Μια ΔΩΡΕΑΝ προσφορά για όλα τα μέλη

Reaction score
5
Λοιπόοοοοοοοον,

Είμαι αρκετά (έτσι και έτσι) χρόνια μέλος στο δίπλα φόρουμ , αρκετό καιρό σε αυτό το φόρουμ και έμαθα πολλά , με βοήθησαν πολλοί , με κορόϊδεψαν αρκετοί αλλά θεωρώ τους πάντες φίλους μιας και όλοι μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη.

Πρόσφατα ένας φίλος από αυτό το φόρουμ μου έστειλε 2 DVD με HD clips στα 720p και 1080..... συνολικά 24 κλίπς.

Εφόσον ασχολούμαι από τη πρώτη στιγμή με το encoding υλικού σε Mpeg2 , αποφάσισα να βάλω όλη τη μαεστρία μου (ψωνάρααααααααααα) κάνοντας convert (downgrade) τα HD clips σε Mpeg2 Dvd compliant ώστε να δημιουργηθεί το απόλυτο reference dvd για τους άτυχους (including me) που δεν έχουν HTPC ή που έχουν και θέλουν να κάνουν τεστ διαφοράς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έτσι λοιπόν μετά από ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ώρες encoding , είναι έτοιμα τα αρχεία και μένει μόνο το authoring του dvd (menu κτλ).

Πιθανολογώ πως σε 2 εβδομάδες το πολύ θα έχω τελειώσει και θα έχω στα χέρια μου ένα dvd με various clips (doplhins , robotica etc etc) και με trailers (sharktales, godsend κτλ κτλ).

Το dvd που θα ετοιμαστεί , είναι διαθέσιμο ΣΕ ΟΛΟΥΣ σε αυτό το φόρουμ αλλά και στο διπλανό (άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι που είναι εδώ είναι και εκεί και το ανάποδο) δωρεάν , αλλά επειδή έχω λίγο χρόνο καθημερινά στη διάθεση μου , θα φτιάξω κάποιες μήτρες (5-6) τις οποίες θα διαθέσω σε κεντρικούς φορείς (Καφάτο, Σιδεράκη, Λάμπρου κτλ) για να τις κοπιάρουν και να τις μοιράσουν σε όποιους επιθυμούν.

Αυτό είναι το δώρο μου στα δύο φόρουμς και όσο απλό και αν ακούγεται σας πληροφορώ πως δεν είναι ....

Το DVD θα είναι NTSC non interlaced widescreen remastered from HD με LPCM ήχο και ελπίζω να αποτελέσει reference για τεστ συστημάτων εικόνας . Μπορεί και να κάνω λάθος (μπορεί να υπερβάλλω) αλλά αυτό θα μας το πούν οι ειδικοί όταν παραλάβουν το DVD.... άλλωστε εγώ απλά ερασιτέχνης είμαι.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εν κατακλείδι , ας κάνουν Post οι υπεύθυνοι που θα παραλάβουν τα dvd για να τα μοιράσουν (σε 2 εβδομάδες είπαμε ε?) :wink:

Reaction score
5
Να είσαι καλά .....

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κτλ ..... Μην ξαναγράψει κάποιος ευχαριστώ... :oops:

Θέλω αν κάποιος έχει κάποιο request ή ιδέα για τα μενού κτλ κτλ κτλ να την κάνει Post για να αρχίσω σιγά σιγά το authoring .

Υ.Γ. Μελλοντικά καλή ιδέα θα ήταν να κάναμε μια ολόκληρη ταινία downgrade από HD σε Mpeg2 . αν κάποιος έχει τέτοιο υλικό με ευχαρίστηση αναλαμβάνω το conversion.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γνωρίζω ότι κατέχεις το "άθλημα" του encoding οπότε το dvd που θα φτιάξεις θα είναι ότι καλύτερο σε εικόνα μπορεί να δώσει ένα dvd.

’ρα η σύγκριση μεταξύ άριστου dvd και hd με το ίδιο υλικό θα είναι ίσως η πρώτη που έχει γίνει ποτέ και θα είναι σαφώς πάρα πολύ ενδιαφέρουσα!

Μπράβο Στέλιο για την πρωτοβουλία σου!!!

Μόνο που καλό θα ήταν να έχουμε και τα πρωτότυπα σε hd ώστε να τα μοιράζουμε ενδεχομένως μαζί για να γίνεται και η άμεση σύγκριση!

Reaction score
5
Μόνο που καλό θα ήταν να έχουμε και τα πρωτότυπα σε hd ώστε να τα μοιράζουμε ενδεχομένως μαζί για να γίνεται και η άμεση σύγκριση!
Yeap ! No problem ! :wink:

Reaction score
0
Μπράβο φίλε ΕΡΑΣΙ-ΤΕΧΝΗ (με την ετυμολογική έννοια του όρου). Επειδή με ενδιαφέρει το δισκάκι πού μπορώ να εκδηλώσω το ενδιαφέρον μου;

Reaction score
5
Macron σε αυτό το topic θα "παιχτεί" όλο το παιχνίδι.... :)

Θα δώσω τις 10 κόπιες σε διαχειριστές / γενικούς / ιδρυτές και αντίστοιχα αυτοί εφόσον το εγκρίνουν και επιθυμούν θα τα πολλαπλασιάσουν και μοιράσουν στα μέλη που επιθυμούν.

It's a team play ;)

Reaction score
1
Στέλιο, όπωε έγραψα και στο άλλο forum, με χαρά θα το μοίραζα σε καμμιά 10 μέλη του forum μας.
Φιλικά
Γιάννης

Reaction score
7
Να είσαι καλά .....

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κτλ ..... Μην ξαναγράψει κάποιος ευχαριστώ... :oops:

Θέλω αν κάποιος έχει κάποιο request ή ιδέα για τα μενού κτλ κτλ κτλ να την κάνει Post για να αρχίσω σιγά σιγά το authoring .

Υ.Γ. Μελλοντικά καλή ιδέα θα ήταν να κάναμε μια ολόκληρη ταινία downgrade από HD σε Mpeg2 . αν κάποιος έχει τέτοιο υλικό με ευχαρίστηση αναλαμβάνω το conversion.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Στελιο. (να μη σου χαλασω χατηρι) :oops:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Έχω αρκετές ταινίες σε ανάλυση 1080i. Αν είναι να διαλέξουμε την καλύτερη σε ποιότητα και να το κάνουμε...

Όπως επίσης έχω ένα επεισόδιο σε 1080i από την γνωστή σειρά "charmed" με τις 3 μάγισσες το οποίο είναι γυρισμένο με hd κάμερα. Εκεί θα δούμε την πραγματική διαφορά, καθώς στις ταινίες παίζει μεγάλο ρόλο το transfer από το φιλμ.

Πραγματικά το θέμα που έχεις ξεκινήσει είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον!!!

Reaction score
5
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Στελιο. (να μη σου χαλασω χατηρι)
ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ :mrgreen:

Όπως επίσης έχω ένα επεισόδιο σε 1080i από την γνωστή σειρά "charmed" με τις 3 μάγισσες το οποίο είναι γυρισμένο με hd κάμερα. Εκεί θα δούμε την πραγματική διαφορά, καθώς στις ταινίες παίζει μεγάλο ρόλο το transfer από το φιλμ.
Αυτό πιστεύω θα είναι το καλύτερο τεστ !!! Χρήστο εγώ είμαι μέσα !!!!

Reaction score
5
Το τριήμερο έπεσε δουλειά......

Encoding και ξανά encoding και δώσε 3-2 pulldown , δώσε progressive δωσε το ένα δώσε το άλλο ...... το πρόβλημα της κίνησης παρέμενε..... Η ποιότητα με άφησε ικανοποιημένο αλλά η κίνηση όχι. Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχω HTPC για να κάνω comparison αλλά και μέσω Monitor του pc δεν μπορώ να έχω πάλι συγκριτικό διότι ΠΟΤΕ δεν συγκρίνεις από Monitor του pc .... .είναι απλά λάθος.

Οπότε 3 μπορεί να συμβαίνουν ........ είτε κάποια κλιπς έχουν πρόβλημα κίνησης , είτε ο encoder δεν αντέχει ...... είτε εμένα μου διαφεύγει κάτι

Το πρώτο είναι το πιθανότερο διότι με το HD clip της ολυμπιάδας όταν έγιναν reencode δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα ..... ήταν smooth as a criminal :mrgreen: , το δεύτερο είναι απίθανο και το τρίτο είναι πολύ πιθανό .... Ίσως και εμένα να μου διαφεύγει κάτι. Αν και νομίζω ότι είναι θέμα των αρχικών κλιπ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν πειράζει όμως , διότι το Dvd είναι έτοιμο με τα κλιπς και δεν κοστίζει σε κανέναν μας τίποτε (εκτός ίσως από 50-80 λεπτά που κοστίζει ένα άδειο dvd).
Οπότε θα το δείτε και εσείς και θα κρίνετε ..... απλά σας προετοιμάζω για να μην αρχίσετε μετά να με βρίζετε :roll:

Άλλωστε αν θεωρήσετε ότι είναι απαράδεκτο (με το θέμα της κίνησης) κάντε το Post εδώ για να μην ταλαιπωρηθείτε να μοιράζετε και στους υπόλοιπους.

Άλλωστε είναι το πρώτο πείραμα .... θα ακολουθήσουν και άλλα.

Πάντως , όποιος έχει κατεβάσει ολόκληρη ταινία σε HD και την έχει δει -κύριε ακρατόπουλε- (και ήταν οκ άψογη) να μου τη δώσει ώστε να "πειραματιστώ" πάνω σε αυτή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οπότε ξεκινάμε ladies and gentlemen ......

Μου στέλνετε διευθύνσεις με Pm και στέλνω κόπιες με ταχυδρομείο. Μία στον καθένα ο οποίος θα αναλάβει να κάνει κόπιες και σε όποιον άλλον θέλει. Απλά σας παρακαλώ μην μου στείλετε όλοι Pm ζητώντας ένα αντίγραφο....... να μου στείλουν pm ¨οσοι αναλάβουν διανομή και στους υπόλοιπους.

Τώρα αν κάποιος μένει χαλάνδρι πλευρά κανονίζουμε και in person meeting να το δώσω από κοντά.

V

VIDEOMIX

Guest
Μακάρι να φθάσει και στα χέρια μου για να δω επιτέλους μια καλή εικόνα στον Η77 μου. :roll:

Reaction score
5
Στελιο ποιον encoder χρησιμοποιεις?
Αρχικά σκέφτηκα να κάνω ένα test με όλους τους encoders αλλά διαπίστωσα ότι όλοι αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα είτε κρασαρίσματος είτε ασυμβατότητας (πχ CCE).

Κατέληξα στο Procoder 1.5 (το οποίο δίδει άψογο αποτέλεσμα σε dv avi .... ).

Οπότε το dvd έχει γίνει encode με το Procoder 1.5 σε mastering quality και με CBR 9.250 λόγω του ότι κάποια σημεία με 2 pass VBR δεν ήταν ικανοποιητικά .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos