Μια ερώτηση για HDMI και optical cable σε ενισχυτή

Reaction score
1
Γεια σας και από μένα,

Θα ήθελα μια διευκρίνηση. Μου έδωσε ένας φίλος ένα ενισχυτή Yamaha RX-V595. Ωραίος κρυστάλλινος ήχος.
Αλλά επειδή είναι λίγο πιο παλιός δεν έχει HDMI, αλλά μόνο δύο οπτικές εισόδους. Θέλω να αγοράσω ένα Blu-Ray, αλλά το Blu-Ray έχει έξοδο μόνο HDMI.
Αν συνδέσω το Blu-Ray με HDMI στην τηλεόραση και μετά συνδέσω την τηλεόραση με οπτική ίνα στον ενισχυτή θα πάρω τον ήχο του Blu-Ray με 5.1 στον ενισχυτή;
Αν το έχει ήδη δοκιμάσει κάποιος ή αν μπορεί να το δοκιμάσει τώρα, θα του ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.600
Καλωσόρισες Σταύρο!

Δεν είναι σίγουρο αν και οι περισσότερες πιθανότητες είναι όχι.

Αν έχει όμως το Blu Ray έξοδο οπτικής ίνας και την ενώσεις στην είσοδο του ενισχυτή, θα έχεις σίγουρα τον 5.1 ήχο.

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.600
Μήπως έχει coaxial;

Ποιο μοντέλο είναι;

Reaction score
1
Φίλε abcd ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Να κάνω μία ακόμη ερώτηση, δεν ξέρω αν είναι χαζή. Ξέρω ότι και η coaxial είναι για ψηφιακή μεταφορά ήχου, αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Για μεταφορά ήχου, η coaxial σε σχέση με την οπτική είναι καλύτερη, χειρότερη ή το ίδιο πράγμα;

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.600
Το ίδιο είναι φίλε μου.

Κάποιοι μπορεί ν' ακούνε μικροδιαφορές αλλά εγώ είμαι ''κουφός''! :D

Reaction score
255
Με coaxial παιρνεις ψηφιακο ηχο 5.1, με optical μεχρι 7.1, και τα καλωδια αυτα μπορει να εχουν πολυ μεγαλυτερο μηκος απο ενα coaxial.

Reaction score
171
Με coaxial παιρνεις ψηφιακο ηχο 5.1, με optical μεχρι 7.1, και τα καλωδια αυτα μπορει να εχουν πολυ μεγαλυτερο μηκος απο ενα coaxial.
Δεν ισχύει τίποτα από τα δύο για οικιακή χρήση.
Με οπτική ή ομοαξονική σύνδεση παίρνεις το μέγιστο 6.1 διακριτά κανάλια ήχου.
Για 7.1 και άνω μόνο μέσω HDMI, τυχόν υπάρχουσες αναλογικές ή άλλες εξειδικευμένες εξόδους.
Σε φυσιολογικά μήκη οικιακής χρήσης (μέχρι 15 μέτρα - δοκιμασμένο) συμπεριφέρονται εξαιρετικά και τα δύο είδη σύνδεσης.

Staff online

• abcd
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.310
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale