Μετατροπή Wav σε FLAC στο EAC : Θα ΣΠΑΣΩ το PC μου!

Reaction score
3.076
Καλησπέρα στους φίλους του forum!
Αποφάσισα πρόσφατα vα εγκαταλείψω σταδιακά τα CDs μου και να τα μετατρέψω σε ψηφιακή μορφή , προς χρήση με αντίστοιχα players.
Ακολουθώντας λοιπόν τη γνώμη των περισσοτέρων που κατέχουν το άθλημα σκέφτηκα να τα μετατρέψω σε αρχεία Flac με τη χρήση του Exact Audio Copy.Κατεβασα λοιπόν το πρόγραμμα , ασχολήθηκα αρκετά μαζί του ώστε να καταλάβω μερικά βασικά πράγματα (καθώς είμαι τελείως άσχετος) και έκανα κάποιες ρυθμίσεις με βάση οδηγίες που βρήκα σε διάφορους οδηγούς (με ελάχιστες ή καθόλου διαφορές μεταξύ τους) , ώστε να πετύχω σωστό ripping.
E λοιπόν εδώ και δύο ημέρες φτάνω στη βρύση και νερό δε πίνω!Το πρόγραμμα , αφού έχει βρει τα metadata , σώζει κανονικά τα τραγούδια σε WAV , αλλά δεν τα μετατρέπει σε Flac...The external compressor returned an error , λέει και ξαναλέει.Άλλαξα διάφορες ρυθμίσεις , έκανα uninstall και ξανά απ' την αρχή , αλλά τα ίδια :613:
Αντιμετώπισε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?Καμιά ιδέα?Θα ήθελα να εξαντλήσω τα περιθώρια πριν στραφώ σε άλλο πρόγραμμα...καθώς έχω σχηματίσει την εντύπωση ότο είναι η ποιοτικότερη λύση για "σωστή" ψηφιοποίηση των ασημόδισκων!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Μετατροπή Wav σε FLAC στο EAC : Θα ΣΠΑΣΩ το PC μου!

Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το Flac for windows http://flac.sourceforge.net/download.html
και κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις στο EAC, με birate 1024 παίρνεις την μέγιστη ποιότητα .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

@ gkontoletas

Αποφάσισε σε ποιά περιοχή μένεις γιατί θέλω να σου στείλω ενα mail:121::121::114::114:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

στείλε, θα το λάβω όπου κι΄αν είμαι:137:

Reaction score
3.076
Re: Απάντηση: Μετατροπή Wav σε FLAC στο EAC : Θα ΣΠΑΣΩ το PC μου!

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Το θέμα είναι ότι στην τρέχουσα έκδοση του EAC που κατέβασα περιλαμβάνεται το Flac codec.Οι ρυθμίσεις φαίνονται να είναι σωστές , χωρίς σωστό αποτέλεσμα όμως.
Κάνοντας test encoder στα compression options (στην σελίδα που ανέβασες) , μου δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (no errors occured).Στην πράξη όμως με πραγματικό δισκάκι , δεν...:623:
Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται μ' αυτό το additional command-line options που υπάρχει στην ίδια σελίδα?Κατά την εγκατάσταση ήταν συμπληρωμένο αυτόματα ως εξής :
-6 -V -T "ARTIST=%artist%" -T "TITLE=%title%" -T "ALBUM=%albumtitle%" -T "DATE=%year%" -T "TRACKNUMBER=%tracknr%" -T "GENRE=%genre%" -T "COMMENT=%comment%" -T "BAND=%albuminterpret%" -T "ALBUMARTIST=%albuminterpret%" -T "COMPOSER=%composer%" %haslyrics%--tag-from-file=LYRICS="%lyricsfile%"%haslyrics% -T "DISCNUMBER=%cdnumber%" -T "TOTALDISCS=%totalcds%" -T "TOTALTRACKS=%numtracks%" %hascover%--picture="%coverfile%"%hascover% %source% -o %dest%

Δεν καταλαβαίνω τη σημασία του και έχω δει διάφορες παραλλαγές σε ορισμένα sites.Μήπως κάποιο λάθος εδώ?

Reaction score
3

κανε αυτο που σου λεει ο φιλος παραπανω εχει φλακ μονο για αναπαραγωγη οχι για decoding

Reaction score
28

δηλαδη εγω που τα ριπαρω με την μαιμου που ειναι και φρη εχω προβλημα ?

Reaction score
3
ολα αυτα ειναι free, το monkey εχει δικο του decoder φτιαχνει ape, το foobar οχι πρεπει να κατεβασεις το flac αμα θες μετατροπες,το foobar ειναι player πρωτιστως.

Reaction score
28
Nαι το γνωριζω, εννοω οτι εαν τα δικα μου ριπαρισμενα ειναι κατωτερας ποιοτητος ?

Reaction score
3
ουπς σορυ τα μπερδεψα λιγο δεν ειδα το τον τιτλο αλλα ισχιει το ιδιο και στο eac θελει το flac decoder

Reaction score
3.076
Δυστυχώς μάλλον το EAC θα μείνει άπιαστο όνειρο για μένα:440:
Δε καταφέρνω με τίποτα να κάνω τη μετατροπή σε flac.Όσο για το θέμα της κωδικοποίησης που αναφέρθηκε , ο flac codec (COder-DECoder) περιλαμβάνεται στην τρέχουσα έκδοση του EAC ,δεν είναι αυτό το πρόβλημα.Παρ' όλα αυτά , τον κατέβασα (ασκόπως!) και αυτοτελώς ,χωρίς αποτέλεσμα...
Το DBpoweramp έρχεται όλο και πιο κοντά!

Reaction score
6

καποια γνωμη για το freerip 3; το eac ειναι καπως περιπλοκο, στις ρυθμισεις τουλαχιστον. κανοντας μετατροπη συγκεκριμενου κομματιου με διαφορα προγραμματα παντως, ολα μου εβγαλαν παρομοιο αποτελεσμα σε bitrate. αυτο σημαινει οτι ολα κανουν την ιδια δουλεια και ο καθενας χρησιμοποιει οποιο τον βολευει;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.377
Απάντηση: Re: Μετατροπή Wav σε FLAC στο EAC : Θα ΣΠΑΣΩ το PC μου!

Δυστυχώς μάλλον το EAC θα μείνει άπιαστο όνειρο για μένα:440:
Δε καταφέρνω με τίποτα να κάνω τη μετατροπή σε flac.
Πονεμένο μου παιδί, γιατί βασανίζεσαι; Ρίπαρε το γ...μένο CD μ' αυτό το γ...μένο το EAC σε WAV, κλείστο το γ...μένο το EAC, εγκατάστησε το Flac ως αυτόνομη εφαρμογή, τρέξε το Flac front end, πιάσε τα WAV και σύρε τα μέσα στο πλαίσιο του Flac και πάτα Encode. Αν συναντήσεις πρόβλημα, ίσως λόγω μέρους του path των αρχείων, που μπορεί να είναι με ελληνικούς, ή άλλους μυστήριους χαρακτήρες (των ονομάτων των αρχείων συμπεριλαμβανομένων), τους οποίους το γ...μένο το Flac front end δεν θα αναγνωρίζει, πέτα το το γ...μένο το Flac front end και εγκατάστησε το Monkey's Audio, και κάνε τα ape. Το φλακ τους μέσα!

Reaction score
3.076
Re: Απάντηση: Re: Μετατροπή Wav σε FLAC στο EAC : Θα ΣΠΑΣΩ το PC μου!

Έξοχη ιδέα!Αν ήμουν αρκετά έξυπνος θα το είχα ήδη σκεφτεί... :140:Γιατί όμως το μ.....νο πρόγραμμα να μη δουλεύει όπως πρέπει?
Τέλος πάντων, επένδυσα ήδη το ιλιγγιώδες ποσό των 30 ευρώ για την αγορά του DBpoweramp για να κάνω τη δουλίτσα μου.Ευκολία χρήσης και εξαιρετικά metadata,με συνδυασμό πολλών ¨πηγών¨ και επιλογή των ορθότερων αποτελεσμάτων.Πιστεύω πως μετά από μερικές εκατοντάδες CDs θα κάνω απόσβεση...
Μπορώ όμως να συγκρίνω το αποτέλεσμα των ripped flacs ανάμεσα στις δύο μεθόδους,για να δω διαφορές.Θα είναι άραγε μεγαλύτερες απ' αυτές που θα φέρει η αλλαγή καλωδίου ρεύματος στο pc :105:?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Πονεμένο μου παιδί, γιατί βασανίζεσαι; Ρίπαρε το γ...μένο CD μ' αυτό το γ...μένο το EAC σε WAV, κλείστο το γ...μένο το EAC, εγκατάστησε το Flac ως αυτόνομη εφαρμογή, τρέξε το Flac front end, πιάσε τα WAV και σύρε τα μέσα στο πλαίσιο του Flac και πάτα Encode. Αν συναντήσεις πρόβλημα, ίσως λόγω μέρους του path των αρχείων, που μπορεί να είναι με ελληνικούς, ή άλλους μυστήριους χαρακτήρες (των ονομάτων των αρχείων συμπεριλαμβανομένων), τους οποίους το γ...μένο το Flac front end δεν θα αναγνωρίζει, πέτα το το γ...μένο το Flac front end και εγκατάστησε το Monkey's Audio, και κάνε τα ape. Το φλακ τους μέσα!
Πολύ sex μαζεμένο έπεσε.Και τελικά καταλήξαμε σε μαϊμούδες

Reaction score
28

Πολύ sex μαζεμένο έπεσε.Και τελικά καταλήξαμε σε μαϊμούδες
αυτα διαβαζουν και οι αλλοι οσοι φοβουνται τα αρχεια,τα pc ,τα λαπ τοπια,τα φλακια κτλ ...και πινουν νερο στο ονομα των cd players ...........:108::111::121:

Reaction score
2.566

αυτα διαβαζουν και οι αλλοι οσοι φοβουνται τα αρχεια,τα pc ,τα λαπ τοπια,τα φλακια κτλ ...και πινουν νερο στο ονομα των cd players ...........:108::111::121:
Δεν είναι κάτι δύσκολο, αν το γεγονός ότι μπορεί 1/100 να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που ενδεχομένως θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο, αποτρέπει πολλούς(?) από το να χρησιμοποιήσουν ένα καλύτερο και φθηνότερο μέσο...πρόβλημά τους δυστυχώς...
Είμαι σίγουρος πως αν είχε ακολουθήσει τη διαδικασία που προτείνει ο ΚΚ, που είναι εξαιρετικά απλή και αυτή χρησιμοποιώ κι εγώ 2 χρόνια απροβλημάτιστα, θα το είχε λύσει το πρόβλημα...

Reaction score
0

Costas, exw to idio akrivws provlhma me ton pstergio, se kathe kommati mou vgazei "The external compressor returned an error", ta kanei ola .wav alla den ta metatrepei se .flac .

Dokimasa ayto pou ipes. Kateva

Reaction score
0

Paidia oi lyseis pou dinete den apantoun eythews sto provlhma. Exw akrviws to idio provlhma, dhladh se kathe komati mou vgazei warning "The external compressor returned an error." Kai telika ta kanei ola .wav alla den ta metatrepei se .flac .

@Costas dokimasa ayto pou ipes. Katevasa to Flac front end kai otan tou edwsa ta .wav kommatia mou evgale "Run-time error '53': File not found."

Allaxa to onoma tou arxeiou pou htan me ellhnikous xarakthres kai evala latinikous kai leitourghse kanonika. Opote opws ipes ayto einai. Oi ellhnikoi xarakthres.

Gia na to epivevaiwsw phga xana sto EAC, metetrepsa tous xarathres se latinikous kai leitourghse.

Opote to provlhma yparxei kai den exei lythei. Den theloume ape, theloume flac me to EAC kai me ellhnikous xarakthres... An kapoios exei lysh pou na mhn perilamvanei alla programmata kalwsorise :)

Sorry gia ta greeklish eimai exwteriko. Naste kala me voithisan poly ta posts sas. Thanks Costas toulaxiston xerw poio akrivw einai to provlhma. Tha epikoinwnhsw sta forum flac kai EAC mpws exoun lysh.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april