- Reaction score
- 62
Χθες αγόρασα κι εγώ τον αποκωδικοποιητή HD της Nova. Αφού έκανα τις αντίστοιχες ενεργοποιήσεις, είδα στο novasportsHD την Εθνική, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κάνοντας ζάπινγκ όμως για να δω και το EurosportHD, εκεί το απόλυτο τίποτα!!! Το σήμα ή ήταν στην καλύτερη πιξελιασμένο σε βαθμό να μην μπορείς να δει τίποτα με διακεκομμένο ήχο ή, την περισσότερη ώρα κομμένο με ένα μήνυμα του στύλ "ελέγξτε το καλώδιο της κεραίας". Ψάχνοντας στο μενού, είδα πως το σήμα λήψης και η ακρίβεια στο συγκεκριμένο κανάλι ήταν μηδέν με αναλαμπές στο 50 με 60% που ξανάπεφταν αμέσως στο μηδεν και μία κλείδωνε το σήμα μία ξεκλείδωνε. Μετά από ψάξιμο, διαπίστωσα πως σε όποιο κανάλι είχε horizontial πολωση, το σήμα ήταν σταθερό στο 60 και η ακρίβεια στο 90% (όπως στο novasportsHD, που, όπως είπα, έπαιζε άψογα), αλλά σε όποιο κανάλι είχε vertical πόλωση (όπως τα eurosport 1 και 2 και eurosportHD) , το σήμα και η ακρίβεια είχαν σκαμπανεβάσματα της τάξης του 10 με 20%. Και στα μεν standard definition eurosport, παρόλα τα σκαμπανεβάσματα, δεν είχα κανένα πρόβλημα λήψης, στο δε eurosport HD, όπως προανέφερα, δεν κλειδώνε το σήμα, έδειχνε ισχύ και ακρίβεια μηδέν και στην καλύτερη έπαιζε για 5-6 δευτερόλεπτα με πιξέλιασμα, που έκανε αδύνατη τη θέαση. Στη Nova που πήρα, δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμιά εξήγηση, πέραν του να βάλω μεγαλύτερο πιάτο, μπας και λυθεί το πρόβλημα, αν και το 60% ένταση και 90% ακρίβεια, που έχω σε άλλα κανάλια (συγκεκριμένα το τσέκαρα στο novasportsHD), όπως μου είπαν και στη nova, δεν δικαιολογεί το να μην κλειδώνει. Να αναφέρω επίσης πως δοκίμασα 2 LNB (ένα που είχα ήδη επάνω στο πιάτι με 4 εξόδους και αυτό που είχα πάρει με τη Nova),με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό της nova μου έδινε 10% παραπάνω ισχύ( από 50% στο 60% που προανέφερα). Επίσης "έπαιξα" με το πιάτο μήπως μπορέσω και πάρω κάτι καλύτερο από ένταση σήματος, αλλά το 60% ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πάρω. Σκέφτηκα ν' αλλάξω άμεσα πιάτο, αλλά, αν δεν είναι αυτό, θα μπώ σε περιττά έξοδα και ταλαιπωρία. Καμιά ιδέα??