Μια γνώμη για laptop

Reaction score
3
Συνάδελφος θέλει να πάρει ένα φορητό υπολογιστή, (laptop) με σκοπό να βλέπει ταινίες και να μπαίνει στο ιντερνετ. Ποσό που διαθέτει, γύρω στα 600, άντε 700 € το πολύ.
Έχετε κάτι να προτείνετε;

Reaction score
14
Για να βλέπει ταινίες θα θέλει και μεγάλη οθόνη μάλλον 17άρα. Από εκεί και πέρα για το ιντερνετ δεν χρειάζεται και κάτι σπουδαίο.

Σίγουρα στα χρήματα που διαθέτει θα μπορεί να βρει κάτι, ειδικότερα σε Ελληνικές εταιρίες.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.755
Προτείνω να πάρει κάτι που επάνω του να γράφει Fujitsu - Siemens ή Toshiba, για συγκεκριμένους λόγους, (ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία), και με ευρεία οθόνη.

Κλικ

Κλικ

Reaction score
14
Δεν ξέρω κ.Κόγια αλλά το τελευταίο μου Laptop είναι από το πλαίσιο. Ίσως σε ποιότητα κατασκευής να υπολείπεται από ένα "επώνυμο", αλλά μου προσφέρει αυτά που θέλω τουλάχιστον 500€ φθηνότερα.
Πιθανόν να μου πείτε ότι δεν είναι αξιόλογα προιόντα, αλλά για έναν ήχο που έκανε το DVD player μου το άλλαξαν μέσα σε μια μέρα (όλο το μηχάνημα) και με 140€ έχω εγγύση για 3 χρόνια. Όλα αυτά με 1100€ σε 12 άτοκες δόσεις την στιγμή με τα χαρακτηριστικά που ήθελα το αμέσως φθηνότερο έφτανε τα 1700€.

Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις το "ότι πληρώνεις παίρνεις" ισχύει, αλλά ειδικά στην αγορά υπολογιστών και περιφεριακών μάλλον το after sales πολλές φορές είναι χρησιμότερο από το όνομα, αν αυτό δεν έχει αντίστοιχη υποστήριξη.

Το άλλο που έχω είναι Compaq και θέλω πολλές γραμμές για να γράψω το τι έχω τραβήξει από τότε που το πήρα. Ακόμα και για μια απλή εργασία έπρεπε από Πάτρα να πάει στην Αθήνα με εργασιακό κόστος τουλάχιστον 10 ημέρες.... :?

Reaction score
0
Τα fujiju-siemens απο που και ως που εχουν ποιοτητα κατασκευης? Επειδη εχουν μια ταμπελα? Τα chassis που χρησιμοποιουν ειναι generic απο κοινο κατασκευαστη οπως και αυτα του Πλαισιου, του Multirama, και οποιου αλλου ελληνικου μαγαζιου εχει δικα του laptop. Επισης απο εγγυηση ειναι αστα να πανε, φευγουν για κρυονερι, και μονο αμα ειναι καλο το μαγαζι αναλαμβανει τη διαδικασια, κανονικα πρεπει μονος σου να ασχοληθεις.

Αν πραγματικα το μονο που τον νοιαζει ειναι οι ταινιες και το ιντερνετ, προτεινω να παρει το φτηνοτερο που θα βρει με 15.4" wide οθονη. Θα βρει ευκολα σε τιμη μεχρι 600 ευρω, στις προσφορες παιζουν κομματια μεχρι και στα 450! αλλα συνηθως χωρις wide οθονη. Αυτα τα laptops κατα κανονα εχουν celeron M , 256 ram, 40gb HD, onboard VGA, και DVD-ROM/CD-RW combo drive.

Αν τυχον βρει κανενα κομματι με Sempron, και χωρις onboard VGA αλλα κανονικη, κοντα στα 600 ευρω, αυτο θα ηταν η προταση μου, χωρις να σημαινει πως το χρειαζεται, αφου και τα παραπανω την κανουν τη δουλεια του, αλλα με λιγα περισσοτερο αγοραζεις αρκετα καλυτερο μηχανημα...

Σε ολα τα παραπανω συστηματα, επειδη εχουν 256 μνημη, να προσεξει μην τυχον ειναι κανενα με 2χ128, γιατι πιθανοτατα θα του σπασει τα νευρα στα windows και θα θελει να την κανει 512, να ειναι 1χ256 για να προσθεσει αλλο 1 αργοτερα.

Reaction score
0
Κώστας Κόγιας said:
Προτείνω να πάρει κάτι που επάνω του να γράφει Fujitsu - Siemens ή Toshiba, για συγκεκριμένους λόγους, (ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία), και με ευρεία οθόνη.

Κλικ

Κλικ
:lol: :lol: αξιοπιστία fujitsu siemens... :lol: :lol: :lol:

Καντε μια αναζήτηση στο google, για "lagging issue"...

Ποιότητα κατασκευής... με motherboard Uniwill... τα ξέρει άραγε κανείς?

Reaction score
0
Λόγω της δουλειάς μου έχω 3 φορητούς και έχουν περάσει από τα χέρια μου (να τα δουλεύω) πάνω από δέκα.
Ποιότητα κατασκευής = DELL & HP (nc,nx σειρές)
Service=DELL
Τα πάντα και συμφέρει = ACER

Κατά την γνώμη μου μακριά από Turbo-X λόγω εγγύησης. Καμμένος από Desktop T-X.

Το πρώτο μου φορητό ένα FS amilo P4 2,0 ( 3000€ ) αγορά πριν 4 χρόνια παίζει απίστευτα τα πάντα εκτός από 3d games.
Δεν σου προτείνω πάντως τα νέα FS μετά από αυτά που είδα στο ΝΕΤ.
Τα λεφτά κατά την γνώμη μου είναι λίγα για κάτι που να αξίζει τον κόπο.Με λίγα παραπάνω μπορείς να πάς σε λύση Acer ή HP Pavilion.

Reaction score
0
giotamike: Σε desktop ενός μήνα αρνήθηκαν την εγγύηση γιατί "λέει" έφταιγε η ΔΕΗ που κάηκε το τροφοδοτικό. Στο κατάστημα του Περιστερίου. Μέχρι τότε επειδή δεν ήθελα να μπλέκω την εταιρεία που δούλευα όλα τα PC δικά μου και φίλων ήταν από το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Unforgiven: Μην τα ισοπεδώνεις όλα.Η ACER έχει συνεργασία με την MDI για Service όπως και η κορυφαία του είδους DELL (δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς γι αυτό ) Ομως διαφέρουν στην πολιτική με την DELL να είναι μίλια μπροστά. Ομως όχι και ανύπαρκτο........

Reaction score
164
Δεν τα ισοπεδώνω. Έχω διαβάσει δεκάδες ιστορίες για Acer που δεν επισκευάστηκαν ή που έκαναν εβδομάδες να επιστρέψουν. Κάνε μια βόλτα στα fora. Θα δεις ότι η υποστήριξη είναι άγνωστη για την Acer.

Reaction score
807
H acer καθε αλλο παρα σοβαρο service εχει.Δεν παιζει ρολο ποιος ειναι ο αντιπροσωπος εδω.Ακολουθει σε καθε περιπτωση τις οδηγιες του κατασκευαστη.Ο ιδιος αντιπροσωπος φερνει acer & fujitsu siemens αλλα οι παρεχομενες υπηρεσιες ειναι εντελως διαφορετικες.

Reaction score
14
MAZAX said:
giotamike: Σε desktop ενός μήνα αρνήθηκαν την εγγύηση γιατί "λέει" έφταιγε η ΔΕΗ που κάηκε το τροφοδοτικό.
Είναι σιγουρο ότι δεν έφταιγε η ΔΕΗ? Εγώ πάντως μέχρι τώρα έχω άριστη αντιμετώπιση, όπως είπα παραπάνω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.755
Όπως βλέπεις σιορ Διονυσάτο μου, πολλές και διαφορετικές οι γνώμες. Πήρες απόφαση;

Reaction score
3
Κώστα μου, όπως είπα το φορητό είναι για ένα συνάδελφο, ο οποίος μάλιστα έχει πρόβλημα υγείας και οι μετακινήσεις του είναι "ειδικού τύπου" (δε ξέρω αν θέλει να το γράψω, γι αυτό και το αναφέρω κάπως "πλαγίως").
Εξ' άλλου απουσιάζει αυτό το καιρό, από βδομάδα θα τα δει και θα αποφασίσει.
Λόγω αυτού του προβλήματός του, είναι που θέλει φορητό και όχι desktop. Απ' ότι πάντως συζητήσαμε, μάλλον από το πλαίσιο θα πάρει και όχι Acer.
Ευχαριστώ πάντως όλους σας για τις απαντήσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale