Μια ερώτηση για έναν Yamaha RX-V667

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Ο εν θέματι ενισχυτής αγοράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από αγγελία μέλους και, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, δεν χρησιμοποιήθηκε έκτοτε.

Σήμερα, που είχα χρόνο, τον τοποθέτησα στο έπιπλο-ρακ, πάνω στο οποίο εδράζεται η τηλεόρασή μου, μια Pioneer Kuro PDP-LX6090H, η γνωστή Plasma 9ης (και τελευταίας) γενιάς της Pioneer, μαζί με διάφορες άλλες συσκευές-πηγές.

Έκανα τις συνδέσεις των πηγών πάνω στον ενισχυτή (5 πηγές με σύνδεση HDMI) και σύνδεσα την έξοδο HDMI του ενισχυτή στην τηλεόραση. Έβαλα μπροστά τον ενισχυτή, την τηλεόραση, είδα το γνωστό σήμα της Yamaha που δείχνει ένα ηλεκτρονικό πιάνο ή κάποιο άλλο παρόμοιο όργανο, ενεργοποίησα μια πηγή (για την ακρίβεια, τον δέκτη της Nova), πήρα εικόνα, αλλά ήχος μηδέν!

Έκανα ακριβώς την ίδια δοκιμή και με ένα Blu-ray player, συνδεδεμένο σε άλλη είσοδο HDMI, αλλά είχα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Εικόνα πλήρης και κανονική, ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης μηδέν.

Διευκρινίζω:
- Στον ενισχυτή δεν έχουν προς το παρόν συνδεθεί ηχεία.
- Το κοντρόλ του ήχου της τηλεόρασης, της πηγής (δέκτης Nova) και του ενισχυτή δείχνει να λειτουργεί κανονικά.
- Το Blu-ray player δεν έχει φυσικά κοντρόλ ήχου, αλλά βεβαιώθηκα ότι η ρύθμιση για τον ήχο είναι να βγαίνει αυτός από την έξοδο HDMI και μάλιστα με σήμα PCM (η τηλεόραση έτσι κι αλλιώς έχει έναν υποτυπώδη στερεοφωνικό ενισχυτή ενσωματωμένο, που οδηγεί τα πλαϊνά ηχειάκια της).

Ερώτημα πρώτο:
- Μήπως από την έξοδο του ενισχυτή περνάει μόνο σήμα εικόνας προς την τηλεόραση, από τη σύνδεση HDMI?
Ερώτημα δεύτερο:
- Αν μπορεί να περάσει και ήχος, γιατί δεν λαμβάνω σήμα στην είσοδο της TV?
Ερώτημα τρίτο:
- Μήπως υπάρχει κάπου κάποια κρυφή ρύθμιση στον ενισχυτή (ή τέλος πάντων κάποια μου να μου διαφεύγει) και δεν παίρνω ήχο;

Θα κάνω βέβαια μιαν ερώτηση και στον φίλο, από τον οποίο τον αγόρασα, αλλά αν δεν τον βρω, μια πρώτη διαφωτιστική απάντηση θα βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Μήπως η ρύθμιση Audio output είναι στο off ?

View attachment 169804
Καλημέρα κι ευχαριστώ.

Να σημειώσω ότι όντως είχα προσπαθήσει νωρίτερα να θέσω το Audio Output από το OFF στο ON, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό.

Ωστόσο, οφείλω να εκφράσω την ευαρέσκιά μου στην ΝΑΚΑΣ ΑΕ για την άμεση παρέμβαση και βοήθεια που παρείχαν μέσω ενός τεχνικού τους, ο οποίος με κάλεσε αμέσως μόλις έστειλα μήνυμα, περιγράφοντας το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λύθηκε μετά από την παρέμβαση του τεχνικού, με τον οποίο ψάξαμε μαζί (τηλεφωνικά, βέβαια) το μενού του ενισχυτή. Βρέθηκε ότι η αρχική ρύθμιση που υπήρχε στο HDMI Control δεν ήταν η προεπιλεγμένη από τη "μάνα" του (default), που είναι το OFF, αλλά ήταν στο ON (όπως εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω στο υπομενού του Audio Output και να επιλέξω την έξοδο του σήματος από την σύνδεση εξόδου του HDMI, όπου υπάρχει η επιλογή Amp -> On ή OFF και OUT -> ON ή OFF.

Μόλις απενεργοποίησα το HDMI Control και το έβαλα στο OFF, εμφανίστηκε η δυνατότητα των ρυθμίσεων στο υπομενού Audio Output. Έθεσα το Amp και το OUT στο ON και τα δύο και έτσι εμφανίστηκε ο ήχος στην τηλεόραση!

Καλημέρα σε όλους κι ευχαριστώ.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.184
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top