Μετατροπη απο κασετα σε mp3 ή flac

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλός σας βρήκα.
Συγχωρέστε με για τις απορίες αλλά διάβαζα 2 μέρες το forum και δεν εχω καταφέρει να βγάλω άκρη. Καταρχάς να σας αναφέρω αυτό που θέλω να κάνω.
Μετατροπή από κασέτα σε mp3.
Και ξεκινάω με τις απορίες….
Γενικές απορίες….
Τι χρειάζομαι? Φαντάζομαι μια απλή λύση είναι τίποτα εκτός των συνδέσεων τις εξόδου ακουστικών από το κασετόφωνο σε εισοδο mic ή Line in στον υπολογιστή.
Η δειγματοληψία (αν εχω καταλαβει καλα ειναι αυτά τα 24/96 η 192 η 48) σε τι πρεπει να είναι και από τι εξαρτάται? Προφανώς η On board καρτα ηχου δεν θα κάνει τρομερη δουλειά, αλλα εχει σημασία όταν είναι από κασετα?
Εστω ότι θέλω κατι καλυτερο από μια απλή καρτα ήχου… τι είναι αυτό που χρειάζομαι? DAC η καλή καρτα ήχου?
Κατι που βρήκα της m-audio και τις e-mu (σε usb μιλαμε γιατι θα συνδεθει σε λαπτοπ) κανουν αυτό που θέλω η κοιτάω ασχετα πράγματα?
Αυτά εδώ εχω δει….
http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=17511
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html

Το DAC είναι μόνο για έξοδο?

Αν μπορει να με βοηθήσει καποιος με τις ηλίθιες :105: απορίες μου θα το εκτιμούσα....
Ευχαριστώ......

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.232
Απάντηση: Μετατροπη απο κασετα σε mp3 ή flac

Τι χρειάζομαι? Φαντάζομαι μια απλή λύση είναι τίποτα εκτός των συνδέσεων τις εξόδου ακουστικών από το κασετόφωνο σε εισοδο mic ή Line in στον υπολογιστή....
Πρώτον, χρειάζεσαι... κασσετόφωνο με έξοδο line, την οποία θα συνδέσεις στην αναλογική είσοδο του λάπτοπ. Αυτή η είσοδος είναι αυτόνομη στους σταθερούς υπολογιστές, και είναι σημασμένη με θαλασσί χρώμα. Στους φορητούς φιλοξενείται από κοινού με την είσοδο μικροφώνου σε ενιαία υποδοχή, και επιλέγεις ανάλογα όταν τοποθετήσεις το βύσμα, (καθώς ο οδηγός της κάρτας θα πρέπει να σε ρωτήσει τί συνέδεσες, μικρόφωνο ή συσκευή με έξοδο line). Μη συνδέσεις το κασσετόφωνο από την έξοδο των ακουστικών, παρά μόνον εάν δεν γίνεται διαφορετικά.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.232

Η δειγματοληψία (αν εχω καταλαβει καλα ειναι αυτά τα 24/96 η 192 η 48) σε τι πρεπει να είναι και από τι εξαρτάται? ...
Εφ' όσον θα τα κάνεις mp3, επίλεξε 16bit 44.1KHz. Ανώτερη δειγματοληψία έχει νόημα μόνον εάν το απαιτεί το υλικό που είναι γραμμένο στην κασσέτα, ενώ και το κασσετόφωνο πρέπει να είναι κάποιας καλής ποιότητας. Βασικά, τα φορμά 16/44 θα σε ικανοποιήσει στο 99% των περιπτώσεων.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.232

Εστω ότι θέλω κατι καλυτερο από μια απλή καρτα ήχου… τι είναι αυτό που χρειάζομαι? DAC η καλή καρτα ήχου?...
Καλή κάρτα ήχου, ή κάποιον dedicated ADC (analog to digital converter). Ο DAC (digital to analog converter) όπως πολύ σωστά λες, είναι για έξοδο προς τον ενισχυτή. Κάποια M-Audio ή Tascam USB θα σε βολέψουν μια χαρά, αρκεί να έχουν αναλογική είσοδο line (που θα έχουν), και να είναι σε θέση να εγγράψουν σε φορμά τουλάχιστον 24/96 (που θα είναι). Φρόντισε να πάρεις και καλώδιο τερματισμένο κατάλληλα, προφανώς από RCA σε RCA, ή XLR, αναλόγως των θυρών της κάρτας.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.
Οταν λες αναλογική εισοδο εννοεις το γνωστο Mini jack?
Η m-audio fast track pro αναφερει αυτα.

Full Features
insert jack (¼” TRS) for outboard processors
2 balanced outputs (¼” TRS)
4 unbalanced outputs (RCA)
S/PDIF digital I/O with w/ 2-channel PCM
S/PDIF out also supports pass-through of AC-3/DTS surround-encoded content
1 x 1 MIDI I/O with activity LEDs
headphone output (¼” TRS) with level control
headphone A/B source switch for DJ-style cueing
input/playback mix control for hardware direct monitoring
mono switch for input/playback direct monitoring
master output level control
near zero-latency hardware direct monitoring
low-latency ASIO software monitoring
USB connection to computer
powered via USB or optional AC power adapter
Kensington lock port
Mac and PC compatible; class compliant with Mac OS X 10.3.9 and higher
includes Ableton Live Lite music production software so you can make music right away
* 16-bit/48kHz 2 x 4 operation is class-compliant. Driver installation required to access more I/O.

Αυτο εδω "insert jack (¼” TRS) for outboard processors" φαντάζομαι μου κάνει?
το φορμα που λες 24/96 σε σχέση με το σημαινει 24bit/96Khz? σε σχεση με το 16/44 εχει διαφορα σαν mp3 με audio cd?
Σε περιπτωση που δεν βρω κασετοφωνο με Line out και παρω ηχο απο την εξοδο ακουστικών θα έχει διαφορα το 24/96 με το 16/44?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.232

Τα inserts στο πίσω πάνελ δεν ξέρω τί είναι, θα πρέπει να ανατρέξεις στο manual. Οι αναλογικές είσοδοι της κάρτας είναι στο πρόσθιο πάνελ, και είναι balanced, υλοποιημένες με υποδοχές XLR. Όπως μπορείς να δεις, καθεμιά συνοδεύεται από το σχετικό επιλογέα, ώστε να λειτουργήσει ως είσοδος μικροφώνου/ηλ. οργάνου (μπουζούκι, κιθάρα, μπάσο), ή ως είσοδος line, που είναι αυτή που σε ενδιαφέρει.

Βρες ένα κασσετόφωνο με line out! Μόνο στην ανάγκη χρησιμοποίησε κασστόφωνο που δεν έχει τέτοια έξοδο. Αν δεν έχει line out, θα είναι μέτριας ποιότητας, οπότε γράψε σε 16/44.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.465
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo