Μετατροπή NTSC σε PAL

Reaction score
2
Γεια σας. Εχω ενα DVD/DivX/VHS combo απο Αμερική. Μου παιζει κανονικά τα DivX (ακομα και ελληνικα .srt), αλλα δε μου παιζει τις βιντεοκασέτες, προφανως λογω ασυμβατότητας συστηματος PAL - που ειναι γραμμένες - και NTSC - που ειναι η συσκευή. Υπάρχει δυνατότητα μετατροπης - μεσω καποιου converter ενδεχομένως - ή προκειται για θεμα κυκλώματος, οπότε δεν επιδεχεται μετατροπή? Ευχαριστω

Reaction score
3.085
Δύσκολο, αν όχι αδύνατο

Φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω.

Ότιδήποτε νεότερο του VHS, ήτοι ψηφιακό (βλ. DVD), μπορούσε να "σπάσει", όσο κι αν ήταν πιο δύσκολα τα προγράμματα προστασίας κατά της αντιγραφής ή τα προγράμματα διαχωρισμού σε ζώνες. Και τούτο διότι η επεξεργασία όλων γίνεται σε ψηφιακό επίπεδο.

Όμως, το παλιό γνωστό μας Βίντεο ήταν - κυρίως - αναλογικό. Η κατασκευή ενός Video Cassette Recorder συστήματος NTSC είναι ριζικά διαφορετκή από αυτήν ενός συστήματος PAL. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ο μηχανισμός κίνησης και ανάγνωσης της κασσέττας και η ταχύτητα κίνησής της.

Όλα τα άλλα διαφέρουν. Ήτοι:
- Ο δέκτης τηλεοπτικού σήματος (άλλες οι συχνότητες εκπομπών εικόνας και ήχου στο - πεπερασμένο πλέον - NTSC και άλλες στο PAL, το οποίο μάλιστα έχει 2-3 διαφορετικές εκδοχές)
- Η διαμόρφωση της εικόνας στην αναπαραγωγή του player (είναι ίδια με αυτήν της μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος NTSC και απαιτεί τηλεόραση/προβολικό συμβατό με το NTSC, πράγμα που σήμερα δεν είναι και τόσο δύσκολο)
- Φυσικά η σύνδεση στο ρεύμα, αν και αυτό με έναν μετασχηματιστή διορθώνεται.

Άφησα τελευταίο το ζήτημα της μετατροπής. Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να κάνει είναι να μετατρε'εψει την έξοδο εικόνας από NTSC σε PAL-60, πράγμα που θα το έκανε συμβατό π.χ. με μια τηλεόραση, που δεν δέχεται σήμα NTSC. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι κασσέττες PAL μπορούν να αναπαραχθούν σε συκευή NTSC.

Reaction score
2
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, δυστυχως τα φοβομουν ολα αυτα...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.219
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος