Μετατροπη Letterbox σε Αναμορφικο και Break Layer

Reaction score
6
Κλέβοντας χρονο και μετα από πολλους πειραματισμους καταφερα να καταλήξω στα εξής συμπερασματα .
Φυσικα όλα αυτά με την βοηθεια του Θεμιστοκλή αφου ο οδηγος που εφτιαξε πριν λιγο καιρο ηταν η αιτια και ο λογος για όλα τα παρακατω που θα διαβάσετε.

Κατά αρχην συμφωνα με το σλογκαν του Θεμιστοκλή (όχι άλλο letterbox) ξεκινω την διαδικασία μετατροπής σε αναμορφικο.
Το dvd που επελεξα ηταν αυτό της ταινιας Stargate (μισητο letterbox).
Αυτό που ηθελα δεν ηταν απλως ένα συμπιεσμένο αναμορφικο. Αλλα ένα φουλ dvd9.
Ετσι ακολουθωντας πιστα την τελευταια παραγραφο του οδηγου δεν αφησα το αυτοματο encode του cce . Εκανα ένα προχειρο υπολογισμο με το dvd calculator (μου βγηκε λιγο μεγαλυτερο το bitrate αλλα δεν πειραζει) και μετα από 4 pass και αρκετη ωρα που με βρηκe να κοιμαμαι ,εφτασα στο τελος να εχω vob files μεγεθους περιπου 6,5 GB.
Επιασα λοιπον ,για το dvd authoring το Maestro, εβαλα και μερικα εξτρα (trailer ,making ,main menou) και αφτασα στο τελος με περιπου 8 Gb.
Ότι πρεπει για ένα Dual layer dvd.

Reaction score
6
Αποτελεσματα Εντυπωσεις

Πριν ξεκινησω την διαδικασια εγγραφης σε ένα δισκακι διπλης στρωσεως δοκιμασα πρωτα ,γραφοντας την μιση ταινια σε ένα dvd 5.
Το λοιπον ,η εικονα σε όλα της τα σημεια είναι άψογη. Δεν υπαρχει πουθενα κατι που να μου δειχνει καποιο μειονέκτημα.
Εβαλα το αυθεντικο στο ένα player, και στο άλλο player το copy.
Έπαιζα με το τηλεκοντρολ μια το ένα και μια το άλλο μηπως δω καποια διαφορα μα μάταια .
Μαλιστα πολλες φορες μπερδευομουν νομιζωντας πως το copy επαιζε καλυτερα από το αυθεντικο ,αλλα ηταν ιδεα μου καθως δεν μπορουσα πραγματικα να ξεχωρισω την διαφορα.
Συνεπως το πρωτο πειραμα ειχε θετικοτατα αποτελεσματα και αρα μπορουσα πλεον να προχωρισω στην εγγραφη DL.

Reaction score
6
Break Layer

Το προβλημα με την αλλαγη layer είναι γνωστο και εχει ξανασυζητηθεί.
Καποιο προγραμμα που να σου επιτρέπει να δηλωσεις εσυ το σημειο που θα γινετε η αλλαγη, ως τωρα δεν ξερω να υπαρχει.( αν ξερει κανεις κατι ας σφυριξει).
Υπαρχει βεβαια το τυχαιο break layer που σου δινει η τελευταία version του Nero ,αλλα χωρις να είναι 100% συμβατή με όλα τα writer η dvd player.

Κάνοντας το authoring με το Maestro στο σημειο που κανoυμε import chapter list μπορουμε να βαλουμε και ξεχωριστα δικο μας edit marker.
Εκτος λοιπον από το chapter point που μπορουμε να τσεκαρουμε υπαρχει και το κουτακι που γραφει Dual Layer Break.
Βαζουμε το Simulator να παιζει ώστε να επιλέξουμε το σημειο οπου θα καρφωσουμε το Break.
Σημείωση. Το σημειο αυτό πρεπει να είναι παντα σε σημειο που είναι περα από την μεση του ογκου του αρχειου. Δηλαδι αν εχουμε 8Gb video, το Break θα πρεπει να μπει στα 4,1 η 4,2 η 4,3 Gb , ετσι ώστε παντα η πρωτη στρώση να φιλοξενεί το μικροτερο μερος των δεδομενων.

Αφου γινει αυτό κανουμε κανονικα compile .
Μετα από το compile επιλεγουμε Tools και disk image creation.
Σε αυτό που εμφανίζετε κανουμε Broswe το directory οπου ειχαμε κανει compile και μετα δινουμε destination.
Μετα ανοιγουμε τα properties και τσεκαρουμε στο Dual Layer Option το κουτακι Two Layers και από πανω το κουτακι DVD-ROM.
Παταμε οκ και μετα create disc image.
Αυτό ηταν .Στο τελος παιρνουμε το image file και το καιμε με το Decrypter.
Πιστευω να το εγραψα κατανοητά .Αν όχι , θα προσπαθησω να περασω εικονες ώστε να γινει πιο αντιληπτό.

Reaction score
6
Break Layer και 20 δευτερόλεπτα

Το αποτελεσμα δουλευει κανονικά ,αλλα όχι σε όλα τα dvd player.
Θα ειμουν πολύ τσαπατσούλης αν πανηγύριζα βλεποντας ότι δουλευει μονο στο dvd μου (pioneer 646).
Ετσι λοιπον αρχισα τις δοκιμες σε διάφορα player.

Δοκιμασα
2 Pioneer
2 Philips
1 Toshiba
1 Sony
1 Thomson
1 Funai
και 1 Comet
Το παραξενο και παράλογο ηταν πως σε όλα αυτά τα dvd το breαk γινοταν 20 δευτερολεπτα πριν από το σημειο που ειχα ορισει εγω.
Εξαιρουνται το δικο μου Pioneer 646 το Funai και το Comet που κανανε το Break ακριβως εκει που το εβαλα.
Στο τελευαταιο μαλιστα μετα βιας μπορεσα να διακρινω την μικρη παυση της αλλαγης layer (weel done Comet ).

Τι σημαινει αυτό;
Ιδεα δεν εχω. Σαν να μου φαινετε όμως πως πλησιαζω στο 100%.
Παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι 20 δευτερα πριν.
Κατι ακομη θελει και θα το βρω.
Επομενες δοκιμες θα ακολουθησουν συντομα
Πιστεψω τα παραπανω να χρησιμέψουν σε κάποιους , αλλα και με την συμβολή τους να τελειοποιήσουμε το τροπο ώστε να φτάσουμε στο τελειο αποτέλεσμα.

Reaction score
5
Ανδρέα,

Πια έκδοση του DVD2DVDR χρησιμοποίησες? Διότι θυμάμαι σε παλαιότερο Post ότι είχες προβλήματα με οριζόντιες γραμμές και λάθος συγχρονισμό των υποτιτλων.

Σήμερα θα κάνω και εγώ το τεστ και μην χτυπιέμαι τσάμπα ;)

Το πρόβλημα που είχες δηλαδή πως το έλυσες?

Reaction score
6
Ειναι η ιδια με αυτη που αναφερει το tutorial του Θεμιστοκλη 1.8.1.
Τα προβληματα που αναφερω ειχαν σχεση με την περιπτωση της συμπιεσης.
Αυτο που εκανα εγω ηταν να μην συμπιεσω. Συνεπως δεν υπηρχε θεμα συγχρονισμου υποτιτλων καθως τους εβαλα μετα με το Maestro.
Χωρις την επιλογη της συμπιεσης δεν ειδα οριζοντιες γραμμες.Ανεξαρτητα απο αυτο, αν βαλεις 4 - 5 pass ουτε και συ θα δεις.

Reaction score
5
Ευχαριστώ ανδρέα,

Χθες το βράδυ έβαλα τον "Άγγλο Ασθενή" που είναι letterbox και σήμερα το πρωί το encoding είχε κολλήσει στις 2 ώρες..... με λίγα λόγια κόλλησε το dvd2dvdr.......

Ξενέρωσα :evil:

Θα ξαναπροσπαθήσω σήμερα

Reaction score
5
και ομολογώ πως αυτό το "πάγωμα" το έχω ξαναπάθει με ταινία που είχε τικαρισμένο το "zig zag scanning"

Reaction score
5
Ανδρέα μου σε ευχαριστώ (ξέρεις εσύ why) :wink:

Χρησιμοποίησα το CCE 2.66 με το Dvd2DVDR και 4 passes για τον άγγλο ασθενή....

μετά από 9 ώρες το dvd έτοιμο και anamorphic widescreen.

Το είδα χθες το βράδυ και ήταν ΑΨΟΓΟ..... ούτε πρόβλημα με εικόνα , υπότιτλους κτλ κλτ.... και υπ'όψιν ότι είναι ταινία διάρκειας 2μιση ωρών !!!!!!!! :shock:

ΑΨΟΓΑ ξεκινάω δουλειά .... έχω πολλές ταινίες να φτιάξω :mrgreen:

thanks guys !!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@