Μην ανησυχείτε, έρχεται!!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Η Sony επιμένει στην κυκλοφορία του Playstation 3 μέσα στην Άνοιξη.:D

Καθώς οι προβλέψεις για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του PS3 πληθαίνουν, οι υπεύθυνοι της Sony παραμένουν καθησυχαστικοί.




Έπειτα από αναφορές από την εταιρεία οικονομικών μελετών «Merrill Lynch» σχετικά με πιθανή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Playstation 3, και μετά από το άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC σύμφωνα με το οποίο - και με βάση σχόλια ανώνυμης πηγής - ο ιαπωνικός κολοσσός ενδέχεται να αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας για μερικούς μήνες, έρχεται και η επίσημη απάντηση από τη Sony.

Εκπρόσωπος της Sony, λοιπόν, δήλωσε στον ιαπωνικό Τύπο πως τα σχέδια της εταιρείας εξακολουθούν να παραμένουν ως έχουν. Τουτέστιν, το πρώτο ραντεβού του Playstation 3 με την ιαπωνική αγορά παραμένει καθορισμένο για την άνοιξη. Η επερχόμενη GDC ενδέχεται να προσφέρει φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο το Gamelife παίρνει το θάρρος να υποθέσει πως η Άνοιξη που αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας πρόκειται να είναι αρκετά.. θερμή. Ραντεβού στις 31 Μαΐου ίσως;

Το περιμένουμε με αγωνία λοιπόν και ελπίζουμε σε... καλή τιμή!!!
 

V

VIDEOMIX

Guest
Και ενα σχετικό άρθρο που δημιουργεί προβληματισμούς και απορίες. Τουλάχιστον σε μένα!

_________________________________________________________________

H ανάλυση της Merrill Lynch εξακολουθεί να θεωρεί πολύ δύσκολη την προσπάθεια της Sony

Στην ίδια ανάλυση της Merrill Lynch σύμφωνα με την οποία το Playstation 3 θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά τουλάχιστον κατά έξι μήνες, η οποία «έβαλε φωτιά» στα απανταχού forums, αναφέρεται ότι το κόστος της κατασκευής του PS3 θα μπορούσε να κοστίσει στη Sony περισσότερα από 800 δολάρια ανά συσκευή.

Ο αναλυτής της εταιρείας, Joe Osha, κοστολόγησε τα επιμέρους συστατικά του Playstation 3 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκειμένου να είναι ανταγωνιστική, η Sony θα πρέπει να πουλά τη νέα της κονσόλα με τρομακτικές απώλειες ανά συσκευή. Σύμφωνα με τον Joe Osha, το Blu-Ray drive και ο επεξεργαστής Cell είναι τα ακριβότερα συστατικά του μηχανήματος, κοστίζοντας από μόνα τους περί τα 600 δολάρια. Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το κόστος της κονσόλας ανέρχεται στα 800 δολάρια αν προστεθούν τα κόστη του chip RSX της Nvidia, της μνήμης του συστήματος και των υποσυστημάτων Bluetooth και Wi-Fi.

Αν και ο Osha ισχυρίζεται πως το κόστος του PS3 θα πέσει στα 320 δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, το θεωρητικό κόστος που αναφέρεται στην ανάλυσή του είναι σαφώς απαγορευτικό για ένα προϊόν που πρέπει να τιμολογηθεί γύρω στα 400-500 δολάρια προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό έναντι του Xbox 360. Αν και ο κ. Osha αιτιολογεί τις εκτιμήσεις του στην ανάλυσή του, σε μακροοικονομικό και μικροοικονομικό επίπεδο υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορεί να πει κανείς αν έχει δίκιο ή άδικο. Για παράδειγμα, η κοστολόγηση του Blu-Ray drive στα 350 δολάρια ίσως να είναι λανθασμένη, δεδομένου του γεγονότος ότι ένα standalone Blu-Ray player, το οποίο αναμένεται ότι θα κοστίζει περίπου τα ίδια χρήματα όταν διαδοθεί στην αγορά, συμπεριλαμβάνει στον εξοπλισμό του ορισμένα τσιπ και ψηφιακούς επεξεργαστές οι οποίοι μπορούν να αντικατασταθούν από το υπόλοιπο hardware του PS3. Επίσης δεν γίνεται γνωστό από την ανάλυση αν στον υπολογισμό του κόστους του Blu-Ray drive έχει συνυπολογιστεί και το ότι το drive του PS3 θα είναι read-only, ενώ οι ακριβές standalone συσκευές αναμένεται ότι θα έχουν λειτουργίες εγγραφής.

Επιπλέον, η εκτίμηση του κόστους του Cell, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός του και τη δυσκολία παραγωγής του σε μεγάλες ποσότητες, ενδέχεται να είναι και αυτή λανθασμένη, καθώς από την IBM έχει δηλωθεί ότι η καθαρή παραγωγή του Cell είναι η καλύτερη από όλα τα προηγούμενα τσιπ της εταιρείας.



Εν ολίγοις, ξέρετε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: ας περιμένουμε και θα δούμε...


Είναι βαρύ το άτιμο...

Πηγή...Game life!!!
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Μακάρι να είναι όντως έτσι...για να δουμε...πάντως έχει πολύ ψωμί η υπόθεση. Το άλλο βασικό, πέρα από την τιμή, είναι το αβέβαιο μέλλον του BD. Θα καθιερωθεί? Θα γίνει ένα εννιαίο φορμά?
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Αν το PS3 βγει και εχει BluRay δεν τιθεται θεμα καθιερωσης του ως format.
Ειναι απλα τα πραγματα... τα παιχνιδια του PS3 θα κυκλοφορουν σε δισκακια BR και του XBOX σε HD-DVD...

Απο εκει και περα οι όποιες αναλυσεις και υπολογισμοι του καθε αναλυτη της καθε ασχετης (με τον κατασκευαστη) εταιρειας με αφηνουν αδιαφορο. Τι υπολογισε δηλαδη; Το κοστος ενος BR drive; Ποσο κοστιζει στην εταιρεια να κατασκευασει ενα drive; Αν ενα προιον κοστιζει για το εργοστασιο 350 δολαρια δε γινεται να πουληθει τοσο.... Χαζες ειναι οι εταιρειες;

Κουβεντα να γινεται και να εχουμε το νερο ζεστο για να βρασει γρηγορα....
 

V

VIDEOMIX

Guest
Γι'αυτό έγραψα πως μου δημιουργούνται απορίες. Διοτι και εγώ δεν πιστεύω σε αυτές τις υπερβολές περι κόστους.
 

Μηνύματα
202
Reaction score
0
Η SONY έχει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να καθιερώσει ένα πρότυπο που εισάγει η ίδια. Μυαλό όμως δε βάζει και ανοίγεται όλο και περισσότερο!
Ρισκάρει τρομερά η SONY. Έχω την εντύπωση ότι ενδεχόμενη εμπορική αποτυχία του PS3 θα είναι κόλαφος για την εταιρία!
 

Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
Εγω νομιζω -αν και αντι sonykias- oτι δεν προκειται να χασει με το ps3.
H MS τρεχει να παρει μεριδιο στην αγορα οχι η sony.Oσοι -και ειναι πααααααρα πολοι- ειχαν ps1 και ps2 θα παρουν και ps3.
Λιγοι ειναι αυτοι που θα συγκρινουν τις 2 κονσολες.
Το "fun club" του Playstaiton ειναι πολυ μεγαλο και αυτο νομιζω οτι ειναι και η δυναμη της sony.To μεγαλο μεριδιο που εχει στην αγορα
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Αν και σκεφτόμουν να το πάρω κατ' ευθείαν (όπως είχα κάνει με το PS2, το οποίο είχα προπαραγγείλει) ίσως (επαναλαμβάνω...ΊΣΩΣ) να περιμένω λίγο μέχρι να παρουσιαστεί LARA & GT5 για το PS3.....

Τώρα αν γίνει π*#$τιά και με το που εμφανιστεί η κονσόλα κυκλοφορήσει ένα από τα προαναφερθέντα παιχνίδια....εεεε με βλέπω καλοκαίρι με το AC αγκαλιά..... :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Εννοείτε καλοκαίρι του 2007 θέλω να ελπίζω...γιατί τότε θα έρθει στην Ευρώπη...
 




V

VIDEOMIX

Guest
Η μεγαλύτερη «σκοτεινή περιοχή» του επερχόμενου τρίτου Playstation είναι ο σκληρός δίσκος. Οι πωλήσεις της Premium έκδοσης του Xbox 360, καθώς και το feedback των πιο έμπειρων gamers, οδηγούν την ιαπωνική εταιρεία σαφώς προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης του σκληρού δίσκου στη βασική συσκευασία. Άλλωστε, σε μία αγορά που το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις κυκλοφορήσει το νέο μηχάνημα θα είναι να συγκρίνει την εμφάνιση των launch τίτλων σε PS3 και Xbox 360, o σκληρός δίσκος θα δώσει στους developers της Sony το εργαλείο που χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν ένα γρήγορο πλεονέκτημα. Εδώ όμως κάνει την εμφάνισή του και ένα άλλο «αγκάθι» για τη Sony: η τιμή. Αν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για το σκληρό δίσκο, προσφέροντας όχι μόνο ένα αναβαθμίσιμο μοντέλο στα 60 GB, αλλά και μια προεγκατεστημένη διανομή του Linux, καθώς και εγγενείς multimedia δυνατότητες, διστάζουν χαρακτηριστικά να δεσμευτούν όσον αφορά το αν θα είναι μέρος της βασικής συσκευασίας. Μπορεί να λένε ότι «οι developers ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν το σκληρό δίσκο», μπορεί να λένε ότι ο «δίσκος θα είναι απαραίτητος», αλλά δεν λένε αν θα πωλείται ξεχωριστά ή αν θα αποτελεί μέρος του standard εξοπλισμού.

Ποιά είναι η προσωπική μου εκτίμηση; Όταν η Sony θα είναι βέβαιη για το πόσο περισσότερο θα κοστίζει το μηχάνημα από το ελάχιστο όριο των 50.000 γιεν/425 δολαρίων, τότε θα ληφθεί και η τελική απόφαση σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί ή όχι ο σκληρός δίσκος στο βασικό εξοπλισμό. Το πως θα επηρεάσει αυτό την ανάπτυξη των launch τίτλων, παραμένει άγνωστο. Σίγουρα πάντως δεν θα έχει μεγάλη σημασία για τίτλους όπως το Everybody's Golf και το νέο Brotherhood of the Blade, οι οποίοι όσο όμορφοι και αν είναι, δεν πρόκειται να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τη διαχείριση της μνήμης. Πάντως όλα είναι ακόμα στον «αέρα» σε αυτόν τον τομέα.

Όσο για την υποστήριξη HDTV, η Sony δεν μας αφήνει να πούμε και πολλά πράγματα. Το PS3 θα διαθέτει έξοδο HDMI ως standard, :cool: κάτι που εν δυνάμει σημαίνει υποστήριξη για 1080p. Βέβαια, δεν έχει αναφερθεί ακόμα τίποτα σχετικά με τα ελάχιστα τεχνικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρεί κάθε τίτλος, κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη, ή στο... μέλλον, όταν θα ανέβουν οι απαιτήσεις των τίτλων από το μηχάνημα, η ανάλυση των 1080p θα μπορούσε να αφορά μόνο το digital video.

Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της Sony ήταν πάντα η προσοχή που έδινε στη συμβατότητα με προηγούμενους τίτλους, ξέροντας πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί κατά την επιλογή ενός μηχανήματος. Σε αυτή τη γενιά, έχει και έναν επιπλέον λόγο να δώσει έμφαση σε αυτόν τον τομέα, γνωρίζοντας καλά πως η υποστήριξη παλαιότερων τίτλων από το Xbox 360 δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Ελέγχοντας σε αρκετά μεγάλο βαθμό το hardware, η Sony έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί όχι μόνο 100% (ή σχεδόν 100%) συμβατότητα, αλλά και να βελτιώσει την εμφάνιση παλιότερων τίτλων, έχοντας ήδη την εμπειρία ενός παρόμοιου συστήματος.

Τέλος, πολύ σημαντική απόφαση αποτελεί και η διάθεση όλων των παιχνιδιών του PS3 σε δίσκους Blu-Ray. Αν την καλοεξετάσει κανείς, πρόκειται για μια απόφαση-μονόδρομο για τη Sony. Από τη μία πλευρά, δυσχεραίνει την πειρατεία στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του μηχανήματος. Από την άλλη, βάζει τον όρο "Blu-Ray" στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Ακόμα και αν οι συνθήκες της αγοράς ωθήσουν τη Sony στο να «ανοίξει το δρόμο» για τη διάθεση πειρατικού λογισμικού, σύμφωνα με μια κυνική και θεωρητική αντίληψη η οποία όμως είναι πολύ δημοφιλής σε πολλά forums, αυτό θα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω του σκληρού δίσκου, ο οποίος (σύμπτωση;) φαντάζει ικανός να χωρέσει ακόμα και ένα ολόκληρο Blu-Ray.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς και με εξαίρεση τα νέα για την παγκόσμια κυκλοφορία του PS3 το Νοέμβριο, το πρόσφατο event δεν αποκάλυψε και πάρα πολλά νέα ή χειροπιαστά στοιχεία για το μηχάνημα. Και πολύ καλά έκανε η Sony, ακολουθώντας μια τακτική hit and run για τα ΜΜΕ.

Aπο το γκέιμ λάιφ με τον Φωκίων. :cool:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.534
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top