Μεταχειρισμενος προβολεας. Τι να προτιμησω? Benq W750, Epson TW600, Panasonic PT AX100U?

Reaction score
2.510
Μετα την αγορα του Yamaha 3067 σκεφτομαι να προχωρησω σιγα σιγα και στην προσθηκη προτζεκτορα παλι σε ultra low budget και φυσικα με ολες τις υποχωρησεις που θα εχει ενα τετοιο εγχειρημα.
Θυμαμαι οτι την εποχη που ημουν πιο ενεργος στον χωρο (μεχρι το 1998 περιπου) δεν υπηρχε κανενας βιντεοπροβολεας που να μου αρεσε εστω και λιγο ανεξαρτητως τιμης και ειχα δει πολλους και πανακριβους.
Προβολεις που να εχουν αποδεκτη ποιοτητα στα δικα μου ματια ειδα πρωτη φορα καπου αναμεσα στο 2005-2008.
Εχω βρει μεταχειρισμενους τους τρεις προβολεις του τιτλου απο τους οποιους οι δυο ειναι εκεινης της εποχης (2006-2007) και ο ενας πιο συγχρονος, του 2013.
Οι δυο παλαιοτεροι πουλιουνται στα 220 (Pana) και 230 (Epson) ευρω και εχουν και αρκετες ωρες στην πλατη τους (ενδεχεται να σηκωνουν και λιγο παζαρι ακομα).
Λαμπες κοιταξα στο ebay και βρισκω Κινεζικες απο 35 ευρω περιπου για αυτα τα μοντελα αλλα δεν εχω ιδεα ποσο αξιοπιστες ειναι και αν αποδιδουν οπως πρεπει.
Ο Benq ειναι πιο συγχρονος και εχει και τις λιγοτερες ωρες (βασικα εχω βρει δυο τετοιους, ο ενας στα 300ευρω μαζι με 3D γυαλια και 170ωρες και ο αλλος σκετος και με περισσοτερες ωρες στα 310ευρω) αλλα ειναι πιο entry level (οι αλλοι ειναι παλιοι αλλα ηταν πιο ανεβασμενης κατηγοριας την εποχη τους και εχουν περισσοτερες ρυθμισεις κτλ και φαινονται και πιο ποιοτικοι) και ισως και χαμηλοτερη ποιοτητα κατασκευης.
Η τοποθετηση θα γινει στα 3.60 μετρα περιπου (το δωματιο ειναι 4.20 μηκος) και υπαρχει η δυνατοτητα να τοποθετηθει ακριβως απεναντι απο την οθονη εντελως καθετα οποτε δεν μου χρειαζεται η δυνατοτητα tilt/shift του φακου.
Η οθονη που μπορει να μπει ειναι μεταξυ 90 και 100 ιντσες (max).

Η ερωτηση μου ειναι αξιζει τον κοπο? Η να περιμενω να μαζεψω 550+ και να παω σε Optoma 141X καινουριο η κανενα μεταχειρισμενο Benq 1070 που αν εχω υπομονη και ειμαι και τυχερος μπορει να τον βρω και κατω απο 400?
Το 3D να πω πως δεν με ενδιαφερει αν και αν το εχει ο προβολεας που θα επιλεξω σιγουρα θα το δοκιμασω.

Να σημειωσω οτι για τα οικονομικα μου αυτη τη στιγμη ακομα και τα 300 ειναι υπερβαση μια που υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες και η σκεψη του προτζεκτορα ειναι στα πλαισια του YOLO και του ΔΓΜΤ οποτε η επιλογη να παω σε κατι ακριβοτερο ειναι η λιγοτερο ελκυστικη για εμενα αυτη τη στιγμη.

Reaction score
2.586
Δεν ξερω για τους άλλους αλλά ο ΑΧ100U που έχω στο εξοχικό (720p) είναι μια χαρά...
Tον είχα πάρει μεταχειρισμένο 11/2011 250 ευρώ από μέλος του διπλανού φόρουμ.
Βέβαια έχει ελάχιστη χρήση (ποιός κάθεται το καλοκαίρι στο υπόγειο home cinema...)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Η εικόνα των παλιών φθηνών LCD είναι μετριότατη για σήμερα και τα πάνελα θα έχουν γίνει για κλάματα αν έχουν παίξει πολλές ώρες.
Ξέχασε καλύτερα και τις κινέζικες λάμπες.
Ένας φθηνός DLP θα έχει πιθανόν τα δικά του κουσουράκια, που όμως με έναν καλό καθαρισμό, γενικά διορθώνονται. :)

Πρόσεξε μόνο την τοποθέτηση με τους DLP, γιατί συνήθως έχουν ιδιορρυθμίες εγκατάστασης. Εδώ θα δεις: http://www.projectorcentral.com/BenQ-W750-projection-calculator-pro.htm

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos