Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Reaction score
1
Διαφορετικά προγράμματα μου δίνουν και διαφορετικό μέγεθος αρχείου. Η συμπίεση είναι ίδια και στα δύο (flac 8). Είναι δυνατό;

Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει να κάνει μετατροπή με διαφορετικά προγράμματα στον υπολογιστή του;

Reaction score
140
Διαφορετικά προγράμματα μου δίνουν και διαφορετικό μέγεθος αρχείου. Η συμπίεση είναι ίδια και στα δύο (flac 8). Είναι δυνατό;

Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει να κάνει μετατροπή με διαφορετικά προγράμματα στον υπολογιστή του;
Αν και τα 2 προγράμματα χρησιμοποιούν το flac.exe πρέπει να αποδίδουν το ίδιο αρχείο
Αν κατά το ριπινγκ το wav πριν συμπιεστεί είναι διαφορετικό έτσι προκύπτει και το φλακ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αρχικο μεγεθος wav=44,8mb
Μετατροπη; με το super ...28,0mb
με το MediaCoder Audio Edition...30mb
Να παιζει ρολο στην ηχητικη ποιοτητα ή απλα ειναι θεμα κωδικοποιησης;

Reaction score
23
Αρχικο μεγεθος wav=44,8mb
Μετατροπη; με το super ...28,0mb
με το MediaCoder Audio Edition...30mb
Να παιζει ρολο στην ηχητικη ποιοτητα ή απλα ειναι θεμα κωδικοποιησης;
Ψάξε στίς ρυθμίσεις του κάθε προγράματος αν συσχετίζουν το ίδιο αριθμό bitrates το καθένα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ψάξε στίς ρυθμίσεις του κάθε προγράματος αν συσχετίζουν το ίδιο αριθμό bitrates το καθένα.
Στο media coder ειναι (8) αλλα στο super που φαινεται;

Reaction score
1
Απάντηση: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Τελικά έχει σχέση με αυτό που γράφει ο antonisgr. Το ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί το flac.exe ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί το flac.dll που βρίσκεται στο φάκελο εγκατάστασής του.

Για να είμαι σίγουρος αποσυμπίεσα τα αρχεία flac που είχα σε wav και πήρα το ίδιο μέγεθος.

Ακόμη από το faq του flac:

Why doesn't the same file compressed on different machines with the same options yield the same FLAC file?

It's not supposed to, and neither does it mean either encoding was bad. There are many variations between different machines or even different builds of flac on the same machine that can lead to small differences in the FLAC file, even if they have the exact same final size. This is normal.

Τέλος καλό όλα καλά. Στην αρχή φοβήθηκα ότι είχα καταστρέψει πολλά από τα αρχεία μουσικής που έχω στον υπολογιστή μου.

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Την εποχη των απεραντων (και φθηνων) σκληρων δισκων, ειναι "αμαρτια" να μετατρεπουμε ζωντανα αρχεια. Το καναμε παλαια οταν καθε mb ηταν και χιλιαρικο - οχι σημερα!

Reaction score
28
Την εποχη των απεραντων (και φθηνων) σκληρων δισκων, ειναι "αμαρτια" να μετατρεπουμε ζωντανα αρχεια. Το καναμε παλαια οταν καθε mb ηταν και χιλιαρικο - οχι σημερα!
επι τη ευκαιρια και για να μην ανοιγουμε νεο θρεντ τι ειναι καλυτερο κατα την γνωμη σας οταν ριπαρουμε cd για τον σκληρο δισκο ? τα μετατρεπουμε σε φλακ η τα αφηνουμε οπως ειναι ?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
επι τη ευκαιρια και για να μην ανοιγουμε νεο θρεντ τι ειναι καλυτερο κατα την γνωμη σας οταν ριπαρουμε cd για τον σκληρο δισκο ? τα μετατρεπουμε σε φλακ η τα αφηνουμε οπως ειναι ?
Κοιτα, οι "φλακδες" ισχυριζονται πως δεν χανεις σε ποιοτητα τιποτα συμπιεζοντας τα αρχεια - και οπως διαπιστωσα εχουν δικιο. Αρα γιατι να μην κανουμε οικονομια χωρου; αλλα απο την αλλη (οπως ειπα) με τοσο πολυ και φθηνο χωρο, γιατι να μπαινουμε σε αμφιβολιες περι της ποιοτητας; το αφηνουμε ως εχει, αλλα θα αργησει περισσοτερο στην αντιγραφη (σιγα το προβλημα!)

Reaction score
1

Τα αρχεία flac οπως και τα ape, wv και άλλα είναι ακριβώς ίδια σε ποιότητα με τα wav. Είναι σαν να συμπιέζουμε άλλα αρχεία με το winrar ή το winzip. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δοκιμάσει να συγκρίνει ένα flac με το αντίστοιχό του wav me to abx comparator στο foobar. Επίσης μπορεί ένα wav να το κάνει flac και μετά πάλι wav και να συγκρίνει το πρώτο με το τελευταίο. (Αυτό που έπρεπε να είχα κάνει από την αρχή και να μην άνοιγα αυτό το thread)
Με τα φλακ δεν έχεις τη συμπίεση που έχεις πχ με τα ape αλλά είναι πιο εύκολα στην αναπαραγωγή.

Όσο για το αν πρέπει να τα κρατάμε σε flac ή wav προτιμώ να έχω ένα δίσκο με flac και έναν δεύτερο να τον κάνω backup του πρώτου παρά να έχω δύο δίσκους με wav.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.862
Απάντηση: Re: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

...γιατι να μπαινουμε σε αμφιβολιες περι της ποιοτητας;
γιατί υπάρχουν δήθεν "αμφιβολίες" περί της "ποιότητας" του φλακ?

(δεν απαντώ διότι η απάντηση είναι λίαν προσβλητική - αυτολογοκρίνομαι....)

Reaction score
4.424

Αν εχεις 4 τερα σε φλακ, σε γουαβ ειναι 7 (περιπου). Αυτο σημαινει οτι θα χρειαστεις αλλα 250 περιπου ευρω για την αγορα του σκληρου. Αυτη ειναι και η μοναδικη διαφορα στην ποιοτητα του ηχου. Οτι πληρωνεις ακριβοτερα ακουγεται και καλυτερα!

Περα απο την πλακα, και 100 ατομα να μαζευτουν για να ακουσουν διαφορες στον ηχο, δεν θα τις ακουσουν ΠΟΤΕ. Γιατι απλα δεν υπαρχουν.

Reaction score
498
Δεν έχω εντοπίσει διαφορές μεταξύ flac & wav αλλά επίσης για να μην ξεχνιόμαστε με τα flacs αποθηκεύεις και δεδομένα για τα μουσικά αρχεία σου, ενώ με τα wav δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πράγμα σημαντικό για μας που παίζουμε με pc..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.862
Απάντηση: Re: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Δεν έχω εντοπίσει διαφορές μεταξύ flac & wav ...
υγειές.

όμως, βλέπω "χλωμό" το να σταματήσουμε να ακούμε κι άλλες "απόψεις".

διότι:

Χλωμό. Η μήτρα που γεννά ηλίθιους είναι πάντα έγκυος.
δε φταίω γω....:137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.862

και μη τα βάζετε με τον αρ-ντι.

κοινώς:

Όταν μιλάει ο RDoherty, η τουμπέκα είναι μία σώφρων τακτική.

:137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.862

κάνει παρέα με το σταματάκο στο παραδίπλα ράντσο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314
Re: Απάντηση: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

κάνει παρέα με το σταματάκο στο παραδίπλα ράντσο.
Τελικα ποιο "υπαρκτο" προσωπο ειναι ο τυπος?:144:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr