Μεταφορά από DVD recorder σε PC

Reaction score
0
Έχω το DVD recorder LG RH188H. Θέλω να αντιγράψω από τον δίσκο μου σε δισκάκια DVD αυτά που έγραψα από TV, τα οποία όμως να παίζουν σε PC. Μπορεί να γίνει; Έκανα μια δοκιμαστική εγγραφή αλλά το PC δεν βλέπει το DVD.

Αν είναι να έχω δισκάκια που θα παίζουν μόνο στο ίδιο recorder τί να τα κάνω;

Reaction score
6
Απάντηση: Μεταφορά από DVD recorder σε PC

Φυσικά και μπορεις να το κανείς.
Κλείσε το δισκάκι ( finalize) που γράφεις με το recorder σου και μετα ριξτο στο drive του pc σου.
Απλως πρόσεξε την επιλογη που θα δωσεις στο recorder σου κατά την έγγραφη από τον σκληρο σε dvd.
Αν θυμάμαι καλα υπάρχει μια επιλογη dvd video και μια άλλη που σου επιτρέπει αναπαραγωγή και εγγραφή συγχρόνως ( μου διαφεύγει αυτή την στιγμή η ονομασια)
Εσυ πάντως επιλεγείς το πρώτο .

Reaction score
1
Αν δεν κανω λαθος υπαρχουν δυο τροποι οσον αφορα τα set-top DVD Recorders για να γραψουν σε δισκακι. Ο ενας να γινει πληρες-κανονικο DVD-Video, σαν αυτα που νοικιαζουμε στα video club, και ο δευτερος, αναλογα με το μηχανημα, να γραφτουν ολα τα βιντεο που του δινουμε σαν αρχεια mpeg, οπως και στο PC δηλαδη.
Η διαφορα στον δευτερο ειναι οτι οι περισσοτερες εταιριες, αν οχι ολες, κρυπτογραφουν αυτα τα video, για να παιζουν μονο στα δικα τους και καποιες φορες μονο στα μηχανηματα με τα οποια γραφτηκαν, με αποτελεσμα να μην αναγνωριζονται απο τα PC η να τα βλεπουν σαν αδειους δισκους.

Οποτε ειτε θα πρεπει να γραψεις τα video σε DVD-Video mode η να τα γραψεις σε HDD-Video (αυτο τον ορο χρησιμοποιει το δικο μου τουλαχιστον) αλλα μετα θα χρειαστεις καποιο προγραμμα στο PC για να σου κανει on-the-fly αποκρυπτογραφηση.
Ειχα κανει μια φορα μια δοκιμη με το AnyDVD και τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση (Toshiba) καταφερα και να αναπαραγω τα αρχεια αλλα και να τα μεταφερω στον σκληρο δισκο του PC.

Καλη τυχη. :happy_4:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Επειδή έχω κι εγώ recorder της ίδιας μάρκας (LG-RC69227) θα ήθελα να επισημάνω ότι, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, συμβατότητα με PC και άλλα standalone players υπάρχει μόνο με δισκάκια DVD-R. Το έμαθα στην πράξη, αφού την πάτησα μερικές φορές... Το αναφέρω μήπως παίζει κι εδώ κάποιο ρόλο.

Reaction score
3

Αν κατάλαβα καλά ο cospan θέλει να γράψει τα βίντεο που έχει στο PC του με το επιτραπέζιο DVD recorder του (LG).
Εγώ θα πρότεινα, εφόσον έχει κάποιο αντιγραφικό στο PC του, να τα γράψει με αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα παίξει και στο επιτραπέζιο αντιγραφικό.
Το πολύ πολύ κι επειδή έχω κι εγώ ακούσει για κάποιες ασυμβατότητες με + και - R δισκάκια, ας κάνει πρώτα μια δοκιμή με τα -R για να είναι σίγουρος.

Reaction score
0
Όχι Κωνσταντίνε. Το αντίθετο θέλω να κάνω. Αυτά που έχω γραμμένα στο DVD recorder θέλω να τα περάσω στο PC, και αν είναι δυνατόν σε mpg ή avi αρχείο.

Reaction score
3

Ξέρω και άλλες περιπτώσεις, ειδικά ενός συναδέλφου που αυτό που έγραφε από επιτραπέζιο DVD recorder δεν έπαιζε σε PC.
Τότε, απλά πρέπει να περάσεις το σήμα εξόδου εικόνας και ήχου από το επιτραπέζιο DVD recorder στο PC.
Αρκεί να έχεις: είτε κάρτα γαφικών με είσοδο βίντεο, είτε κάποια ξεχωριστή κάρτα βίντεο (PCI ή usb) με είσοδο βίντεο.
Απο κει και πέρα είναι θέμα προγράμματος και κωδικοποίησης των αρχείων βίντεο.
Πάντως, θα σε συμβούλευα να γράφεις απευθείας στο PC με κάρτα βίντεο το πρόγραμμα που θέλεις και να το φτιάχνεις από το PC.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Μεταφορά από DVD recorder σε PC

Ξέρω και άλλες περιπτώσεις, ειδικά ενός συναδέλφου που αυτό που έγραφε από επιτραπέζιο DVD recorder δεν έπαιζε σε PC.
Τότε, απλά πρέπει να περάσεις το σήμα εξόδου εικόνας και ήχου από το επιτραπέζιο DVD recorder στο PC.
Αρκεί να έχεις: είτε κάρτα γαφικών με είσοδο βίντεο, είτε κάποια ξεχωριστή κάρτα βίντεο (PCI ή usb) με είσοδο βίντεο.
Απο κει και πέρα είναι θέμα προγράμματος και κωδικοποίησης των αρχείων βίντεο.
Πάντως, θα σε συμβούλευα να γράφεις απευθείας στο PC με κάρτα βίντεο το πρόγραμμα που θέλεις και να το φτιάχνεις από το PC.

Εννοείς εγγραφή στο pc με TV Tuner κάρτα ή μεταφορά με καλώδιο από το DVD Recorder όπως έκανα παλιά με το VHS;

Reaction score
3

Ακριβώς. Βλέπεις έχω την AverTV Hybrid FM Volar και παρόλο που έχω κι ένα μετατροπέα της Canopus ADVC 110, η εικόνα που παίρνω στο PC από δέκτη βίντεο μέσω μετατροπέα είναι λιγότερη καλή απ' ότι παίρνω από το δέκτη της Aver.
Και το πλεονέκτημα μιας κάρτας TV ή usb είναι ότι γράφει σε MPEG-2 (κάποιες και σε MPEG-4) σε αντίθεση με τον μετατροπέα που γράφει μόνο σε .avi.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Θα αρχίσω να γράφω και στο PC απ' ευθείας. Πρώτα όμως θέλω να μεταφέρω τα αρχεία από το recorder στο PC.

Reaction score
0
Ανδρέα δεν βρίσκω καμία επιλογή για Finalize. Κάτι που βρήκα στο manual είναι η εγγραφή VR αντί για LP, SP, XP. Λέει ότι με αυτόν τον τύπο εγγραφής δεν γίνεται παρακολούθηση ταυτόχρονα, άρα ίσως είναι αυτό που λες.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν η LG έχει παρόμοια μενού στα μοντέλα της (πράγμα που δεν το γνωρίζω), στο μενού υπάρχει ένα εικονίδιο-δισκάκι. Από κει, με το βέλος προς τα δεξιά, μεταβαίνεις στο υπομενού, όπου υπάρχει η δυνατότητα Finalize/Ολοκλήρωση.

Reaction score
1
Συγγνωμη που επανερχομαι και χωρις να γνωριζω τις λειτουργιες του συγκεκριμενου μηχανηματος αλλα θελω ντε και καλα να βοηθησω. :happy_9:
Νομιζω οτι ζητωντας απο ενα επιτραπεζιο DVD Recorder να σου φτιαξει ενα normal DVD-Video με τα μενου του και τα ολα του η και χωρις αυτα, για το καλο της χρηστικοτητας, :happy_9: θα πρεπει να κανει finalize χωρις να σε ρωτησει.
Δηλαδη το βρισκω μαλλον απιθανο να εχεις φτιαξει ενα DVD Video και αυτο να μην παιζει σχεδον σε ολα τα μηχανηματα και PC.
Το μειονεκτημα εδω ειναι οτι θα εχεις ενα vob μονοκοματο αρχειο η αρκετα του ενος γιγα.

Τωρα αν θελεις να γραψεις σε VR-mode, πραγμα που σημαινει οτι τα αρχεια θα γραφτουν σαν mpeg (οπως γινεται και στο PC σε ISO format) τοτε ισχυει, η πρεπει να ισχυει τουλαχιστον απο την εμπειρια με το δικο μου, οτι ειπα πριν, δηλαδη κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι κλειδωμενα και για μεταφορα στο PC θα χρειαστει καποιο προγραμμα descrambling.

Και παλι συγγνωμη. :happy_9:
:)

Reaction score
6

Και να πω οτι δεν εχεις το manual wall_1 :happy_8: :prof:
R.T.F.M.

Πρέπει να ξέρεις πως αυτό που προσπαθείς, το εχω κάνει πάνω από δεκα φορες με το συγκεκριμένο player
:cool_4:

Attachments

• 65,1 KB Προβολές: 53
  • 39,4 KB Προβολές: 51
  • 30,5 KB Προβολές: 54
  • 42,1 KB Προβολές: 52

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Μεταφορά από DVD recorder σε PC

Νομιζω οτι ζητωντας απο ενα επιτραπεζιο DVD Recorder να σου φτιαξει ενα normal DVD-Video με τα μενου του και τα ολα του η και χωρις αυτα, για το καλο της χρηστικοτητας, :happy_9: θα πρεπει να κανει finalize χωρις να σε ρωτησει.
Δηλαδη το βρισκω μαλλον απιθανο να εχεις φτιαξει ενα DVD Video και αυτο να μην παιζει σχεδον σε ολα τα μηχανηματα και PC.

:)

Όχι φιλε μου δεν συμβαινει αυτό.
Το δισκακι μετα από κάθε εγγραφη μενει ανοικτό ώστε να υπαρχει η ευκολια να προσθέσεις στο μελον και αλλα πράγματα μεχρι τελικα να γεμίσει και να το κλείσεις ( δηλ. finalize)
Ως εκεινη την στιγμή μπορείς να δεις τη έγραψες μόνο στο recorder .

Reaction score
1
Χμ..ναι, μαλλον εχεις δικιο.
Φαινεται πως μονο το δικο μου κατα την εγγραφη DVD Video κανει αυτοματα finalize χωρις να ρωτησει.

Reaction score
6

Δηλαδή εάν θελεις να γράψεις κατι που εχει διάρκεια μιση ωρα το γράφεις σε ένα δισκάκι και μετα δεν μπορείς να προσθέσεις κατι άλλο;

Αυτό είναι ασύμφορο , καθως δεν μπορεις να εκμεταλλευτείς τα 90 λεπτα εγγραφής ( καλης εγγραφής) ενός dvd5.

Μήπως το player σου εχει κάποια ρυθμίσει που να απενεργοποιεί το αυτόματο finalize;

Reaction score
1
Υπαρχει δυνατοτητα finalize στα μενου αλλα μαλλον χρησιμοποιειται μονο στο VR-mode. Αλλα παλι στο VR-mode χρειαζεται? μουμπλε-μπουμπλε....
Θα ξαναριξω μια ματια στο manual αν και απο οτι ξανατσεκαρισα σε HD to DVD-Video dubbing δεν ρωταει. :)

Reaction score
0
Τελικά αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν το finalize, το οποίο είναι στο μενού εγκατάστασης. Παρ' όλα αυτά με όποιο τρόπο και να προσπάθησα, το αποτέλεσμα είναι DVD Video. Μήπως υπάρχει τρόπος να πάρω MPG ή AVI;

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Μεταφορά από DVD recorder σε PC

Τελικά αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν το finalize, το οποίο είναι στο μενού εγκατάστασης. Παρ' όλα αυτά με όποιο τρόπο και να προσπάθησα, το αποτέλεσμα είναι DVD Video. Μήπως υπάρχει τρόπος να πάρω MPG ή AVI;
Οχι .
Τα αρχεια που παίρνεις ειναι vob ( δηλαδή mpeg2)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo