Μια τηλεοραση για τις κρυες νυχτες του χειμωνα

Μηνύματα
780
Reaction score
16
Καλησπερα ενθερμοι φιλοι της εικονας, και δικοι μου...

Βρισκομαι κοντα σας αυτο το γραφικο βραδυ του Νοεμβριου μπροστα στα ματια του υπολογιστη μου υποχρεωνοντας τον να πει αυτα που του λεω εγω να πει χωρις να με νοιαζει η δικη του γνωμη, εκμεταλλευομενος θα ελεγε κανεις τον υποτακτικο χαρακτηρα του..

Σε λιγοτερο απο 15 μερες σκοπευω να αγορασω μια καινουργια τηλεοραση για το νεο σπιτι.. Η τηλεοραση αυτη προοριζεται κυριως για θεαση τηλεοπτικων καναλιων ( 70% ) και αρκετων ταινιων divx και hd 720p μεσω ενος egreat (30%)..

Η αποσταση θεασης αναλογα την τελικη διαρρυθμιση που θα αποφασιστει αναμενεται να ειναι απο 2 εως 3 μετρα...

Λαμβανοντας υπ οψιν τα παραπανω δεδομενα και εχοντας περιηγηθει χτες και σημερα στο φορουμ μετα απο καποιο καιρο που ειχα να κατσω και να λιωσω στο διαβασμα θεματων -μιας και το μπατζετ χρειαζεται να ειναι οσο το δυνατον πιο οικονομικο- πιστευω πως η τηλεοραση που ταιριαζει στην περισταση ειναι η LG 42PQ6000..

Θα ηθελα να μου πειτε πως κρινετε αυτη την επιλογη, να μου πειτε αν εχω κανει καπου λαθος και να μου προτεινετε και σεις ισως αλλες τηλεορασεις..

Επισης ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις πανω στο θεμα..

1. Η συγκεκριμενη τηλεοραση εχοντας αναλυση 1024χ768 εχει προβαδισμα στην ποιοτητα εικονας στα τηλεοπτικα σε σχεση με μια full hd?

2. Αν κανω την οικονομικη υπερβαση για μενα και παρω την panasonic u10 που ειναι full hd θα εχω χειροτερη εικονα στα τηλεοπτικα καλυτερη στα hd, καλυτερη και στα δυο, καλυτερη μονο στα 1080p μονο?

3. Η αναλυση της lg 1024χ768 θα δυσκολευει η θα χειροτερευει ισως την αποδοση της τηλεορασης στις hd 720p ταινιες που εχουν συνηθως αναλυση 1366χ768 η 1280χ720?

4. Για τηλεοπτικα καναλια και ταινιες ειναι αληθεια αυτο που λεγεται πως υπερεχουν οι πλασμα οποτε αφου δεν παιζω παιχνιδια καλυτερη επιλογη γι αυτα τα δυο ειναι μια plasma?

5. Βασει χαρακτηριστικων που ειδα στη σειρα PQ οι διαφορες ειναι οτι η PQ2000 δεν εχει δεκτη mpeg4 που εχουν οι αλλες δυο και η PQ3000 δεν παιζει βιντεο μεσω usb που παιζει η 6000 και εχει και διαφορετικο design.. Λαμβανοντας ομως υποψιν πως και η 2000 και η 3000 μπορουν να παιξουν βιντεο μεσω μιας ρυθμισης οπως ειδα σε ενα θεμα το μονο διαφορετικο που εχει η 6000 απο τις αλλες δυο ειναι το design?
Η 6000 σαν τελευταιο μοντελο της σειρας δεν εχει καλυτερη εικονα? Εχει ακριβως την ιδια εικονα με τις αλλες δυο? Το ρωταω αυτο γιατι ειναι μικρη η χρηματικη διαφορα και μπορω να παρω την 6000 αλλα θα ηταν καλο να ειχε και καλυτερη εικονα...

Λυπαμαι αν σας κουρασα, χαιρομαι αν σας διασκεδασα...
 

Μηνύματα
14.045
Reaction score
11.740
Αν είναι να βλέπεις 16:9 υλικό, για απόσταση 2 μέτρα προτείνω 46 ιντσες. Για 3 μέτρα σίγουρα παραπάνω, 50+.

Αν είναι να βλέπεις 2,35:1 υλικό, για απόσταση 2 μέτρα προτείνω 50+ ιντσες. Για 3 μέτρα σίγουρα παραπάνω, 55+ ίσως;

Για 4:3 (τηλεοπτικό πρόγραμμα*), για απόσταση 2 μέτρα προτείνω 46 ιντσες. Για 3 μέτρα σίγουρα παραπάνω, 50.

Άσε την ποιότητα κατά μέρος και κοίτα το μέγεθος. Σου μιλώ με βάση τη δική μου πείρα με 47αρα (TOSHIBA REGZA) και απόσταση θέασης 3 μέτρα. Το μέγεθος θα σου λείπει, όχι η ανάλυση. Και πρόσεχε, μην σου φανούν υπερβολικά τα νούμερα, μετά από 1-2 μήνες συμβίωσης θα καταλάβεις ότι ήθελες λίιιιιγο (έως πολύυυ) μεγαλύτερη.

Ίσως δε σε βοήθησα και πολύ με τα παραπάνω, μια και λες ότι έχεις περιορισμένο budget, αλλά αυτά είχα να μοιραστώ.

* Η δικιά μου (TOSHIBA REGZA) κάνει και upscaling σε 1080 το τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Μηνύματα
780
Reaction score
16
Και βεβαια με βοηθησες αφου εξεφρασες τη γνωμη σου, εκφραζοντας τη γνωμη σου ασχετα αν συμφωνει με τη δικη μου η του διπλανου δινει λογο για συζητηση..

Αυτο που θελω να σε ρωτησω τωρα εγω ειναι το εξης:

Οταν λες κανει upscaling στα τηλεοπτικα αυτο πρακτικα σημαινει:

α. Κανει τα ελληνικα καναλια να φαινονται υψηλης αναλυσης με πολυ καλη ποιοτητα? (κομματακι δυσκολο)

β. Απλα τονιζει τις ατελειες που τα ελληνικα καναλια εχουν πολλες οποτε χειροτερευει την εικονα?

γ. Αλλο...
 

Μηνύματα
14.045
Reaction score
11.740
Όχι δεν τα κάνει να φαίνονται υψηλής ανάλυσης, αλλά κάνει ό,τι κάνει και η αλλαγή μεγέθους σε μια φωτογραφία. Δηλαδή παίρνει το τηλεοπτικό σήμα PAL που είναι ανάλυσης 768 επί 576 (και "καλά" οι προδιαγραφές του PAL) και την κάνει 1440 επί 1080. Τα επιπλέον πιξελ προκύπτουν από παρεμβολή (γραμμική, κυβική, δικυβική και εγώ δεν ξέρω τι άλλο). Έτσι μπορείς να βλέπεις άνετα τα κανάλια με καλύτερο το ALPHA. Επίσης μπορείς να παίζεις με παιχνιδομηχανές παλαιότερης γενιάς (όπως παλιά οχτάμπιτα, Playstation, Playstation2) χωρίς να φαίνονται τα πίξελς (κάτι σαν antialiasing).
Αυτή η ρύθμιση, απενεργοποιείται και έχει setting από 1-5. Κάνει upscaling σε όλες τις αναλογικές εισόδους της.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.732
Reaction score
4.423
β.

Αν μπορείς να πάρεις μιa plasma full hd κάνε το :441: παξιμάδι και πάρτην.Η διαφορά σε θέαση υψηλής ανάλυσης υλικού είναι μεγάλη,ειδικά αν μιλάμε για υλικό 1080.
Όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα δεν θα δείς διαφορές(παρ εκτός και αν βρείς tv με επεξεργαστή είκόνας που να κάνει τα ελληνικά κανάλια τζι-τζι.Εγώ δεν έχω δει ακόμα),οπότε στάθμισε τις προτεραιότητες σου.
 

Μηνύματα
780
Reaction score
16
Η Samsung b6000 και η b750 πως τα πανε στα τηλεοπτικα σε σχεση μ αυτες που ναι πλασμα?
 

Μηνύματα
780
Reaction score
16
Αναμεσα στην pq6000 και την panasonic u10 ποια θα προτιμουσατε?

Τοσο σε τηλεοπτικο σημα κυριως αλλα και σε hd..

To μαυρο φανταζομαι θα ειναι ανωτερο στην πανασονικ..

Εχει καποιος εμπειρια και απο τις δυο?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Μηνύματα
3.028.792
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός
Top