Μικρη βοηθεια για ηχεια 10 cm

Reaction score
0
Γεια σας. Εχω αυτη την στιγμη τα ηχεια της vibe Slick 40 τα οποια τα εχω 3 μηνες και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος... Απο τις πρωτες κιολας μερες ετριζαν και τωρα δεν σταματανε να τριζουν και με τον αντιπροσωπο εδω δεν βγαζω ακρη...
Θελω να τα αντικαταστησω με αλλα ηχεια 10 cm στην τιμη των 50€ περιπου και σκεφτομαι αυτα τα ηχεια http://www.pioneer.eu/uk/products/25/132/201/TS-G1013i/index.html μιας και ειχα παλαιοτερα pionner και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Εχετε να προτεινετε κατι καλητερο..???
Αν τελικα αποφασισω και βαλω αυτα τα ηχεια, θα πρεπει να βγαλω ενα το εξτρα tweeter που ηπαρχει ηδη απο τα προηγουμενα 10 cm της pionner η δεν θα υπαρχει προβλημα...??? Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Reaction score
49
Απάντηση: Μικρη βοηθεια για ηχεια 10 cm

Γεια σας. Εχω αυτη την στιγμη τα ηχεια της vibe Slick 40 τα οποια τα εχω 3 μηνες και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος... Απο τις πρωτες κιολας μερες ετριζαν και τωρα δεν σταματανε να τριζουν και με τον αντιπροσωπο εδω δεν βγαζω ακρη...
Θελω να τα αντικαταστησω με αλλα ηχεια 10 cm στην τιμη των 50€ περιπου και σκεφτομαι αυτα τα ηχεια http://www.pioneer.eu/uk/products/25/132/201/TS-G1013i/index.html μιας και ειχα παλαιοτερα pionner και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Εχετε να προτεινετε κατι καλητερο..???
Αν τελικα αποφασισω και βαλω αυτα τα ηχεια, θα πρεπει να βγαλω ενα το εξτρα tweeter που ηπαρχει ηδη απο τα προηγουμενα 10 cm της pionner η δεν θα υπαρχει προβλημα...??? Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Σε τι όχημα τα έχεις?
Που βρίσκονται τα 10ράκια?
Στο ταμπλό ψηλά? Στο ταμπλό χαμηλά?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Σε τι όχημα τα έχεις?
Που βρίσκονται τα 10ράκια?
Στο ταμπλό ψηλά? Στο ταμπλό χαμηλά?

Και ποιά πηγή τα οδηγεί?

Reaction score
0

Τα ηχεια βρισκονται σε TOYOTA STARLET EP91 μοντελο 99, στο ταμπλο χαμηλα, τα εξτρα tweeter που αναφερω ειναι ψηλα στο ταμπλο, η πηγη ειναι η JVC, και μιλαω για ηχεια ομοαξονικα 10 cm... απλή διευκρίνιση...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Αν χρησιμοποιείς μόνο αυτές τις θέσεις για ηχεία είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχεις το επιθυμητό. Υπάρχουν λύσεις αλλά όχι με την πηγή που έχεις (όχι οτι δεν είναι καλή, αντιθέτως θα έλεγα) δεν σου αφήνει περιθώρια ρύθμισης για κάποια αυτοκίνητα που έχουν θέσεις για 10cm μεγάφωνο και μόνο γι αυτό.
Τα ηχεία που θα επιλέξεις ας είναι γνωστής εταιρείας. Μην επενδύσεις πολλά χρήματα περι 3δρομου κλπ γιατί το υποτιθέμενο τρίτο μεγάφωνο (super tweeter) απλά δεν ακούγετε και μπροστά σου να το έχεις. Το οτι κοιτάνε τα γόνατα τα ηχεία σου, μαζί με free-air κατάσταση που επικρατεί απο πίσω του δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια καλού ήχου. Η λύση του διαιρούμενου θα σου κοστίσει παραπάνω χρήματα με όφελος τα πρίμα μιάς και το tweeter θα βρίσκεται επάνω στο ταμπλώ. Η δική μου πρόταση για διαιρούμενο είναι midbass peerless με κωδικό 830516 και tweeter conhord c25 με τιμές γύρω στα 120Ε.

Reaction score
0

Σε ευχαριστω φιλε μου για την ενημερωση και τις συμβουλες σου... Πραγματικα ηταν πολυ χρησιμες. Αυτη την στιγμη ομως, δεν ενδοιαφερομαι και δεν γινετε να δωσω πολλα χρηματα, απλα θελω να αντικαταστησω τα προηγουμενα επειδη τριζουν... Ψαχνω ενα σχετικα καλο 10αρακι, και αφου με ενημερωσες περι super tweeter, σκευτομαι να βαλω 2δρομου. Τι μου προτεινεται...??? εγω σκευτομαι αυτο Pionner TS-G1012i καθως ειναι φθηνο, σχετικα καλο, και επειδη ειχα pionner και την εμπιστευομαι. Θα ειναι ενταξυ με την πηγη μου...??? Το extra tweeter που βρισκεται πανω στο ταμπλο θα ειναι κομπλε η θα δημιουργισει προβλημα γενικα σε ολο το νεο ηχειο...???

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Για τα λεφτά τους είναι μια χαρά.
Το extra tweeter δεν θα σε προβληματίσει αφου του μεγαφώνου κοιτάει κάτω, αν όμως σε ενοχλεί με τίποτα τσιριδάκια, ενημέρωσε και θα σου προτείνω λύση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7