Μεταφυσική δραστηριότητα - Paranormal Activity (2007)

Reaction score
59
[IMGl]http://img2.pict.com/46/d5/29/1893997/0/paranormalactivityxlg2009.jpg[/IMGl]
Σκηνοθεσία: Oren Peli
Σενάριο: Oren Peli
Ηθοποιοί: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Randy McDowell

Ελληνική Πρεμιέρα : 05/11/2009

Είδος ταινίας: Horror | Thriller

Η Κέιτι και ο Μίκα, ένα ανέμελο ζευγάρι, στοιχειώνονται από ένα αόρατο πνεύμα που κατοικεί στο σπίτι τους. Αποφασίζουν να εξερευνήσουν τις όλο και πιο παράξενες και κλιμακούμενες εισβολές, τοποθετώντας μια βιντεοκάμερα που θα τους βοηθήσει να καταγράψουν την ύπαρξη αυτής της δαιμονικής παρουσίας. Θ’ ανακαλύψουν, όμως, πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν να φανταστούν.

Η ιστορία πάει ως εξής: Το 2006 ο γεννημένος στο Ισραήλ προγραμματιστής video game Oren Peli πήρε HD κάμερες και 15.000 δολάρια (αναφέρεται ως τελικό budget), έψησε μισή ντουζίνα ερασιτέχνες ηθοποιούς να τον ακολουθήσουν, έκλεισε δύο απ' αυτούς σε μια κρεβατοκάμαρα και κάπως έτσι, χωρίς πρότερη κινηματογραφική εκπαίδευση ή πείρα, μέσα σε μια εβδομάδα είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Paranormal Activity.

Το στόρι του απλό: ένα νεαρό μεσοαστικό ζευγάρι χάνει τον ύπνο του αφού το καινούργιο του σπίτι μοιάζει να είναι στοιχειωμένο από ένα δαίμονα. Στήνουν λοιπόν κάμερες μπας και καταφέρουν και καταγράψουν κάτι απ' την όλη μεταφυσική δραστηριότητα. Αφού μόνταρε μόνος του την ταινία την πρωτοπαρουσίασε Screamfest στις 14 Οκτωβρίου 2007.

Η ταινία απ' τις πρώτες της προβολές έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, τρομοκρατώντας επί τω πλείστω τους θεατές της, και κάπως έτσι η Dreamworks πείστηκε και αγόρασε τα δικαιώματα του, κρατώντας το όμως μακρία απ' τις αίθουσες για δύο ολόκληρα χρόνια.

Reaction score
0
Απάντηση: Μεταφυσική δραστηριότητα - Paranormal Activity (2007)

The Big Chill
του zerVo
Καθόμουν και μετρούσα πόσα ψέματα άκουσα από το αναμφίβολα υπέρ-επιτυχημένο προμόσιον του Paranormal Activity. Το πιο βαρύγδουπο είχε να κάνει με την πομπή της Paramount, που το διένειμε και το τελάλησε σαν το πιο τρομακτικό φιλμ όλων των εποχών. Ε, κάτι τέτοιο δεν είναι με τίποτα! Το πιο αρνητικό το βρήκα στην αντιστοίχηση με το προ δεκαετίας Blair Witch Project, εξαιτίας της ομοιότητας τους στην τεχνική λήψης. Έγκλημα, μιας και εκείνη η ανοησία - που αυτή και αν είχε διαφημιστεί τότε - μπροστά στο παρόν θρίλερ, φαντάζει σαν παρείστικη κομεντί. Να σου πω και το πιο αστείο αν παρακολούθησες κι εσύ το εμπνευσμένο τρέιλερ? Όσα σου έδειξαν από τις αντιδράσεις του κοινού που το πρωτοπαρακολούθησε, είναι ρεαλιστικά και ακριβώς έτσι θα νιώσεις κι εσύ, γουρλώνοντας τα μάτια στην μεγάλη οθόνη. Το ψέμα, ή καλύτερα η απόκρυψη της αλήθειας, είναι που κανείς δεν έδειξε την αντίδραση του θεατή, όταν γύρισε σπίτι του, ξάπλωσε στο κρεβάτι του, έκλεισε το πορτατίφ και...σιγά μην κοιμήθηκε!

http://lessthanzervo.blogspot.com/2009/10/review-paranormal-activity.html

Reaction score
19

Κύριοι. θα με συγχωρέσει η χάρη σας, αλλά εγώ σε κάποιες σκηνές :441:!!!!

EDIT: Μάλλον προτρέχω γιατί την έχω ήδη δει....

Reaction score
8

Στις νυχτερινες σκηνες κατορθωνει η ταινια
να σου σηκωσει την τριχα..
Στις υπολοιπες ομως καπου το βαριεσαι.
Η καμερα στο χερι βγαζει ματια,στα συν το τελος της.
Σιγουρα παντως δεν ειναι & η πιο τρομακτικη
ταινια αυτη οπως το διαφημιζουν.

Reaction score
0

Oυτε εγω μπορω να πω οτι τρομαξα....ενταξει σε καποιες σκηνες οπως εκεινη που την τραβαει απο το ποδι...τεντωθηκα λιγο...Εχω τρομαξει πολυ περισσοτερο σε καποιες σκηνες του OI ΑΛΛΟΙ...:107:

Reaction score
0

Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Οι ΑΛΛΟΙ είναι μια ταινία πλούσια σε σενάριο, σχεδόν αλάνθαστη στην διακύμανση της (αν ήταν θα είχε αγγίξει την Έκτη Αίσθηση) με πλήρη σκηνοθεσία και ηθοποιούς.

Εδώ είναι ένα παιχνίδι, που κερδίζει το εμπορικό τζακ ποτ και φυσικά κατορθώνει να σε τρομάξει, είτε λίγο είτε πολύ.

Είναι δύσκολο πάντως με τις σύγχρονες συνθήκες να μείνεις τεντωμένος για δυο ώρες στο κάθισμα. Και γι αυτό εκτιμώ πως το Paranormal πέτυχε τους σκοπούς του...

Reaction score
0

Την είχα καιρό τώρα την ταινία διαθέσιμη, αλλά μόλις σήμερα κατάφερα να την δώ.

Αν αυτή η ταινία χαρακτηρίζεται τρομακτική τότε εγώ πρέπει να είμαι πραγματικά αναίσθητος. Την είδα και μέσα στο σκοτάδι, χωρίς φώτα και με δυνατό ήχο.

Βαρετή μέχρι θανάτου.
Το να κλείνει μια πόρτα, να ακούγονται βήματα κτλ, μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία.
Κάθε σκηνή ήταν το λιγότερο προβλέψιμη. Μα τι λέω; Εδώ την είδε και η κοπελιά μου, μου δεν αντέχει τα θρίλερ με τίποτα και επηρρεάζεται σε τρομακτικό βαθμό. Παρόλαυτά χαμπάρι δεν πήρε. Μιλάμε οτι βάζαμε στοίχημα σε κάθε βραδινή σκηνή αν
θα κλείσει η πόρτα ή όχι...

Ίσως για εκείνη να βοήθησε, οτι δεν είχe ακούσει απολύτως τίποτα για την ταινία. Εγώ απο την άλλη που είχα ενημερωθεί, απλά είπα να την δώ με καθαρό μυαλό και να κρίνω ο ίδιος αν τρομάζει ή όχι.

ΜΠΟΥ!!!
ΗΡΘΕ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ!!!

Reaction score
0

ειδικά το τέλος της...το είχα καταλάβει από πριν να δω την ταινία τόσο προβλέψιμο!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518