Με ΕΧΕΤΕ HYPEXO-DIYΚΟ-ΤΡΕΛΑΝΕΙ !!!!

Reaction score
3.347
Διαβάζω το απίστευτα εθιστικό φορουμ-hobby-τρελα.... εδω και κάτι χρόνια... σχεδον καθημερινα
Εχω μπει στην διαδικασία για αγορα-κατασκευη ενοσ τελικού και θέλω τα φώτα σας την βοήθεια και αν χρειαστεί την καθοδήγηση σας.
Μετά απο πολύ κόπο, βοήθεια απο το φορουμ και εκτός απο τα λίγα καταστήματα απο τα οπία αγοράζω και εμπιστεύομαι την γνώμη τους έχω καταλήξει στο εξής setup:
AV pioneer lx-83
BD oppo bdp-93
klipsch rf-82.

Το λοιπόν τα χέρια μου πιάνουν, πιό μικρόσ είχα ολοκληρώσει κάτι κιτακια της smart electronics.
Και λέω μήπως να μπώ στην διαδικασία να φτιάξω ένα τελικό δικάναλο.
Πού θέλω την βοήθειά σας ....!
Δέν θέλω να αγοράσω κατι έτοιμο.
Λοιπόν τι θα χρειαστώ για να φτιάξω τον τελικό με ενισχυτή https://www.hypexshop.com/index.jsp αυτόν.
πέρα απο το κουτί το οποίο θα το ετοιμάσω στο τέλοσ.

Αξίζει το τελικό αποτέλεσμα ?

Τώρα θα με κράξετε γιατί με όλα αυτά που διαβάζω δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να
να ξεκίναγα το θέμα αν δεν άξιζε .
Επίσης κάτι σημαντικό ο λόγος που μπαίνω στην διαδικασία είαναι οτι η κατασκευή είναι κάτι σαν plug and play με πολύ μικρό ρίσκο απο καλήσεις.

Ακούω γνώμες και προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Περαστικά δε θα σου ευχηθώ γιατί είσαι σε καλό δρόμο!

Πρέπει να καταλήξεις τι θέλεις να φτιάξεις ακριβώς...
Η οικονομικότερη λύση είναι τελικός δικάναλος (2 NC400 σε ένα κουτάκι), με κοινό τροφοδοτικό (1 SMPS600).
Ακόμα καλύτερα είναι να τον κάνεις dual-mono (2xSMPS600) ή και να πας σε monoblocks (ένα κουτί ανά κανάλι).

Εφόσον καταλήξεις στα παραπάνω πάρε 2 x NC400 και 1 ή 2 SMPS600 και 1 ή 2 κουτάκια.

Το δίμηνο που θα περιμένεις για να παραλάβεις (λειτουργούν με προπαραγγελίες ακόμη γιατί δεν προλαβαίνουν να "ξεφουρνίζουν"), τύπωσε και διάβασε προσεκτικά τις αναλυτικότατες οδηγίες που δίνουν οι ίδιοι.

Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Τα βασικά καλώδια έρχονται έτοιμα από Hypex και οι κολλήσεις είναι ελάχιστες (αφορούν τα "περιφερειακά", όπως μπόρνες, βύσματα κλπ).

Εννοείται αξίζει - το μόνο "κακό" είναι ότι θα έχεις έναν τελικό κλάσεις ανώτερο από το υπόλοιπο σύστημά σου.
Μετά θα δούμε οπωσδήποτε πώς θα τα τακτοποιήσεις ώστε να ακούς από το Oppo κατευθείαν πάνω στους τελικούς (όταν ακούς δικάναλο). Και αργότερα πας για αναβάθμιση των ηχείων για να ακούσεις ένα μέρος των δυνατοτήτων του ενισχυτή.

Χμμ... Βλέπω να μας κυνηγάς...

Reaction score
3.347
Ειναι τοσο απλο ? δεν χρειαζετε να παραγγειλω και ενα softstart module ;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Όχι, τίποτα παραπάνω (από Hypex δλδ).
Έχουν καλά βύσματα κλπ αλλά βαράνε τις τιμές, οπότε αυτά τα παίρνεις από αλλού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.925
Απάντηση: Με ΕΧΕΤΕ HYPEXO-DIYΚΟ-ΤΡΕΛΑΝΕΙ !!!!

πιο απλό είναι. ο κουφός έχει την τάση να τα εμφανίζει όλα δύσκολα!!!!

χαχαχαχαχα

Reaction score
3.347
Απάντηση: Re: Απάντηση: Με ΕΧΕΤΕ HYPEXO-DIYΚΟ-ΤΡΕΛΑΝΕΙ !!!!

κώστα τίναξες την μπάνκα στον αέρα !!!! εγώ έλεγα για τα UCD κι εσυ με πήγες σε NCORE ένα 300€ διαφορά .....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.779

...

Αξίζει το τελικό αποτέλεσμα ?

...
Συγκρίνοντας IcePower 500άρια με Electrocompaniet πάνω σε δύσκολα και ανθεκτικά ηχεία, ο δεύτερος ακούγεται σαν φτωχός συγγενής. Επίσης, συγκρίνοντας τα ως άνω Ice με Classe CA-κάτι,... ας μη συνεχίσω. Σου μεταφέρω εντυπώσεις τρίτων, ερήμην εμού, μιας κι εγώ είμαι οισωπαιδοτικώσ...

Ο Κου-Φου υποστηρίζει πως τα UCD και Ncore ακούγονται καλύτερα από τα Ice, εγώ πάλι υποστηρίζω το αντίστροφο (εξαιρουμένων των Ncore, με τα οποία δεν έχω έλθει ακόμη σε επαφή). Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πλακωθεί επανειλημμένως με τον Κου-Φου, και δε μιλιόμαστε πλέον... :138:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
κώστα τίναξες την μπάνκα στον αέρα !!!! εγώ έλεγα για τα UCD κι εσυ με πήγες σε NCORE ένα 300€ διαφορά .....
Ε, καθένας με τον πόνο του! :116:

Να πείτε του Κόγια να μην ασχολείται με τα Hypex γιατί δε φτάνουν για όλους. :141::136:

Reaction score
3.347
Απάντηση: Re: Με ΕΧΕΤΕ HYPEXO-DIYΚΟ-ΤΡΕΛΑΝΕΙ !!!!

Κάτσε ρε Κώστα γιατι να μην ασχοληθώ δλδ 'kogni'' (Κόγιασ Νίκος) !!
Πλάκα κάνω γεία σου συνονόματε Κόγια !!!!

:107:

Reaction score
1.772

Συγκρίνοντας IcePower 500άρια με Electrocompaniet πάνω σε δύσκολα και ανθεκτικά ηχεία, ο δεύτερος ακούγεται σαν φτωχός συγγενής. Επίσης, συγκρίνοντας τα ως άνω Ice με Classe CA-κάτι,... ας μη συνεχίσω. Σου μεταφέρω εντυπώσεις τρίτων, ερήμην εμού, μιας κι εγώ είμαι οισωπαιδοτικώσ...

Ο Κου-Φου υποστηρίζει πως τα UCD και Ncore ακούγονται καλύτερα από τα Ice, εγώ πάλι υποστηρίζω το αντίστροφο (εξαιρουμένων των Ncore, με τα οποία δεν έχω έλθει ακόμη σε επαφή). Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πλακωθεί επανειλημμένως με τον Κου-Φου, και δε μιλιόμαστε πλέον... :138:
αφου μετραν καλυτερα (τα ucd)αρα ο κουφου κερδιζη :116:

Reaction score
3.347

Θέλω να ηρεμήσω λίγο οικονομικά και θα βάλω παραγγελία. Ncore.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale