Μεταχειρισμένο Sub: Τί θα πρέπει να προσέξω;

Reaction score
0
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Έχω αρχίσει να κοιτάζω, γενικά, για sub, πιθανότατα για το Yamaha YST-SW515. :144:

Λόγω οικονομικών, και προτού κοιτάξω για μεταχειρισμένο, θα ήθελα να μάθω τί θα έπρεπε να προσέξω στην αγορά μεταχ. sub.. καθότι ελαφρώς άσχετος (αλλά διαβάζω αρκετά τελευταία!) Δηλαδή πέραν της ηληκίας που προφανώς όσο πιο καινούριο τόσο το καλύτερο, εκτός μιας ικανοποιητικής ακρόασης, υπάρχουν καθόλου ενδείξεις, "εσωτερικές", για τη χρήση που αυτό είχε; :141:

Τέλος, θα προχωρούσα σε κάτι 2ο χέρι αν ήταν να γλυτώσω 50% της τιμής, διαφορετικά θα έβαζα και 5 δόσεις να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. (σωστή η λογική της διαπίστωσής μου για ένα sub?)

Ευχαριστώ ! :116:

Reaction score
4
Απάντηση: Μεταχειρισμένο Sub: Τί θα πρέπει να προσέξω;

για άρχη ρίξε μια ματία στην ανάρτηση του κώνου..να μην έχει σαπίσει!μετά με προσόχη πιεσέ και με τα δάχτυλά των δύο χεριών σου μέσα τον κώνο του ηχείου και δες αν επανέρχεται στο σημείο ηρεμίας δηλαδή σχεδον ίσια με το σασί του μεγαφώνου..σε περίπτωση που όλα είναι οκ ξανακάνε το ίδιο με λίγο περισότερο προσόχη για να καταλάβεις αν η διαδρομή του πηνίου μέσα στον μαγνήτη γίνεται ομαλά χωρίς να γδέρνει..αμα βρείς αντίσταση ή έχει ξεκεντράρει ο κώνος του μεγαφώνου ή έχει αρπάξει το πηνίο απο υπερβολική ένταση..ρίξε και καμιά ματιά στις βίδες που κρατάνε το ηχείο και τον ενισχυτή μέσα στο κουτί μήπως παρατηρήσεις τίποτα σημάδια απο κατσαβίδι που σημαίνει κατά 99% ότι έχει ανοιχτεί και επισκευαστεί!!

Reaction score
0

για άρχη ρίξε μια ματία στην ανάρτηση του κώνου..να μην έχει σαπίσει!μετά με προσόχη πιεσέ και με τα δάχτυλά των δύο χεριών σου μέσα τον κώνο του ηχείου και δες αν επανέρχεται στο σημείο ηρεμίας δηλαδή σχεδον ίσια με το σασί του μεγαφώνου..σε περίπτωση που όλα είναι οκ ξανακάνε το ίδιο με λίγο περισότερο προσόχη για να καταλάβεις αν η διαδρομή του πηνίου μέσα στον μαγνήτη γίνεται ομαλά χωρίς να γδέρνει..αμα βρείς αντίσταση ή έχει ξεκεντράρει ο κώνος του μεγαφώνου ή έχει αρπάξει το πηνίο απο υπερβολική ένταση..ρίξε και καμιά ματιά στις βίδες που κρατάνε το ηχείο και τον ενισχυτή μέσα στο κουτί μήπως παρατηρήσεις τίποτα σημάδια απο κατσαβίδι που σημαίνει κατά 99% ότι έχει ανοιχτεί και επισκευαστεί!!

Ευχαριστώ πολύ!!

Χαζή ερώτηση αλλά για τον συγκεκριμένο Yamaha που αναφέρω.. (αν πχ πάω να δώ ένα τέτοιο) πώς θα βρώ τον κώνο πρέπει να λύσω τίποτα; ή δύσκολο; :133: πχ στα specs δεν φαίνεται να ανοίγει κάπως απλά..

http://www.yamahamusic.com.au/products/avit/speakers/YSTSW515B.pdf

Reaction score
4

είναι στο κάτω μέρος του κουτιού...άν το γυρίσεις ανάποδα το κουτί τα φανεί λογικά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l