Μια βοήθεια αν γνωρίζετε (Nova HD)

Reaction score
62
Χθες αγόρασα κι εγώ τον αποκωδικοποιητή HD της Nova. Αφού έκανα τις αντίστοιχες ενεργοποιήσεις, είδα στο novasportsHD την Εθνική, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κάνοντας ζάπινγκ όμως για να δω και το EurosportHD, εκεί το απόλυτο τίποτα!!! Το σήμα ή ήταν στην καλύτερη πιξελιασμένο σε βαθμό να μην μπορείς να δει τίποτα με διακεκομμένο ήχο ή, την περισσότερη ώρα κομμένο με ένα μήνυμα του στύλ "ελέγξτε το καλώδιο της κεραίας". Ψάχνοντας στο μενού, είδα πως το σήμα λήψης και η ακρίβεια στο συγκεκριμένο κανάλι ήταν μηδέν με αναλαμπές στο 50 με 60% που ξανάπεφταν αμέσως στο μηδεν και μία κλείδωνε το σήμα μία ξεκλείδωνε. Μετά από ψάξιμο, διαπίστωσα πως σε όποιο κανάλι είχε horizontial πολωση, το σήμα ήταν σταθερό στο 60 και η ακρίβεια στο 90% (όπως στο novasportsHD, που, όπως είπα, έπαιζε άψογα), αλλά σε όποιο κανάλι είχε vertical πόλωση (όπως τα eurosport 1 και 2 και eurosportHD) , το σήμα και η ακρίβεια είχαν σκαμπανεβάσματα της τάξης του 10 με 20%. Και στα μεν standard definition eurosport, παρόλα τα σκαμπανεβάσματα, δεν είχα κανένα πρόβλημα λήψης, στο δε eurosport HD, όπως προανέφερα, δεν κλειδώνε το σήμα, έδειχνε ισχύ και ακρίβεια μηδέν και στην καλύτερη έπαιζε για 5-6 δευτερόλεπτα με πιξέλιασμα, που έκανε αδύνατη τη θέαση. Στη Nova που πήρα, δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμιά εξήγηση, πέραν του να βάλω μεγαλύτερο πιάτο, μπας και λυθεί το πρόβλημα, αν και το 60% ένταση και 90% ακρίβεια, που έχω σε άλλα κανάλια (συγκεκριμένα το τσέκαρα στο novasportsHD), όπως μου είπαν και στη nova, δεν δικαιολογεί το να μην κλειδώνει. Να αναφέρω επίσης πως δοκίμασα 2 LNB (ένα που είχα ήδη επάνω στο πιάτι με 4 εξόδους και αυτό που είχα πάρει με τη Nova),με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό της nova μου έδινε 10% παραπάνω ισχύ( από 50% στο 60% που προανέφερα). Επίσης "έπαιξα" με το πιάτο μήπως μπορέσω και πάρω κάτι καλύτερο από ένταση σήματος, αλλά το 60% ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πάρω. Σκέφτηκα ν' αλλάξω άμεσα πιάτο, αλλά, αν δεν είναι αυτό, θα μπώ σε περιττά έξοδα και ταλαιπωρία. Καμιά ιδέα??

Reaction score
114
Απάντηση: Μια βοήθεια αν γνωρίζετε (Nova HD)

Yπαρχει το signal και το quality σε εναν δεκτη.
Με το μεγεθος κατοπτρου που εχεις, το 50% κ' 60% στο quality μοιαζει λογικο.
Οι απαιτησεις των HD καναλιων δεν ειναι σταθερες.
Ενα ΗD καναλι μπορει να κλειδωνει με 60% και αλλο να μην κλειδωνει με ουτε 70% .
Αν και θα επρεπε να γνωριζουν οι ιδιοι, αφου στο παρελθον εδιναν προσφορα μαζι και κατοπτρο,δεν ξερω αν το κανουν και τωρα η' θα το κανουν, οτι το 60% ειναι οριο για το συγκεκριμενο καναλι.
Με κατω απο αυτο εχει συνεχεις διακοπες ,ενω και με 60% ψιλοζοριζεται.

Reaction score
62

Yπαρχει το signal και το quality σε εναν δεκτη.
Με το μεγεθος κατοπτρου που εχεις, το 50% κ' 60% στο quality μοιαζει λογικο.
Οι απαιτησεις των HD καναλιων δεν ειναι σταθερες.
Ενα ΗD καναλι μπορει να κλειδωνει με 60% και αλλο να μην κλειδωνει με ουτε 70% .
Αν και θα επρεπε να γνωριζουν οι ιδιοι, αφου στο παρελθον εδιναν προσφορα μαζι και κατοπτρο,δεν ξερω αν το κανουν και τωρα η' θα το κανουν, οτι το 60% ειναι οριο για το συγκεκριμενο καναλι.
Με κατω απο αυτο εχει συνεχεις διακοπες ,ενω και με 60% ψιλοζοριζεται.
Thanks για την απάντηση!!
Άρα, αν κατάλαβα καλά, πάω για μεγαλύτερο πιάτο....:108:
Ποιο μέγεθος θα ήταν το καταλληλότερο? Ένα πχ 80αρι θα έκανε δουλειά?

Reaction score
114

Αυτο συμβαινει σε μενα ,και εγω δεν δοκιμασα με τον δεκτη της Νοβα.
Και ολοι οι δεκτες δεν μετρανε ( % ) το ιδιο.
Ομως ειμαι αρκετα σιγουρος γι αυτο που σου λεω.
Καλυτερα ομως θα ηταν να το επιβεβαιωσει και καποιος αλλος που εχει το ιδιο κατοπτρο με σενα.

Υπαρχουν τα
0,80 χ 0,90μ. , 0,90 χ 1,00μ. και 1,00 χ 1,00μ.
Αν θες να βαλεις και δευτερο δορυφορο π.χ. τον Αstra 19*Ε ,παρε το 1,00 χ 1,00μ.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

το οποίο 1μ τουλάχιστον θα πρότεινα και εγώ, και να βάλεις και τον ASTRA επάνω με δευτερο LNB, για να είσαι "πιο ολοκληρωμένος"...:109:

Reaction score
114

Aπλως δεν γνωριζουμε αν ο δεκτης Pace της Νοβα που εχεις λειτουργει με την επιλογη Disec 1.0 ωστε να μπορεσεις να επιλεξεις τον δευτερο αυτο δορυφορο.
Σημασια εχει που θα τοποθετηθει και το 1,00 χ 1,00 μ. κατοπτρο.
Το σωστο ειναι να τοποθετηθει στο εδαφος και οχι σε καγκελα,και κυριως μπαλκονιου.

Reaction score
62

Aπλως δεν γνωριζουμε αν ο δεκτης Pace της Νοβα που εχεις λειτουργει με την επιλογη Disec 1.0 ωστε να μπορεσεις να επιλεξεις τον δευτερο αυτο δορυφορο.
Σημασια εχει που θα τοποθετηθει και το 1,00 χ 1,00 μ. κατοπτρο.
Το σωστο ειναι να τοποθετηθει στο εδαφος και οχι σε καγκελα,και κυριως μπαλκονιου.
Απ' ότι έψαξα στο μενού, υποστηρίζει και ver. 1.0 και ver 2.0

Reaction score
114

οι επιλογες του Diseqc ειναι
1.0 για μεχρι 4 lnb
1.1 για μεχρι 16 lnb
και για κινηση μοτερ : 1.2 k' usals

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.073

ΟΧΙΙΙΙ!! Μην το κάνεις αυτό, τουλάχιστον τώρα! Θα γίνει "τούβλο" και θα τρέχεις να τον γυρνάς πίσω! Όσοι δοκίμασαν τις επιλογές diseqc στον δέκτη την πάτησαν, κόλλησε ο δέκτης σε συνεχές restart. Η επιλογή είναι ανενεργή και buggy...

*Εξάλλου δεν υπάρχει καν τρόπος να προσθέσεις άλλες συχνότητες από τις default. Έτσι όπως είναι τώρα ούτε 200 κανάλια δεν αποθηκεύονται από τον hotbird.

Reaction score
114

ΟΧΙΙΙΙ!! Μην το κάνεις αυτό, τουλάχιστον τώρα! Θα γίνει "τούβλο" και θα τρέχεις να τον γυρνάς πίσω! Όσοι δοκίμασαν τις επιλογές diseqc στον δέκτη την πάτησαν, κόλλησε ο δέκτης σε συνεχές restart. Η επιλογή είναι ανενεργή και buggy...

*Εξάλλου δεν υπάρχει καν τρόπος να προσθέσεις άλλες συχνότητες από τις default. Έτσι όπως είναι τώρα ούτε 200 κανάλια δεν αποθηκεύονται από τον hotbird.
Α !!!!
Για τετοιο μηχανημα μιλαμε.

Reaction score
62

Μάλλον βρήκα τι φταίει! Απέναντι απ' το σπίτι μου, στα 15 μέτρα περίπου, υπάρχει μια πολυκατοικία, η οποία είναι 2 ορόφους ψηλότερη από εμάς. Όπως είδα, το πιάτο "χτυπάει" πάνω σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα ή ένα στύλο κεραίας, δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς, γιατί αυτά είναι δίπλα δίπλα, αλλά υποπτεύομαι ότι φταίει η κεραία.Κι αυτό, γιατί, όταν έχει οριζόντια πόλωση το σήμα, είναι σταθερό με στάθμη 60 και ακρίβεια 90 με 100%. Όταν όμως πάω σε κανάλι κάθετης πόλωσης, η ακρίβεια παίζει. Από 90 πέφτει στο 40 και τούμπαλιν και η στάθμη πέφτει δραματικά στο 30 με 40% στην καλύτερη!!! Αν ισχύει αυτό που λέω, υπάρχει περίπτωση να στρώσει το πράγμα με μεγαλύτερο πιάτο ή πρέπει ν' αλλάξω θέση, πράγμα τρομερά μπελαλίδικο????

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.073

Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα. Στην απόσταση που λες και με ύψος ας πούμε γύρω στα 9 μέτρα το εμπόδιο (οι δύο όροφοι συν το ύψος του θερμοσίφωνα ή της κεραίας) θα εμποδιζόταν η λήψη αν ο δορυφόρος είχε 31° ανύψωση. Στην Αθήνα όμως ο Hotbird έχει περίπου 45° (44.6°), "καθαρίζει" άνετα το συγκεκριμένο εμπόδιο...

Reaction score
114

Ετσι πιστευω και εγω.
Το μονο που μου ερχεται επειδη μιλας για V k' H ειναι καποια παρεμβολη.
Αν και αυτο δεν το βλεπω και τοσο πιθανο.
Αν εχεις δοκιμασει ηδη και αλλο lnb,δεν βλεπω κατι αλλο.
Εκτος και αν μπορουσες να δοικιμασεις και αλλον δεκτη.
Παντως με 0,60 χ 0,70μ. κατοπτρο αποκλειεται να εχεις 90% στο Eurosport HD.

Reaction score
7.659
Re: Απάντηση: Μια βοήθεια αν γνωρίζετε (Nova HD)

Στο μενου τα εχει αλλα αν τολμησεις να τα χρησιμοποιησεις παπαλα ο δεκτης για αυτο καλυτερα πριν τα χρησιμοποιήσεις επικοινωνησε με την νοβα εαν εχουν καποια αναβαθμηση για το συγκεκριμενο προβλημα

απο αλλο φορουμ

Quote:
Originally Posted by PMAN30
K τι εκανες ακριβως για να στον αλλαξουν γιατι μολις επαθα το ιδιο κ κοντευω να τρελαθω!!!

Quote:
Originally Posted by ekigonzalez
Το προβλημα που αντιμετωπισα εγω ειναι οτι επελεξα τον hotbird στο diseqc 1.0 απο το μενου του δεκτη και μολις πατησα σαρωση δικτυων ο δεκτης μπλοκαρε και τον εστειλα πισω. Πρεπει να τραβηξω ξεχωριστο καλωδιο αποκλειστικα για τον pace για hotbird. Eιχα ακουσει οτι δεν υποστηριζει diseqc αλλα δεν ηξερα οτι ο δεκτης βγαινει off οριστικα!

Quote:
Originally Posted by Borat
παιδια εμένα σήμερα μου χαλάσανε δύο με τον ίδιο τρόπο.πάνε τα φράγκα

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members