Μετατροπή κασσέτας Video8 (analogue) σε ψηφιακό format

Reaction score
0
Γεια σας!!!
Έχω μερικές 8mm κασσέτες κληρονομιά απο τη χρήση μιας sony videocam και θέλω να τις μετατρέψω είτε σε dvd είτε σε οποιαδήποτε ψηφιακό format ώστε να μπορώ να τις αναπαράγω στο pc μου.

Πριν πολλά χρόνια έγραφα τις 8mm κασσέτες σε vhs με τη βοήθεια ενός adaptor που έβγαζε το σήμα στην TV και εγώ απλά το "έγραφα" στο video.

Πριν 3 χρόνια η videocam σταμάτησε να αναπαράγει τις 8mm κασσέτες λόγω βλάβης η οποία δεν διορθώνεται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών με αποτέλεσμα να μην μπορώ να γράψω όσες 8mm κασσέτες μου έχουν μείνει απο τότε.

Η συναισθηματική αξία των κασσετίνων είναι αρκετά μεγάλη καθώς εμφανίζονται άνθρωποι που έχουν φύγει απο τη ζωή οπότε είναι λογικό να θέλω την πιο ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων τους όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ψάχνω είτε για ιδιώτη που μπορεί να αναλάβει την μετατροπή, είτε "μαγαζί", είτε αγορά/δανεισμό αντίστοιχης videocam ώστε να κάνω εγώ τη μετατροπή.

υγ: αν και είναι το 1η μου δημοσίευση εδώ το forum σας είναι αρκετά γνωστό σε μένα.

Reaction score
0
Κάνε μια ερώτηση στα Φωτογραφεία της περιοχή σου, ολο και κάποιο θα αναλαμβάνει κάτι τετοιο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.662
Απάντηση: Μετατροπή κασσέτας Video8 (analogue) σε ψηφιακό format

Καλώς ήρθες.
Αυτό που ζητάς δεν είναι και τόσο δύσκολο και το κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με βιντεοσκοπήσεις γάμων και βαφτίσεων.

Reaction score
8
Φιλε Μακη, κατ' αρχην καλως ηλθες.

Η 8αρα σου ειναι αναλογικη, ψηφιακη ή υβριδικη.

Αν ειναι ενα απο τα δυο τελευταια, μπορω να σου δωσω μια λυση, που χρησιμοποιησα κι εγω, διοτι ειχα το ιδιο προβλημα.

Φιλικα
Βασιλης

Reaction score
0
Απάντηση: Μετατροπή κασσέτας Video8 (analogue) σε ψηφιακό format

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την προσφορά σας :)
Η καμερα είναι sony handycam, ccd-f455e pal και είναι αναλογική.

Θα κάνω μια βόλτα στη γειτονιά μου μήπως βρω κάποιο φωτογράφο που μπορεί να το αναλάβει.

Καλό απόγευμα!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος