Μικρόφωνο από ακουστικό τηλεφώνου!!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Εισαγωγή:
Από τη φυσική ξέρουμε ότι:
• αν αγωγός κινείται σε μαγνητικό πεδίο στα άκρα του αναπτύσσεται επαγωγική τάση
Η κίνηση μπορεί να γίνεται από: αέρα (αιολική ενέργεια) , νερό (υδροηλεκτρική) , διάσπαση ατόμου (πυρηνική) , ήχο (δυναμικά μικρόφωνα) , κίνηση με τα πόδια (δυναμό ποδηλάτου) , κίνηση με το χέρι (μανιατό στρατιωτικού τηλεφώνου)……
• Ισχύει και το αντίστροφο: αν σε αγωγό ευρισκόμενο σε μαγνητικό πεδίο εφαρμοστεί τάση τότε κινείται
Πχ κινητήρες , ακουστικά….

Δυναμικό Μικρόφωνο: Αποτελείται από ένα μόνιμο μαγνήτη και από ένα πηνίο στους πόλους του. Όταν ηχητικά σήματα πιέζουν το διάφραγμα, το πηνίο δονείται στο μαγνητικό πεδίο του μαγνήτη και στα άκρα του πηνίου επάγεται τάση.
Πλεονέκτημα: Δεν απαιτείται εξωτερική πηγή, καλή πιστότητα , χαμηλής ευαισθησίας γι’ αυτό είναι τα πλέον κατάλληλα για τραγουδιστές σε live events. Χρησιμοποιούνται και για φωνή και για ακουστικά όργανα και το σπουδαιότερο με πολύ μεγάλο μήκος καλωδίου-Balanced καλώδια - χωρίς να επηρεάζεται η ευαισθησία.


Με χωρίς χρήματα μπορείτε να ‘’φτιάξετε’’ ένα Δυναμικό ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ παλάμης ή Μαγνητικό Αισθητήρα (magnetic pickup) εγχόρδου οργάνου (Κιθάρα ,μπουζούκι, βιολί..) χρησιμοποιώντας το ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ενός παλιού τηλεφώνου. Για το πώς δείτε τα 2 ολιγόλεπτα video.

Αν ρωτήσετε το ποια είναι η ωφέλεια από μια τέτοια κατασκευή σε μέλη μιας ιστοσελίδας High End , θα πω εκπαιδευτική αλλά και πως με λίγα χρήματα επιτυγχάνετε κάτι που θα το πληρώνατε ακριβά !!
Τα 2 video:
Εδώ και εδώ
 
Last edited:



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.597
Μηνύματα
2.865.378
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top