Μια ευκολη ερωτηση - περι 3D

Reaction score
4.250
Παιδια αρκει να εχουμε στον σκληρο μια ταιναι 3D και απο το Dune να δωσουμε σto μεσο προβολης (τιβι, προβολεας 1080p) φοροντας τα γυαλια της SONY των 90 ευρω να δουμε φυσιολογικα? Η απαραιτητη προυποθεση ειναι και το μεσο προβολης να ειναι 3D?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Έλα μου ντε..
Εδώ δεν ξέρουν οι εταιρίες εμείς θα ξέρουμε.
Βασίλη δεν ξέρω αν έχει κάνει κάποιος μια τέτοια δοκιμή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Μια ευκολη ερωτηση - περι 3D

φυσιολογικα ως προς τι ?
οταν θεσουν καποια στανταρντς το ξαναβλεπουμε

Reaction score
4.250

Στο Hitech η στο "ΗΧΟΣ" εγραψαν οτι ειναι απαραιτητο ολη η αλυσιδα να ειναι 3D. Ομως εχω την εντυπωση οτι καποιοι βλεπουν απο τον προβολεα τους (1080p) κανονικα 3D φοροντας μονο τα γυαλια. Αλωστε στο βιντεοκλαμπ της περιοχης μου προτειναν να παρω μια ταινια προς ενοικιαση δινοντας μου αυτοι δικα τους γυαλια (δανικα φυσικα). Ωστοσο επειδη μου ειπαν οτι η εικονα δεν λεει, δεν προχωρησα στην ενοικιαση.

Αυτο νομιζω οτι κατι λεει. Κατ αρχην τα γυαλια που εχουν ειναι μαλλον της πλακας. Αν ειχαν τιποτα πιο σοβαρα οπως ειδα μια μερα στον "Κωτσοβολο", που ειχαν πακετο τιβι, μπλουρει και γυαλια, τοτε ενδεχομενως τα πραγματα να ηταν διαφορετικα. Ο Κωστας ΕΑΡ εχει δει τετοιες ταινιες στον προβολεα του, χωρις να εχει ειδικο πλαυερ, και χωρις να εχει προβολεα 3D. Ειπα μηπως ξερετε κατι παραπανω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τι έχει δει ο Εar;3D;
Και δεν μιλάει;Θα του πιώ το αίμα!!

Βασιλή θεωρητικά γίνεται αλλά μάλλον δεν έχει σχέση με το στερεοσκοπικό του Avatar.
H 1.3 μπορεί να περάσει μόνο εικόνα 3d,χωρίς ήχο,λόγω μη επαρκούς bandwith.
Eπίσης για να ξεφύγουμε απ το ψευδοστερεοσκοπικό 3d που υπάρχει μέχρι στιγμής(δλδ με χρωματικά γυαλιά) το πάνελ πρέπει να υποστηρίζει 120Hz τουλάχιστον(αν θέλουμε να λειτουργούν τα ενεργού διαφράγματος γυαλιά).
Οπότε η χρήση 3d μέσου προβολής μάλλον είναι επιβεβλημένη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

κοίτα, κάτι ταινίες (που βρέθηκαν στο σκληρό μου) που κυκλοφορούν ως 3D, που όταν τις βλέπεις χωρίς γυαλιά δείχνουν σε διαφορετικά σημεία κόκκινο και πράσινο (ή κάπως έτσι), αν χρησιμοποιήσεις αυτά τα απλά χρωματικά γυαλιά σε ποσοστό 30% δείχνουν ΟΚ.

Δηλαδή, 1 στις 3 φαίνεται 3D, οι άλλες και με χρωματικά γυαλιά συνεχίζουν να φαίνονται ολίγον θολές και χωρίς να "έρχονται" τα χρώματα στη θέση τους.

Προφανώς, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να γραφτεί κάτι ως 3D, με τον απλό τρόπο της χρωματικής διαφοροποίησης, και για να καταφέρεις να δεις σωστά ό,τι κυκλοφορεί, χρειάζεσαι καμια 10-αριά διαφορετικά γυαλιά να δοκιμάζεις ποιό κάνει, καθώς, όπως σωστά προαναφέρθηκε, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα με ποιο τρόπο θα μας παιδεύουν και μας παιδεύει ο καθένας με το δικό του τρόπο...

Με το 1 ζευγάρι χρωματικά γυαλιά που έχω πάντως στο σπίτι, 2-3 ταινίες που έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου φαίνονται μια χαρά με καλή αίσθηση 3D, αν και είναι λίγο κουραστική η θέαση με αυτά.

η "νέας γενιάς" 3D θέαση με γυαλιά πόλωσης, όπως το avatar, προφανώς θέλει άλλο εξοπλισμό, κάτι που στην παρούσα φάση ποσώς με ενδιαφέρει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
κοίτα, κάτι ταινίες (που βρέθηκαν στο σκληρό μου) που κυκλοφορούν ως 3D, που όταν τις βλέπεις χωρίς γυαλιά δείχνουν σε διαφορετικά σημεία κόκκινο και πράσινο (ή κάπως έτσι)
A,τέτοιες;
Αυτές φαίνονται 3d και στον υπολογιστή.Καλά κατάλαβες τώρα για τι 3d μιλάμε.Της πλάκας..
Είναι σαν και αυτά που έβαζαν μερικά κανάλια πρίν καμιά 10αρία και χρόνια και τρέχαμε στα περίπτερα να βρούμε ''3d'' γυαλιά..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Και ένα βιντεάκι για όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω:

[YOUTUBE]WmYIrH2mp2w[/YOUTUBE]

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members