Μια μικρη & Αμεση βοηθεια

Reaction score
0
Καλησπερα, Χρονια Πολλα, Καλη χρονια καταρχας ευχομαι σε ολους εδω.
Η εγγραφη μου στο Site επειτα απο ψαξιμο μεσω γνωστων, πολλες κουβεντες κλπ, εγινε με σκοπο, να καταφερω να βρω μια βοηθεια επειτα απο το απελπιστικο ψαξιμο που εχω εδω και 2 μηνες.

Μπαινω λοιπον αμεσα στο θεμα.
Για χωρο 40 Τμ, ζηταω προταση για αγορα, ενισχυτη 5.1(ΟΧΙ 7.1).
Ποιος? Ιδεα δεν εχω.
Γιατι? Γιατι ο καθε ενας προτεινει τον δικο του. Denon , Marantz, Techniques, Sony, Pioneer, Yamaha.
Τι ζηταω? Εναν ενισχυτη που κατα πρωτων να εχει DLNA για τον ευκολο διαμοιρασμο αρχειων μεσω δικτυου, ευκολα μενου, 4 τουλαχιστον οπτικες ινες σαν εισοδους λογω των συσκευων που εχω, να εχει καθαρη διαυγεια ηχου. Δεν ζηταω να ειναι ουτε με επιλογη 2 διαφορετικων δωμματιων, ουτε να κανει παπαδες.

Επισης μια πολυ βασικη ερωτηση, ειναι αν οντως για να απολαμβανω ταινειες BLURAY , αν ο ενισχυτης πρεπει να εχει ενα ''εξτρα πρωτοκολλο'' οπως με πληροφορησε καποιος γιατι λεει αυτο το πρωτοκολλο ειναι τα πρωτα 30 GB στα δισκακια!!! που κανουν την τρελλη διαφορα.

Και τελος, θα θελα μια βοηθεια για τα ηχεια(5.1)σετ η ενα απο καθε μαρκα δεν ξερω, απο τα οποια κατα κυριο λογο, δεν θελω Space Design , θελω απλα ηχεια με την βασικη προυποθεση να ειναι Τοιχου και το τονιζουμε αυτο, καθαροτητα φωνης , και να ειναι απαλο το μπασο-οχι να γκρεμιζει τοιχους. Επισης θα θελα να εχουν και καθαρη διαυγεια σε θεμα και μουσικης και ηχου.

Το συνολικο ποσο που θα θελα να διαθεσω συνολικα ειναι 1.500 Ευρω. Δεν ξερω ποια χρηματα πρεπει να κοψω και απο που αν ειναι.

Συγνωμη για το παρα πολυ μεγαλο ποστ, ευχομαι να με βοηθησετε οπως μπορειτε γιατι πραγματικα ειμαι σε ενα αδιεξοδο πολυ μεγαλο.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.859
Απάντηση: Μια μικρη & Αμεση βοηθεια

Επισης μια πολυ βασικη ερωτηση, ειναι αν οντως για να απολαμβανω ταινειες BLURAY , αν ο ενισχυτης πρεπει να εχει ενα ''εξτρα πρωτοκολλο'' οπως με πληροφορησε καποιος γιατι λεει αυτο το πρωτοκολλο ειναι τα πρωτα 30 GB στα δισκακια!!! που κανουν την τρελλη διαφορα.
Θα σου απαντήσω σ' αυτό που μπορώ: η μόνη προϋπόθεση για να βλέπεις δισκάκια bluray μέσω του ενισχυτή σου, είναι η ύπαρξη εισόδων HDMI, πράγμα που ΟΛΟΙ οι νέοι ενισχυτές AV έχουν. Δεν τίθεται θέμα κανενός πρωτοκόλου.

Να σε ρωτήσω με τη σειρά μου: γιατί όχι 7.1 ή ακόμα και 9.1? Το πόσα ηχεία θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται μόνο από εσένα. Συνήθως οι ενισχυτές με περισσότερα κανάλια είναι και ισχυρότεροι.

Reaction score
0

Δεν διαφωνω στο 7.1 η 9.1. Αποριπτεται ομως και για λογους κοστους αλλα και για λογο τοποθετησης στον υπαρχον χωρο. Με κανενα τροπο δεν γινεται να μπουνε, αρα το ξεχναμε.
Το εξτρα πρωτοκολλο που μου ειχανε πει, ειναι το DTS HD και ΟΧΙ το απλο DTS. Μαλιστα η διαφορα ενος Bluray με απλο 5.1 η χωρητικοτητα ενος εργου ειναι πχ 8 γιγα, ενω του DTS HD Audio ειναι στα 40-50.
Ουτε που ξερω τι ειναι, ουτε αν ισχυει. Απλα εχω μπερδευτει τοσο πολυ που εχω χασει μπουσουλα και οχι μονο.

Επιπροσθετα αναφερω οτι με αποτρεψαν ολοι σχεδον οι ''γνωστες.....????'' να ΜΗΝ χρησιμοποιω τη συνδεσμολογια HDMI για ηχο, αλλα μονο OPTICAL & COAXIAL λογω απωλειας ηχου ή χειροτέρευσης αυτού ή ακόμα και καθυστέρησης μεταφοράς του. Δηλαδη για να συνδεσω το PS3 με ενισχυτη και τηλεοραση θα πρεπει να συνδεσω οπτικη ινα στον ενισυτη και HDMI στην τηλεοραση και οχι HDMI στον ενισχυτη και απο εκει απλα να το κανω By-pass στην ΤV.

Reaction score
0
Καλησπερα ,
για να πάρεις dts master audio απο το ps3 ο μόνος τρόπος σύνδεσης ειναι hdmi.
H οπτική ινα μπορεί να περάση μονο απλο dts,οποτε για ταινίες blu ray αυτη η συνδεση ειναι μονοδρομος.
Τώρα,εαν θες να ακους και μουσικη μεσο του ps3 αυτο ειναι αλλο.
Με εναν ενισχυτη που υποστιριζει dlna ή και air play μπορεις να ακουσεις ανετα μουσικη,το θεμα ειναι τι υλικο ακους και τι απαιτησεις εχεις .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.859

Δεν διαφωνω στο 7.1 η 9.1. Αποριπτεται ομως και για λογους κοστους αλλα και για λογο τοποθετησης στον υπαρχον χωρο. Με κανενα τροπο δεν γινεται να μπουνε, αρα το ξεχναμε.
Το εξτρα πρωτοκολλο που μου ειχανε πει, ειναι το DTS HD και ΟΧΙ το απλο DTS. Μαλιστα η διαφορα ενος Bluray με απλο 5.1 η χωρητικοτητα ενος εργου ειναι πχ 8 γιγα, ενω του DTS HD Audio ειναι στα 40-50.
Ουτε που ξερω τι ειναι, ουτε αν ισχυει. Απλα εχω μπερδευτει τοσο πολυ που εχω χασει μπουσουλα και οχι μονο.

Επιπροσθετα αναφερω οτι με αποτρεψαν ολοι σχεδον οι ''γνωστες.....????'' να ΜΗΝ χρησιμοποιω τη συνδεσμολογια HDMI για ηχο, αλλα μονο OPTICAL & COAXIAL λογω απωλειας ηχου ή χειροτέρευσης αυτού ή ακόμα και καθυστέρησης μεταφοράς του. Δηλαδη για να συνδεσω το PS3 με ενισχυτη και τηλεοραση θα πρεπει να συνδεσω οπτικη ινα στον ενισυτη και HDMI στην τηλεοραση και οχι HDMI στον ενισχυτη και απο εκει απλα να το κανω By-pass στην ΤV.
Με λάθος "γνώστες" έχεις μπλέξει. Το μεγαλύτερο αρχείο σε ένα bluray είναι της εικόνας. Αν πχ ένα bluray έχει μια ταινία συνολικής χωρητικότητας 40gb, τα 36-38 είναι της εικόνας και τα υπόλοιπα του ήχου, και μάλιστα μόνο όταν υπάρχουν πολλές γλώσσες.

Όσο για την οπτική ίνα, δεν περνάει το DTS HD-MA, αλλά μόνο το απλό DTS, που έχει το 1/5 της πληροφορίας του HD.

Tέλος, ο ενισχυτής μου για παράδειγμα είναι 10.2. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα 6.1 ηχεία, ενώ τώρα 7.1. Είναι θέμα δυνατοτήτων του ενισχυτή, και όχι του πόσα ηχεία θα συνδέσω. Για το κόστος, πες μας τι ποσό θέλεις να διαθέσεις για την αγορά του, ώστε να βγάλουμε μια άκρη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

με 1500 ευρω ...??? σωστα ?
μαλλον δεν γεμιζεις ικανοποιητικα ενα χωρο με σταθμες.......ειναι........
ή πολλα τα τετραγωνικα
ή λιγα τα λεφτα,
Αν κατι δεν μπορει να αλλαξει κοιτα για ευκολοφωναχτα ηχεια, αν και παλι δεν βγαινει η μαγια ......με ηχεια βασης..........
καλο θα ειναι να βρεις καπου ντεμο με χωρο 40 τμ , και εκει να ακουσεις ηχεια για το ποσο που σκεφτεσαι
αν σε ικανοποιουν οι σταθμες προχωρα......
βασικα πηγαινε σε κανα μαγαζι πες το ποσο , και δες - ακου τι προσφερουν....glh

Reaction score
0

Επισης μια αλλη προταση ειναι να αγορασης ενα τερατακη(ενισχυτη) παλαιοτερης γενιας με 5.1 αναλογικες εισοδους σε τιμη χωμα πχ πουληθηκε εδω μεσα yamaha dsp a1 250 ευρω! και με ενα player το οποιο θα εχει ολα τα υπολοιπα,ethernet,dts-hd,dd-hd,dlna,usb,wi-fi κλπ κανεις μια χαρα την δουλεια σου,το μονο ισως που δεν θα εχεις ειναι η ισσοσταθμιση τον ηχειων πραγμα που πρεπει να το κανεις μονος σου,επισης δεν θα μπορεις να δουλεψεις τα διαφορα προγραματα προσομοιωσης του ενισχυτι(μονο για hd ηχο) αλλα θα σου περισεψουν περισοτερα χρηματα για καλυτερα ηχεια.

Reaction score
0

Ας υποθεσουμε οτι θετω οριο Μεγιστο τα 900 Ευρω για ενισχυτη. Τι προτασεις εχουμε?

Reaction score
0

Απο θεμα ενισχυτων. Κοιτουσα τον Yamaha RXV 671 αλλα, δεν εχει οπτικη εισοδο/εξοδο πισω.
Απο θεμα Pioneer κοιταω τον αντιστοιχα σχετικα VSX-921. Στα ιδια χρηματα περιπου πανε.
Γνωμες?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.859

Eδώ φαίνονται 2 οπτικές και 2 ομοαξονικές είσοδοι στον Yamaha.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.859

Kαι ο Pioneer 2 οπτικές και 1 ομοαξονική.

Reaction score
0

Μα καλα, τι παθανε και δεν βαζουν οπτικη εξοδο?????? Ειναι κουλο να εχει 2 εισοδους και οχι 1 εξοδο τουλαχιστον.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Tι να την κάνεις την ψηφιακή έξοδο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524