Μια γνώμη παρακαλώ...

LM

Reaction score
4
Αγαπητά μέλη,
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα καταρχάς.
Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση του (παλιού) denon pma 320 με έναν καινούργιο (ή μεταχειρισμένο) ενισχυτή για να συνοδεύσει τα delphinus, (cdp: philips 963 sa+mf x10v3) Τα ακούσματα είναι κυρίως jazz, μικρά σύνολα, pop, λίγη κλασσική. Μ' αρέσουν γενικά τα γλυκόηχα ακούσματα και σκέφτηκα για λάμπες, αλλά πιστεύω ότι τα ηχεία μου είναι πολύ απαιτητικά και ικανός λαμπάτος θα περνούσε τις οικονομικές μου δυνατότητες. Έτσι σκέφτομαι τους παρακάτω ενισχυτές :
Audio analogue primo
Densen Beat 100 (μεταχ.)
Opera Consonsnce ref. 150 (μεταχ.)
Alchemist Forseti ADP mkII Int. ( μεταχ.)
Ειδικά για τον τελευταίο, αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, η εταιρεία που τον παρήγε έχει κλείσει.
Το ερώτημα εδώ είναι γενικότερο. Μπορεί να επισκευαστεί ένας ενισχυτής του οποίου πια δεν υπάρχει μαμα- εταιρεία; Και βέβαια πως μπορεί καποιος να είναι βέβαιος ότι ο οποιοσδήποτε (έστω και καλο)μεταχειρισμένος ενισχυτής δεν έχει ηλεκτρονικά που βρίσκονται κοντά στο τέλος ζωής τους (και δη πυκνωτές κλπ).
Ευχαριστώ όσους κάνουν τον κόπο να απαντήσουν και καλές γιορτές και πάλι.

Reaction score
0
Χρόνια πολλά και σε σένα LM και καλώς ήλθες στην παρέα...

Από τα μηχανάκια που αναφέρεις μ' αρέσει ο Alchemist οδηγεί σχεδόν τα πάντα...τον έχω ακούσει να ξετινάζει Audio Spectrum Αίολο!

Αλλά...

1. προδιόρισέ μας το budget σου και θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερες προτάσεις...
2. Ένας ενισχυτής για καμιά δεκαετία μπορεί να παίξει απροβλημάτιστα (ανάλογα τη χρήση βέβαια). Όσον αφορά την επισκευή πιστεύω πως δεν είναι μια συσκευή με εξειδικευμένα ανταλλακτικά που να απαιτούν ειδικό προμηθευτή. Τα περισσότερα βρίσκονται στο εμπόριο.

Τα ηχεία σου τα έχω ακούσει με διάφορους ενισχυτές σε φίλο αλλά ειδικά με Audio Analogue (Maestro) δεν μου άρεσαν.
Σίγουρα πας για μαλακό ενισχυτή γιατί στα πρίμα τσιμπάνε...

LM

Reaction score
4
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το μπάτζετ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1000 Ευρώ.

Reaction score
0
Επίσης τελευταία άκουσα τον MARANTZ PM 7200 o οποίος αν και κινείται αισθητά κάτω απ το budget σου κάνει καλή δουλειά, αποδίδοντας μάλιστα τα πρώτα βάτ σε τάξη Α...

Δυστυχώς θα πρέπει να τον ψάξεις γιατί η Marantz βιάστηκε να το αντικαταστήσει με κάτι χειρότερο (έλεος πια). Αν δεν κάνω λάθος είδα κάποια κομμάτια στο κέντρο, αν θες στείλε pm να σου πώ το μαγαζί.

Reaction score
3.497
Αμάν , δηλαδή Λευτέρη τέρμα με το δικό σου μοντέλο ? Δεν ξαναβγαίνει ?

Reaction score
0
Ο τελικός (που τυχαίνει να έχω) βγαίνει και πράγματι ταιριάζει στο budget του φίλου μας.
Απ' όσο όμως κατάλαβα ψάχνει για ολοκληρωμένη λύση οπότε η Tact προσφέρει τον SDAI 2175 αλλά ανεβαίνουμε στα 1500...

Αν με λίγο stretching (τι λίγο...50%) φτάνει ώς εκεί θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα!!!

LM

Reaction score
4
θα κοιτάξω τον TACT. Αλλά βγαίνω εκτός προϋπολογισμού κατά πολύ. Ο Marantz τελικά αξίζει; Διαβάζω αντιφατικές κριτικές! Πάντως θα ταίριαζε καλύτερα με το μπάτζετ μου! Ευχαριστώ σε κάθε πείπτωση για το χρόνο σας...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πάντως με budget 1000€ μπορείς επίσης να δεις τον M. Fidelity X-150 ή τον Unison Research Unico. Προσωπικά μέχρι τα 1000€ θα έβλεπα τον M. Fidelity.

Μία άλλη επιλογή θα είναι να περιμένεςι την εμφάνιση των Audiolab και πάλι στην αγορά. Απ' ότι ακούγετε δεν θα αργήσει και πολύ. Ο 8000S θα ήταν μια πολύ καή επιλογή.

Από τους μεταχειρισμένους που αναφέρεις όλοι είναι καλοί αλλά το θέμα είναι ποιος θα ταιριάξει με τα ηχεία σου. Απλά όταν ψάχνεις για μεταχειρισμένο απέφυγε τα παλιότερα μοντέλα γιατί η απόδοσή τους μπορεί να σου πέσει πολύ απότομα σε μικρό χρονικό διάστημα λόγω γήρανσης των υλικών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis