Μεταχειρισμένο Jeep Cherokee

Reaction score
50
Παιδιά ένας φίλος πέτυχε κάποιο μεταχειρισμένο Jeep Cherokee που ίσως τον ενδιαφέρει. Τον βοήθησα όσο μπορούσα σε κάποια πράγματα, αλλά είναι και αρκετά που δε γνωρίζω και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Το αυτοκίνητο είναι 10ετίας με 90000 km (αυτός που το έχει το χρησιμοποιεί για Σ/Κ κυρίως) στα 2.5 λίτρα (από πρώτη ματιά σε πολύ καλή κατάσταση - χωρίς επιθεώρηση από μηχανικό). Καταρχήν θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια "αντικειμενική" τιμή πώλησης. Θέλω να πω, απ' όσο θυμάμαι παίζει κάποιος πίνακας του τύπου για το τάδε αυτοκίνητο, τόσα km, τόσο παλιό μια ενδεικτική τιμή είναι αυτή. Προφανώς η τελική τιμή παίζει ανάλογα με την περίπτωση, αλλά για να καταλάβω πάνω κάτω τι θα ήταν λογικό. Αυτός το δίνει 12000 ευρώ, είναι καλά ή...;

Τώρα, ο φίλος το θέλει όχι για καθημερινό, αλλά για σχετικές εξορμήσεις σε λίγο πιο δύσκολες διαδρομές (καλά όχι ακραίο off roading, καμιά άμμο, κάνα χωματόδρομο ίσα να μην το λυπάται και να μπορεί να φορτώσει εξοπλισμό). Τι πρέπει να προσέξει; Καλά το ότι θα το δει μηχανικός του είναι αυτονόητο. Το θέμα όμως είναι, γενικά τι φήμη έχουν αυτά τα αυτοκίνητα; Αν το βρει σε καλή κατάσταση έχει νόημα να το σκέφτεται ή θα κάνει το συνεργείο δεύτερο σπίτι του; Επίσης, δεδομένου ότι έχει περάσει η όποια εγγύηση, είναι καλύτερο να το πηγαίνει στην αντιπροσωπεία ή σε κάποιο έμπιστο μηχανικό (φαντάζομαι το δεύτερο έτσι κι αλλιώς). Γενικά ότι σκέψεις έχετε... τις ακούω ευχαρίστως :)

Reaction score
17.818
http://www.mobile.de/SIDGpcxwK-sByF...sr_zipRadiusTo=-2&doSearch.x=28&doSearch.y=12

Ηταν καποτε και δικο μου ονειρο το αυθεντικο Jeep!

Θα ηταν καλο να εχει κανεις εναν τραπεζικο λογαριασμο ειδικα για να φροντιζει τις "αυξημενες αναγκες" συντηρησης και "στοργης" αυτου του μεγαθηριου!:shock:

Δικη μου αποψη,εντελως γυναικεια, ειναι η εξης:Αν υπαρχει η δυνατοτητα να το αποκτησει καινουριο η ελαφρως μεταχειρισμενο.Ωστοσω, παρα πολυ σπανια προσφερονται προς μεταπωληση τον πρωτο χρονο ,τουλαχιστον εδω που βρισκομαι εγω..;-)

Reaction score
807
Δεν θα το αγοραζα.Τα jeep δεν ειναι και τα πιο αξιοπιστα στον κοσμο.Ακριβη συντηρηση,ακριβα ανταλλακτικα,φοβος αξιοπιστιας,παλαιο μοντελλο,μεγαλα τελη/ασφαλειες.
Τουλαχιστον να παει σε καποιο Γιαπωνεζικο.Vitara ισως?

Reaction score
50
Ναι κι εγώ είμαι επιφυλακτικός. Το Vitara θα ήταν κι η δική μου επιλογή, αλλά μ' ενδιαφέρει ν' ακούσω απόψεις...

Reaction score
14
Μακριά.
Εκτός κι αν έχει χρήμα για πέταμα και ψώνιο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Reaction score
50
Ωραία πάμε αλλιώς: μέχρι 12000 πάνω κάτω τι τζιποειδές θ' αγοράζατε; Υπόψην ο φίλος θέλει και λίγους χώρους για να μπορεί να βολεύει και το surf. Θα του πρότεινα Vitara, αλλά αν πάρουμε υπόψη μας αυτά που βλέπω εδώ πχ.:

http://www.autotriti.gr/auto/Aggeli...1&page=1&id_area=&marka=SUZUKI&montelo=VITARA

δε βλέπω να μπαίνουν μπάρες οροφής. Βέβαια μπορεί να χωράει από μπροστά μέχρι πίσω κάθισμα, ειδικά αν το έχει ανοιχτό.

Τέσπα, καμιά πρόταση;

Reaction score
1
Απάντηση: Μεταχειρισμένο Jeep Cherokee

Τριπορτο grand vitara του 98 με 14000 ευρώ , παίρνει μπάρες οροφής , είναι 2000 cc και δεν μασάει εκτός δρόμου ...

Reaction score
5
Ευχαριστώ, και είχα χάσει το link για το site αυτό!
Αξίζει να βλέπει κανείς πόσο κάνουν τα μεταχειρισμένα στη Γερμανία...για να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή βάση...
Εδώ Χριστίνα με 4000 ευρώ θα πάρεις το πολύ ένα Citroen Saxo! :lol:

Reaction score
1
Απάντηση: Μεταχειρισμένο Jeep Cherokee

Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα αλάτι, γυρισμένο χλμτρητή και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα ... Σε λογικές τιμές μεταχειρισμένων , πιο κάτω σίγουρα είναι τρακαρισμένα ...

Reaction score
14
και μούφες του καρακερατά.

Εβλεπα πρίν 3 χρόνια vw TOUAREG με 16500 ευρώ και ήταν το V8. Αρχισα σαν βλάκας να τον ρωτάω που είναι το αμάξι και γιατί το δίνει τόσο. Μου λεει το αμάξι είναι στο birmingham και οτι δεν το θελει η γυναίκα του, και είναι αριστεροτίμονο και δυσκολο να το οδηγήσει αυτή που ειναι Γερμανίδα στην Αγγλία και οτι το δίνει οσο οσο για να φύγει σήμερα γιατί λόγω κυβισμού δεν το θέλει πολύς κόσμος και αλλες παπαριές!

Τελικά αφού εγώ μόνο που δεν πήγα στο Birmingham απο την τρέλλα μου, και ολα μου τα όνειρα εβλεπαν Touareg, αρχισα να του κάνω παιχνίδι. Είδα οτι είχε και σε ενα αλλο website αγγελία το ιδιο αμάξι αλλά παρότι ήταν η ίδια φωτό το ίδιο αμάξι με την ίδια πινακίδα, ο τυπος ηταν based στην Ολλανδία.

Αρχισα email και σχεδόν ίδια ιστορία, είμαι stock broker και δεν το αντέχω οικονομικά και εχω δάνειο και μου λειπουν 16 χιλιάρικα για να εξοφλήσω την τράπεζα και απλά θέλω να πετάξω τον πονοκέφαλο απο πάνω.

το resume και στους δύο είπα οτι ερχομαι απο εκεί να το κάνω και test drive, Και φυσικά να το δεί τεχνικός/συνεργείο.

Αρχισαν και οι δύο να μου λένε οτι δεν χρειάζεται, μπορούν να το στείλουν με courier στην Ελλάδα και εχω δικάιωμα αν και εφόσων το απορίψει τεχνικός να τους το στείλω πίσω με DHL με χρέωση δικιά τους. Το έπαιζαν τόσο σίγουρος οτι το αμάξι είναι κουκλα που αυτό δεν θα χρειασθεί!

Τελικά μου λενε οτι με 600 Ευρώ το στέλνουν Ελλάδα με DHL και να συμφωνήσω μαζί τους και να τους στείλω τα χρήματα αυτά.

Μιλάω με DHL και ρωτάω πόσο κοστίζει μεταφορά απο Birminghman-Athens!!! 3800 Ευρω το λιγότερο ήταν. Και το πρόβλημα εκτελωνισμού και διαδικασιών εισαγωγής + πρακτορειακά + πολλά άλλα!

Βλέπετε οι τύποι που βάζουν αγγελίες είναι αετοί (Ετσι νομίζουν) και πάνε για μικροκορόιδα που θα χάσουν κανα 500άρι 800άρι πάνω στην κάψα οτι βρήκαν το κελεπούρι!

Reaction score
5
Forester του 99. Κάτω από 14.000, στρίβει, τρέχει και είναι ότι καλύτερο για χωματόδρομους, χιόνια και λάσπες (έχει και αργά)

Reaction score
5
Εντάξει. Προφανώς υπάρχουν κι απατεώνες. Αλλά οι τιμές μεταχειρισμένων στην Γερμανία, σε σχέση με την Ελλάδα είναι 'αλλού'. Για διάφορους λόγους. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Κάποιος π.χ. θα υποστήριζε ότι οι δρόμοι μας εδώ είναι για κλάματα και τις καταπονήσεις που τραβάει ένα αυτοκίνητο εδώ για τα ίδια χρόνια είναι πολλαπλάσιες από αυτές που τραβάει στους στρωτούς δρόμους της Γερμανίας. Επίσης οι 'αλμπάνηδες' συνεργειάδες εδώ είναι η νόρμα, ενώ στην Γερμανία είθισται να πηγαίνεις το αυτοκίνητο στις αντιπροσωπείες οι οποίες γενικώς κάνουν καλή δουλειά (ελέγχονται κλπ). Αν πάμε παρακάτω, το ελληνικό ΚΤΕΟ είναι μόνο στα λόγια, το παίρνεις και στο σπίτι σου αν δώσεις κάτι παραπάνω, ενώ εκεί άντε να περάσεις το TÜV να δεις...
Σε τελική ανάλυση όλα ένα ρίσκο είναι με το μεταχειρισμένο, ανεξαρτήτως προέλευσης. Γιατί εδώ δεν γυρνούν το χλμδείκτη πίσω;; :mad_3: Έχω απτά παραδείγματα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ που το έκαναν...:happy_8:

Άρα, το ψάχνεις όσο μπορείς και παίρνεις τις αποφάσεις σου...

Reaction score
17.818
Τις σελιδες αυτες τις εβαλα οχι για να κανετε συγκρισεις με τα ελληνικα δεδομενα.Σ αυτες τις κατηγοριες αυτοκινητων,προτιμουμε τα Ντιζελ.Αν παρατηρησετε τα περισσοτερα -αν οχι ολα- Jeep,ειναι Ντιζελ και αυτοματα.

Δεν ειναι τοσο το κοστος αγορας που πρεπει να λαμβανεται υπ οψιν,αλλα και τα εξοδα συντηρησης,που μετα απο μερικες χιλιαδες χιλιομετρα ειναι υπερογκα.Το ιδιο ισχυει οσον αφορα στην ασφαλεια του αυτοκινητου και στους φορους.Στα Ντιζελ ειναι εξωφρενικα τα τελη.Θεωρειται αντι-οικολογικο καυσιμο και φορολογειται αναλογα.

Αν παραγγελθει το αυτοκινητο καινουριο,μπορει ο πελατης να ζητησει να ειναι βενζινοκινητο.Ωραια....Γνωριζετε ποσο κοστιζει το λιτρο Βενζινης στην Γερμανια?Καποιες ημερες αγγιζει ή και ξεπερνα το 1,50€!

Προσωπικα δεν θα αγοραζα μεταχειρισμενο απο ιδιωτη,εκτος κι αν ημουν μηχανικος αυτοκινητων ή ειχα φιλο μηχανικο που θα το επι8εωρουσε πρωτα.

Τα τρακαρισμενα πρεπει ν αναφερονται και αναφερονται σε σοβαρες εταιριες,απο τις οποιες μπορει κανεις μ ενα εξτρα αντιτιμο να εξασφαλισει 2χρονη 'η 3 χρονη εγγυηση.

Οσον αφορα στο αλατι....Στην περιοχη μου χιονιζει τοσο συχνα,οσο και στην Ελλαδα!;-)

Απατεωνες υπαρχουν παντου!Πολλοι εμποροι αυτοκινητων ειναι Ελληνες και Τουρκοι!Δεν 8ελω να υπαινιχθω τιποτα.Εχω εμπιστοσυνη στους ανθρωπους,αλλα θεωρω τον σχολαστικο ελεγχο καλυτερο!:lol:

Στο σχεδιαγραμμα των δυο αυτων ιστοσελιδων που ειναι κι απο τις μεγαλυτερες κι εγκυροτερες, υπαρχει η δυνατοτητα να περιορισεις την αναζητηση στο επακρο.Δεν θ αγοραζα αυτοκινητο απ την βορεια Γερμανια παραδειγματος χαριν,εαν ζουσα στον νοτο.Στα πρωτα μου νειατα,εκανα κι αυτην την τρελα,να παω δηλ.αυ8ημερον στο Μοναχο -500χλμ-για να δω αν το χρωμα του αυτοκινητου ηταν οντως αυτο που επι8υμουσα!Τελικα δεν το επιλεξαμε,πηραμε ομως ενα μαθημα.....:rolleyes:

Καποιοι ευρωστοι οικονομικα ελληνες,ταξιδευουν στην γερμανια για ν αποκτησουν το δικο τους ονειρο,ενα Πορσε Καγιεν.Οι τιμες εδω τους φαινονται πιο λογικες.Αυτα ξεκινουν απο 50.000 € μεταχειρισμενα και με λιγα extras,εαν φυσικα τα βρει κανεις μεταχειρισμενα!!!

Αναλογα λοιπον τις απαιτησεις που εχουμε, για το ποσο που διαθετουμε, κανουμε εναν ελεγχο αγορας που ειναι και εξουθενωτικος οταν βρισκομαστε κατω απο πιεση χρονου.Διαφορετικα,μπορει ν αποβει και πολυ ευχαριστη ασχολια!Eιδικα το Test drive!:crazy_3:

Αυτα τα λιγα καταλαβαινω εγω οταν προκειται περι μεταχειρισμενου:...Tο Μοντελο,το χρωμα,xenon κι αν εχει παρκοματ!!!:happy_4: :happy_5:

http://www.autoscout24.de/List.aspx...0&ustate=N&ustate=U&um=True&sort=price&zipc=D

Reaction score
17.818
Τώρα που πέρασαν οι εκλογές θα μας πεις τι αυτοκίνητο έχεις;
Θυσιασα ενα τριπορτο CLK για ενα μικρο ΜL Βασιλη.Τα παιδια ασφυκτιουσαν και τα ψωνια δεν χωρουσαν στο πορτ μπακαζ.Οικογενειακα βαρη!:happy_4:

Το ΜL δεν ηταν η πρωτη μου επιλογη.Η τελευταια δεν υπηρχε στην αγορα μεταχειρισμενων. 6 μηνες μ εναν χρονο στην κυκλοφορια ηθελα να ειναι.Επρεπε να το παραγγειλω και να περιμενω 8 μηνο.Ημουν κατω απο πιεση χρονου και ως εκ θαυματος παρουσιαστηκε αυτη η ευκαιρια!

Καθε εξαμηνο, που εμενα μου φαινεται σαν τριμηνο,με παιρνουν απ την εξυπηρετηση πελατων στο τηλεφωνο να επιβεβαιωσουν εαν παραμενω ικανοποιημενη κι ευχαριστημενη κτλ.Με την ευκαιρια με προσκαλουν να θαυμασω και τα νεα τους μοντελα!Εδω και 3 χρονια τωρα!:crazy_1:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork