black).

το 2350/1 που μετρηθηκε απο φωτομετρο(αν μετρηθηκε σωστα) ειναι κοντα σε αυτο που εδινε καινουργιος ο προβολεας.

αν μεταφερθουν και τα μηνυματα θα ειναι τελεια..:)

επειδη γνωριζω τα παιδια απο τα γραπτα τους(τον εναν ειδικα πολυ καλα) και ξερω τι μπορει να παιζει,νομιζω πως εχω το δικαιωμα να εχω καποιες επιφυλαξεις ως προς το αποτελεσμα.....

Reaction score
640
αυτο μας ελειπε βρε να μην σου επιτρεπω..!!!!! :)

κοιτα εδω ο 85 που ηταν καλυτερος απο τον 80 στο on/off

With the auto iris off, in the Low lamp mode and Gamma 3, the VPL-VW85 produced a peak contrast ratio of 4,511:1 (16.24 ft-L peak white, 0.0036 ft-L video black).

το 2350/1 που μετρηθηκε απο φωτομετρο(αν μετρηθηκε σωστα) ειναι κοντα σε αυτο που εδινε καινουργιος ο προβολεας.

αν μεταφερθουν και τα μηνυματα θα ειναι τελεια..:)

επειδη γνωριζω τα παιδια απο τα γραπτα τους(τον εναν ειδικα πολυ καλα) και ξερω τι μπορει να παιζει,νομιζω πως εχω το δικαιωμα να εχω καποιες επιφυλαξεις ως προς το αποτελεσμα.....
οχι και κοντα 50 % κατω ειναι ....

Reaction score
15.548
λιγο το προβλημα της φθορας λιγο μια λαθος μετρηση το 50% διαφορα ειναι καλα.:p

οταν τον φτιαξουν θα τα πουμε.....

Reaction score
640
Μεταφέρθηκαν. ;)
Καλημερα αυτο μηπως ειναι καλυτερα να το βαλεις με ενα link στο νημα για τον προβολεα του nelson ωστε εαν τα ψαχνει καποιος να ξερει που βρισκονται ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.603
Καλημερα αυτο μηπως ειναι καλυτερα να το βαλεις με ενα link στο νημα για τον προβολεα του nelson ωστε εαν τα ψαχνει καποιος να ξερει που βρισκονται ?
Με κουράζετε...:D

Reaction score
48
'Εχουμε κανά νέο με τον Projectora από το χειρουργείο?
Περιμενω και γω πως και πως τα νεα απο την εγχειρηση.Λες να μου κανει τον Χ10 ΙΝ83 σε αποδοση?Περιμενουμε νεα Θεοφιλε οπως επισης και αν πετυχει,το κοστος

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos