Μη ασύρματη μετάδοση AV από PC σε TV

Reaction score
1
Γεια σας,

δεν γνωρίζω εάν έχει απαντηθεί σε άλλο θέμα, αλλά με απασχολεί το εξής θέμα:
"Πως μπορεί να μεταδοθούν μη ασύρματα και κατά το καλύτερο τρόπο ταινίες από υπολογιστή σε μια τηλεόραση plasma".

Δεδομένα
Εικόνα: SD, HD, Full HD
Ήχος: αναλογικός δικάναλος (μελλοντικά και ψηφιακός)
Απόσταση PC-TV/ενισχυτή: 12 μ. περίπου

Σημ. 1= Υπάρχει η δυνατότητα, τοποθέτησης εξωτερικών καναλιών.

Reaction score
384
Κανε ο,τι ακριβως θα εκανες εαν το PC ηταν ακριβως διπλα. Απλα χρησιμοποιησε 12 μετρα καλωδια.
HDMI για εικονα (και ηχο ταυτοχρονα), αναλογικο για οποιον λογο το χρειαζεσαι, ενα ομοαξονικο για ψηφιακο ηχο DD,DTS.

Αναλογως τωρα τι ενισχυτη εχεις, κανεις και τις αναλογες συνδεσεις με αυτα τα καλωδια.

Reaction score
0
Στα 12μ θα σου κοστίσουν τα καλώδια.
Έχω παρόμοια σύνδεση με αυτό που θες. Έχω 5μ DVI->HDMI καλώδιο από τον υπολογιστή στον προβολέα, και 10μ ομοαξονικά καλώδιο από την ψηφιακή έξοδο του υπολογιστή μέχρι τον ενισχυτή.
Στα 12μ είναι δύσκολα τα πράγματα με το σήμα, αλλά όλο και κάποιο καλώδιο θα υπάρχει.

Reaction score
1
Απάντηση: Μη ασύρματη μετάδοση AV από PC σε TV

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Κάτι επιπρόσθετο, δεδομένου ότι η Plasma (Panasonic PX-80) έχει και VGA (PC) είσοδο, θα προτιμούσατε αυτή την είσοδο ή το HDMI (το λέω γιατί στο HDMI η εικόνα+ήχος είναι λίγο μπέρδεμα στο PC).

Reaction score
384
Eαν εχει αναλυση 1024χ768 ,κλπ, ο μονος τροπος θα ειναι VGA, εκτος κι αν στελεις 720,1080 απο HDMI.
H HDMI δεν θα δεχεται την αναλυση του πανελ, εκτος κι αν ειναι 1920χ1080 η πλασμα.

Reaction score
1

Η φυσική ανάλυση είναι 1024Χ768, ασχέτως ότι δέχεται σήματα μέχρι 1080 (κριτικές αναφέρουν ότι όταν δέχεται σήμα 1080, το "κατεβάζει" πολύ καλά στα 768)

Τώρα με το HDMI 1.3 για το PC, δεν έχω ιδέα...

Σκέφτομαι ότι ένα επιπλέον πρόβλημα, θα είναι και οι μπρίζες. Για HDMI ξέρω ότι υπάρχουν, αλλά για VGA δεν νομίζω!

Reaction score
384
Σκοπευεις να χτισεις τα καλωδια στον τοιχο?

1024χ768 μονο μεσω VGA
1080i,720p μονο μεσω HDMI

Η επομενη τηλεοραση που θα αγορασεις θα ειναι 1080, οπως πανε τα πραγματα, αρα με HDMI θα μπορεις να στελνεις τη native αναλυση του πανελ. Μπριζες VGA εχει και στο ebay νομιζω.

Η συγκεκριμενη τηλεοραση με τετοια αναλυση παντως, χρειαζεται VGA συνδεση για να ματσαρεις τα pixels, εκτος κι αν συμβαινει κατι αλλο το οποιο δεν γνωριζω.

Reaction score
0

Θα μπορουσα να συνδεσω την TV LG37LF76 με το PC .εχω καρτα γραφικων NVIDIA εχει 2 DVI KAI 1 S-VIDEO.Αυτη τη στιγμη εχω διαδεσιμο μονο καλωδιο S-VIDEO .AN καποιος μπορει να με βοηθησει με τις ρυθμισεις
Σας ευχαριστω

Reaction score
0
Σε μια LG 42PC55 αλλά και σε μια 50PC55, με ανάλυση 1024*768 και οι δύο και ίδιο πάνελ με την PX80 που αναφέρεις( μια γενιά διαφορά αλλά παρόμοιο), μέσω HDMI δέχεται πάμπολες αναλύσεις και φυσικά όχι μόνο 720 και 1080.
Η ανάλυση στην οποία γεμίζει όλη η οθόνη χωρίς μπάρες και χωρις να περισσεύει εικονα είναι 1360*768. Το 1360 δεν είναι λάθος, δεν θέλω να γράψω 1366...το ξέρω ότι είναι κουφή ανάλυση αλλά μετά από πειραματισμούς αυτή έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένες TV δέχονται έως και 1080ρ/24 αλλά το αποτέλεσμα σε σύνδεση με PC δεν είναι ικανοποιητικό. Από standalone συσκευές το 1080ρ/24 είναι σούπερ.
Για VGA μην το σκέφτεσαι καν, παρα μόνο αν το 12μετρο HDMI δεν σου κλειδώνει ή αν έχει απαγορευτικό κόστος.
Γενικώς κάνε μια δοκιμή, φέρε το pc σου κοντά στην τηλεόραση, πειραματίσου, και αν επιβεβαιώσεις όσα σου λέω τότε προχώρα.

Reaction score
1

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σκεφτόμουν και εγώ ... να κάνω κάποιους πειραματισμούς, αφού μεταφέρω για κάποιες ώρες τον υπολογιστή στη τηλεόραση.

Σίγουρα η φυσική ανάλυση στα 1024Χ768 είναι προτιμότερη και η επιλογή μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής για κάλυψη της οθόνης... (κάπου το προτείνει και στις οδηγίες για το PC, δέχεται και τη μεγαλύτερη ανάλυση που προτείνεις αλλά είναι προτιμότερη η "φυσική" ανάλυση γιατί απλά είναι 1:1).

Τώρα, βέβαια τρωγόμουν περισσότερο με το HDMI, γιατί διαβάζω ότι η PX80 συμπεριφέρεται άψογα σε σήμα 1080 ακόμη και 1080/24p. Απλά από το PC δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα και κυρίως δουλεύουν καλά/ικανοποιητικά μόνο με συγκεκριμένες κάρτες της ATI και με κάποια ειδικά καλώδια αντάπτορες για κοινή μεταφορά στο HDMI και του ήχου (για αυτό είπα ότι στα PC είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα).

Από την άλλη το να περάσω σε ένα λεπτό κανάλι ένα HDMI με τις ανάλογες μπρίζες είναι πολύ εύκολο, σε σχέση με το VGA και τα εξτρά καλώδια ήχου (μεγάλο πρόβλημα για αυτή τη λύση το διαμπερές τρύπημα δύο τοίχων). Τη λύση της ασύρματης μετάδοσης την έχω αποκλείσει για λόγους που δεν είναι της παρούσης...

Δεν ξέρω βέβαια, τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν σε συνδυασμό με το κόστος, για μεταφορά δεδομένων μέσω UTP (δικτύου) και αντίστοιχης συσκευής στη TV δίπλα...

Reaction score
14
Εγώ στη θέση σου θα έκανα το εξής πολύ απλό εαν ενδιαφερόμουν για μεταφορά δεδομένων media από το pc στο σαλόνι :
1η λύση : Αγορά ενός media streaming player και μέσω δικτύου με καλώδιο UTP θα "τραβούσα" τα δεδομένα από το pc.
2η λύση (ακριβότερη) : Αγορά ενός HTPC που θα το έχεις μόνιμα στο σαλόνι και πάνω του θα έχεις συνδέσει TV,ενισχυτή και ότι άλλο έχεις.
Η πρώτη λύση είναι πολύ καλύτερη από το να τραβάς καλώδια από το pc σου και να τα πας στο σαλόνι.Με ένα μόνο καλώδιο δικτύου θα έχεις άμεση πρόσβαση σε όλους τους σκληρούς του pc σου.Εαν όμως θες να κάνεις περισότερα στο σαλόνι σου,πχ να παίζεις τα παιχνίδια του υπολογιστή σου στην plasma τότε μπορείς να πας στη 2η λύση που και πάλι είναι πολύ καλύτερη από το να τραβάς καλώδια ήχου και εικόνας από το pc του δωματίου σου στο σαλόνι

Reaction score
1

Η πρώτη λύση τι κόστος έχει (κατά προσέγγιση) και επειδή δεν έχω ιδέα, τι δυνατότητες εξόδου (-> ΤV) συνήθως δίνει;

Reaction score
14
Δες πχ αυτό εδώ http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=4407&catid=206
με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα.Αν γράψεις media stream player στο google θα βρείς αρκετές συσκευές.Πολλές από αυτές έχουν και HDMI έξοδο και ψηφιακές ήχου.Επίσης άλλες έχουν μόνο ενσύρματο ethernet και άλλες και ενσύρματο και wireless.

Reaction score
1

Τελικά, μετά από δοκιμές του PC πλησίον της TV κατέληξα σε HDMI (ευχαριστώ για όλες τι προτάσεις-ιδέες). Η λύση HDMI προτιμήθηκε ως πιο μινιμαλιστική εφόσον είχα ταυτόγχρονα από το ίδιο καλώδιο εικόνα και ήχο (γαρ ATI κάρτας γραφικών).

Πέρασα τελικά 15μ. καλώδιο HDMI (Supra) σε κανάλι, το οποίο διαπέρασε δύο τοίχους. Προτίμησα να μην βάλω μπρίζες (δεν ξέρω εάν θα είχαν επίπτωση στο ψηφιακό σήμα) και το HDMI ξεκινά από το PC κατευθείαν στην TV.

Αν και το Supra, εγγυάται στην απόσταση αυτή τα 1080i, εν τούτοις κλείδωσε/κλειδώνει στα 1080p χωρίς κανένα πρόβλημα (ούτε στον ήχο).

Τελικό ερώτημα εφόσον εικόνα-ήχος...ΟΚ, τι λύσεις έχω για επικοινωνία ασύρματη στην πλοήγηση του PC;

Λύσεις ποντικιού bluetooth, που μιλάνε για εμβέλεια 10μ. λειτουργούν; Υπόψη ότι υπάρχουν τοίχοι ενδιάμεσα...
Μπορεί να συνυπάρχει το mouse bluetooth με το συμβατικό ποντίκι, ταυτόγχρονα ή θα πρέπει να γίνεται επανεκκίνηση κάθε φορά με το ανάλογο ποντίκι;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef