Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Μαλλον σημαινει οτι τα μπασσα ακουγονται με μια σειρα απο επαναληψεις που αποσβενονται αργα, αποτελεσμα αντανακλασεων μεσα ή εξω απο το Ηχειο.Όταν λέμε οτι τα μπάσα κάνουν "ουρά" τι εννοούμε?
Μπορεί κάποιος παρακαλώ να κάνει μια μικρή ανάλυση?
Μήπως εννοούν δεν είναι γρήγορο το μπάσο δηλ. δεν είναι στακάτο; Η ποιό κοντινή περιγραφή που μου έρχεται στο μυαλό με τη λέξη "ουρά" αυτή είναι. Μπορεί να λέω και βλακείες δεν ξέρω...Όταν λέμε οτι τα μπάσα κάνουν "ουρά" τι εννοούμε?
Μπορεί κάποιος παρακαλώ να κάνει μια μικρή ανάλυση?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όπως και να΄χει!
Η ιστορία έχει ως εξής: Προσφάτως αγόρασα ενα ενεργό sub bandpass 18'' το οποίο και τοποθέτησα στο συστηματάκι μου το οποίο αυτομάτως έγινε 2.1! Ο χώρος είναι περίπου 60 τ.μ. και καθώς περιφέρεται κανείς αλλού αισθάνεται τα μπάσα στη σπλήνα και αλλού είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Τότε θυμήθηκα λοιπόν οτι κάποιος, κάπου σε κάποιο thread είχε χρησιμοποιήσει αυτη την έκφραση...
Μαλλον σημαινει οτι τα μπασσα ακουγονται με μια σειρα απο επαναληψεις που αποσβενονται αργα, αποτελεσμα αντανακλασεων μεσα ή εξω απο το Ηχειο.
Συμφωνώ και με τα δυό μηνύματα. Δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα αντανακλάσεων, αλλά ξέρω πως παρατηρείται όταν ένα μεγάλης διαμέτρου subwoofer παίζει σ' ένα μικρό γι' αυτό χώρο, ή βρίσκεται σε ακατάλληλη θέση, ή είναι λάθος ισοσταθμισμένο.Αυτο που σου συμβαινει θα το ελεγα ''κροσσους συμβολης''.