Μεταφορά βίντεο

Reaction score
0
Γειά σας
Έχω πρόσφατα αγόρασα την JVC GR-D6465, πήρα και καλώδιο firewire, αλλά επειδή είμαι αρχόριος δεν ξέρω αν δουλεύει σωστά, μεταφέται το βίντεο καθώς παίζει στην κάμερα ή υπάρχει πιό γρήγορος τρόπος?
Χρησιμοποιώ το Windows movie maker, ψάχνω για το pinnacle αλλά δεν μπορώ να το βρω free

Reaction score
3
Καλωσόρισες στη σελίδα μας. Το Pinnacle που αναφέρεις μόνο σε demo υπάρχει free. To Windows Movie Maker δεν το έχω δουλέψει. Προγράμματα υπάρχουν πολλά (δωρεάν ή με πληρωμή), αλλά εδώ στη σελίδα μας δεν ασχολούμαστε με παράνομα προγράμματα. Τα καλύτερα προγράμματα (για μένα) είναι το Premiere & το Vegas. Υπάρχει και το Avid κ. α. Αν ψάξεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλά.
Πρέπει να ξέρεις ότι απλά λέμε τη λέξη capture για το ψηφιακό βίντεο, ενώ ουσιαστικά γίνεται μεταφορά (αντιγραφή) στο σκληρό. Capture γίνεται μόνο σε αναλογικό βίντεο.
Προγράμματα υπάρχουν πολλά. Απλά να ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις capture σε dv (avi) και αφού το επεξεργαστείς, να το μετατρέψεις με κάποιο encoder σε mpeg-2 για να μπορείς να το μεταφέρεις σε DVD, μέσω κάποιου προγράμματος για DVD Authoring.

Reaction score
7
Ενα καλο ειναι και το NERO 7 ή 6 που υποστηριζει και DV ληψη εικονας απο καμερα. Και μετα τα κανει και ολα μονο του (σχεδον) μεχρι να το γραψει σε DVD.
Η μεταφορα γινεται real time οπως γινεται η αναπαραγωγη της κασετας. Δεν υπαρχει πιο γρηγορος τροπος μεταφορας.

Reaction score
0
βίντεο

ευχαριστώ παιδιά
πιστεύω ότι η ποιότητα βίντεο θα είναι η ίδια όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσω.
ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, πόσες φορές μπορεί να γραφτεί ένα miniDV χωρίς να επιρεαστεί η ποιότητα της εικόνας, διάβασα στο manual ότι μπορεί να φθαρεί η κεφαλή της κάμερας αν γραφτεί περισσότερες από μια, αλλά δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά επειδή είναι στα αγγλικά

Reaction score
5
georgest_v_a said:
πιστεύω ότι η ποιότητα βίντεο θα είναι η ίδια όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσω.
ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, πόσες φορές μπορεί να γραφτεί ένα miniDV χωρίς να επιρεαστεί η ποιότητα της εικόνας, διάβασα στο manual ότι μπορεί να φθαρεί η κεφαλή της κάμερας αν γραφτεί περισσότερες από μια, αλλά δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά επειδή είναι στα αγγλικά
a) Η ποιότητα video στο capture dv avi θα είναι όντως η ίδια όποιο πρόγραμμα και αν χρησιμοποιήσεις, καθώς γίνονται captured στο ms avi format. Η διαφοροποίηση των προγραμμάτων επικεντρώνεται ουσιαστικά σε add on fetaures όπως time stamp chapters (δηλαδή δημιουργία διαφορετικών avi's -εντί ενώς μεγάλου- ανάλογα με το πότε πάτησες rec ώστε να κάνεις καλύτερο edit μετά).
b) Το σημείο που θέλει τρομερή προσοχή και έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, είναι ποιόν encoder θα χρησιμοποιήσεις ώστε να περάσεις το υλικό σου σε dvd. Αυτό σηκώνει συζήτηση, αν ενδιαφέρεσε Let me know.
d) Το πόσες φορές μπορείς να γράψεις σε μια κασσέτα mini dv είναι σχετικό και θα σου δώσει ο καθένας μας διαφορετική απάντηση καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (εγγραφέας, τύπος κασσέτας, συνθήκες κτλ). Προσωπικά πάνω από 3 φορές δεν γράφω ποτέ.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Επειδή επέστρεψα με πολύ υλικό που τράβηξε μία εκ των γυναικών της παρέας στις ΗΠΑ (όχι Ανδρέα, μη ρωτήσεις ποια ήταν), ψάχνω να δω πως θα κάνω τη μεταφορά από την κάμερα στο πισί για να κάνω κοψο-ραψίματα. Η κάμερα είναι μια μικρούλα sony DV, firewire έχομεν, καλώδια έχομεν, την κάμερα την έχομεν, software δεν έχομεν, και γνώσεις επί του θέματος επίσης.

Καμιά βοήθεια για να ξεκινήσω?

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Δοκίμασα το Nero, και το αποτέλεσμα σε ένα δεκάλεπτο κλιπάκι που έκανα δοκιμαστικά μου φάνηκε μια χαρά. Οπότε μάλλον θα το κάνω εκεί. :)

Reaction score
7
Re: βίντεο

georgest_v_a said:
ευχαριστώ παιδιά
Η ποιότητα εικόνας θα είναι πάντα η ίδια, αφού μιλάμε για ψηφιακή εγγραφή. Για την φθορά την κεφαλής δεν το γνωρίΖω

V

VIDEOMIX

Guest
Δευκαλίων Καλογρίδης said:
Επειδή επέστρεψα με πολύ υλικό που τράβηξε μία εκ των γυναικών της παρέας στις ΗΠΑ (όχι Ανδρέα, μη ρωτήσεις ποια ήταν), ψάχνω να δω πως θα κάνω τη μεταφορά από την κάμερα στο πισί για να κάνω κοψο-ραψίματα. Η κάμερα είναι μια μικρούλα sony DV, firewire έχομεν, καλώδια έχομεν, την κάμερα την έχομεν, software δεν έχομεν, και γνώσεις επί του θέματος επίσης.

Καμιά βοήθεια για να ξεκινήσω?
Ελα βόλτα Λούτσα και με τα φίλτρα (ξέρεις εσύ) να το φτιάξουμε μαζί. 8)

Reaction score
0
[Το σημείο που θέλει τρομερή προσοχή και έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, είναι ποιόν encoder θα χρησιμοποιήσεις ώστε να περάσεις το υλικό σου σε dvd. Αυτό σηκώνει συζήτηση, αν ενδιαφέρεσε Let me know.
table]

Ενδιαφέρομαι, θα εκτιμούσα πάρα πολύ κάθε βοήθεια

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Παιδιά ΒΟΗΘΕΙΑ!

Έχω φάει πόσες μέρες σε αυτήν την ιστορία και βγήκε μια τρελή πατάτα!

Δώστε βάση:

Μεταφορά του video από την DV στο πισί -> ΟΚ

Editing στο SONY VEGAS -> ΟΚ

Render από το SONY VEGAS σε mpeg2 format για dvd -> OK

Ως εδώ καλά. Το αρχείο που έχει βγει είναι οκ, παίζει κανονικά σε έναν απλό media player.

Μετά το βάζω στο SONY DVD ARCHITECT , κάνω όλα τα μενού κλπ, όλα καλά όλα ωραία, βάζω και μουσικούλες στα μενού, και του λέω MAKE DVD.

Και αρχίζει το πανηγύριιιι... γίνεται το ντιβιντί, και τι να δω μετά. Όλα παίζουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ , αλλά το βίντεο στην ταινία παίζει χωρίς ήχο! :(
Πάω στο dvd architect να κάνω κανά preview, και τι κάνει? Σε κάθε σκηνή-κεφάλαιο, ξεκινάει ο ήχος να παίζει για 2-3 δευτερόλεπτα, και μετά σταματάει! Αυτό το κάνει ακόμα και αν πάω σε ένα οποιοδήποτε σημείο στο timeline, δηλαδή παίζει με ήχο για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει βουβό...

Τι γίνεται θα τρελαθώ!! Το αρχείο που κάνω import στο architect είναι οκ, παίζει κανονικά σε έναν media player. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Θα το σπάσω!

:( :( :(

Reaction score
3
Κάποτε προσπάθησα να δοκιμάσω να κάνω DVD Authoring με το DVD Architect.
Αν και δεν θυμάμαι τι πρόβλημα μου παρουσίασε, δεν το ξαναδοκίμασα.
Γι αυτό και δεν μπορώ να σου απαντήσω ότι φταίει αυτό ή εκείνο.
Θα σου προτείνω λοιπόν 2 λύσεις:
1. Δοκίμασε από Vegas να κάνεις ξεχωριστά εικόνα(mpg) ήχο(ac3) και ξαναδοκίμασε στο DVD Architect. Ψάξε λίγο και τις ρυθμίσεις του.
2. Αν δεις ότι συνεχίζεται το πρόβλημα, μην παιδεύεσαι άδικα.
Δοκίμασε εδώ: http://www.mediachance.com/download.htm το DVD lab Pro 2.1.
Ή εδώ: http://www.mediachance.com/dvdlab/historypro.html και κατά προτίμηση το http://www.mediachance.com/files/DVDlabPRO153.exe
Εγώ πάντως το συνιστώ.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Κωνσταντίνε σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Το 1. το σκέφτηκα κι'εγώ, αλλά μου την έχει δώσει τόσο με αυτά τα προγράμματα που μάλλον με βλέπω να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό, όπως αυτά που προτείνεις. Για να δούμε...

Reaction score
3
Μόνο προτίμησε το 1.53, γιατί το 2.1 το έχουν στα σκαριά ακόμα και έχει ψιλοπροβλήματα. Απέφυγε και την έκδοση 1.55.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Οκ. Κατεβαίνει ήδη. Ελπίζω να κάνω δουλειά με δαύτο. Πήρα άδεια σήμερα για να τελειώσω αυτό το πράγμα! (Εντάξει εντάξει, και επειδή βαριόμουν να δουλέψω :lol:)

Reaction score
3
Re: Μεταφορά βίντεο

Το 1.53 στο εγγυώμαι σίγουρα. Δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο.
Αν έχεις απορίες, δες και την βοήθεια που έχει η σελίδα του και τα tips.
Θα δεις ότι κάνει πολλά. Αν παρόλαυτά έχεις κάποια απορία, ευχαρίστως από Δευτέρα, (δεν έχω σύνδεση στο σπίτι).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός