Μετατροπή - Αλλαγή καλύμματος ενισχυτή

Reaction score
46
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω έναν ενισχυτή Buckeye Amps με 1x nc502mp και 1x nc252mp μέσα.
Οι διαστάσεις του ενισχυτή είναι 304x330 (πλάτος x βάθος).
Είναι από την δεύτερη φουρνιά που είχε βγάλει, και για αυτό δεν έχει αρκετές γρίλιες στην επάνω πλευρά.
Από τότε που τον πήρα έχει αλλάξει προμηθευτή κουτιών και τα καινούργια έχουν γρίλιες που καλύπτουν πολύ περισσότερη
επιφάνεια από την επάνω πλευρά.

Αυτό που θέλω είναι είτε να βρω καινούργιο κάλυμμα, είτε να κόψω επιπλέον γρίλιες στο υπάρχον,
τουλάχιστον άλλες τόσες όσες έχει ήδη (δες φωτο). Το καλοκαίρι με τα 40άρια (δεν έχω aircondition σπίτι) ζεσταίνεται πολύ και για αυτό ετοιμάζω ένα 3d printed air duct για να του βάλω από επάνω 200mm ανεμιστήρα....

1757930014650.png

Το επάνω καπάκι είναι λαμαρίνα βαμμένη (powedcoat).
Η δεύτερη λύση μπορεί να γίνει σε κοπή με laser, έχω βρει έναν στο Μαρούσι. Φοβάμαι πως θα κοστίσει αρκετά, και θα πρέπει να
ξαναβαφτεί.

Αν ξέρει κανείς που μπορώ να βρω έτοιμη τέτοια λαμαρίνα είμαι όλος αυτιά!
(το πάνω καπάκι μπαίνει συρταρωτό)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το ίδιο καπάκι και να μην ασχοληθείς με laser.
Και κοστίζει πολλά και η ακρίβεια κοπής που προσφέρει δεν σε ενδιαφέρει.
Το βάψιμο δεν θα το γλυτώσεις βέβαια, αλλά με ένα σπρέι και λίγη προσοχή το κάνεις μόνος σου.
Μία λύση είναι να ανοίξεις περισσότερες τρύπες και ενδιάμεσα στα υπάρχοντα ανοίγματα και περιμετρικά αυτών. Βρες την κατάλληλη διάμετρο τρυπανιού ώστε να αφήνει αρκετό μέταλλο για ενδιάμεσα και λίγο μεγαλύτερες τρύπες περιμετρικά.
Για ακρίβεια στα σημεία θα χρειαστεί ποντάρισμα και ακόμα καλύτερα να έχεις τρυπάνι βάσης.
Μετά τρίψιμο να ισιώσουν οι περιοχές γύρω από τις τρύπες, αστάρι και βάψιμο.

Reaction score
1.075
Ίσως μαύρο πλεξι Γκλας με κοπή στο λέιζερ στο σχέδιο που θέλεις;

Σίγουρα θα είναι πολυ πιο φθηνό από το να κόψεις την λαμαρίνα, αλλά και ενα μειονεκτημα όπου το έχω εφαρμόσει εγώ είναι οτι εύκολα φαίνονται δαχτυλιες κλπ

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.742
Η κοπή με Laser δεν είναι πια τόσο ακριβή, κόβω συνεχώς διάφορα κομμάτια.
Το ίδιο το καπάκι αν κοπεί στο Laser θα αφήσει ελάχιστο ίχνος κοπής και ίσως δεν θα χρειαστεί καν βάψιμο.
Η κοπή θα πρέπει να γίνει από το επάνω μέρος του καπακιού.
Από κάτω θα αφήσει μικρά γρεζάκια που φεύγουν εύκολα με λίγο τρίψιμο και δεν θα φαίνονται οι μικρο ατέλειες.
Το κόστος κοπής θα είναι το πολύ 20€

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.342
Από κάτω υπάρχουν αρκετές τρύπες; Στο πλάι;
Αν όχι, ΙΜΗΟ αυτές έχουν προτεραιότητα (ιδίως οι του πατώματος) γιατί από εκεί μπαίνει ο κρύος αέρας και βγαίνει μετά από πάνω.

Reaction score
2.736
Αν πιάνει το χέρι σου και εχεις τροχό κόψε ένα ορθογώνιο και βάλε σίτα μεταλλική (σαν αυτή που βάζουν στα pc) κολλητή από την μέσα μεριά.

Τρύπες θα σου φύγει ο Ράμος και δεν θα βγουν και ίσιες χωρίς τα σωστά εργαλεία

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON