Μια (δύσκολη) άσκηση budget

Reaction score
0
Χαιρετώ την κοινότητα του avsite! Επιστρέφοντας στο χώρο του hi-fi/AV μετά απο αρκετά χρόνια λόγω στρατού, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών υποχρεώσεων ήρθε η ώρα να φτιάξω ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου/εικόνας και προφανώς δεν ξέρω πλέον πού πάνε τα τέσσερα!

Η επιλογή TV ήταν σχετικά εύκολη - σχετικά το τονίζω - κυρίως γιατί οι αριθμοί λένε πολύ περισσότερα για την εικόνα παρά για τον ήχο.

Ο ήχος όμως; Δεν θέλω σε καμία περίπτωση συστήματα all in one και τα συναφή. Χρειάζομαι ποιοτικό ήχο - τουλάχιστον ισάξιο του παλιού μου συστήματος με πηγή Marantz Mk-63 SE CD player - Musical Fidelity Electra E10 ολοκληρωμένο ενισχυτή - Mordaunt Short 30i ηχεία.

Χρειάζομαι να πάρω απόφαση για:

- Ενισχυτή AV
-Κύριο ζεύγος ηχείων
-Πηγή που να παίζει CD

γύρω στα 1500-2000 ευρώ.

Ο χώρος είναι κακός: Ένα σαλόνι - χώλ. Το σαλόνι που θα εγκατασταθεί το σύστημα ένας χώρος 3,5 x 3,5 περίπου με έναν καναπέ γωνία απέναντι απο την μπλακονόπορτα μπροστά απο την οποία θα μπεί το σύστημα. Ο χώρος αυτός ανοίγει σε ένα "χώλ" 2 x 5 περίπου όπου είναι η είσοδος και βιβλιοθήκη.

(EDIT: Η προτεραιότητα για την ποιότητα του ήχου αφορά κυρίως κλασική/μπαρόκ, αλλά ακούω και αρκετή metal/electro οπότε θα ήθελα τα ηχεία να μπορούν να διαχειριστούν επαρκώς και αυτά - μαζί φυσικά με τον κινηματογραφικό ήχο.)

Ξέρω, τί σας νοιάζει εσάς τί χρειάζομαι εγώ. Αλλά πιστεύω ότι ακόμα οι άνθρωποι του χώρου αγαπάτε να λύνετε τέτοιες ασκήσεις, οπότε ας επωφεληθώ του πάθους σας...

ΥΓ Θα το εκτιμούσα αν μου προτείνατε κεντρικό ηχείο και surround ηχεία που να ταιριάζουν με τον ενισχυτή και το βασικό ζεύγος, εκτός budget, για αργότερα, αν δεήσουν να μου πληρώσουν καμιά εφημερία...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Μια (δύσκολη) άσκηση budget

Hχεία:
http://www.skroutz.gr/s/347518/JBL-Studio-180.html
(Το μόνο κακό είναι ότι το κεντρικό τους είναι σχετικά μικρό).

Δεύτερη επιλογή κάποιο focal της σειράς 700,όπου τουλάχιστον το κεντρικό τους είναι πιο αξιοπρεπές.

Όσον αφορά τον ενισχυτή:
Κανείς εκ των πολυκάναλων δεν μπορεί να κοντράρει ποιοτικά τον musical fidelity που είχες(ή έχεις ακόμα;).
Αυτοί που κρατούν κάποια αξιοπρεπή απόδοση στην μουσική είναι οι Harman Kardon και οι Marantz.

Η μακροχρόνια λύση είναι να αγοράσεις κάποιον που να έχει pre outs οπότε αργότερα προσθέτεις κάποιον δικάναλο ολοκληρωμένο με home theater bypass ,για να αλλάξεις άρδην την ποιότητα του 2κάναλου προγράμματος.
Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι το οικονομικό μιας και οι Α/V ενισχυτές με εξόδους pre out έχουν από 800ε και πάνω,οπότε αρχίζεις και ξεφεύγεις από το budget.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis