Μινι συγκριτικο επιγειων ψηφιακων δεκτων

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Το ερωτημα ηταν:
"Εχουν διαφορα στην εικονα οι επιγειοι ψηφιακοι δεκτες?"
Ετσι αποφασισαμε να κανουμε ενα μινι συγκριτικο με οτι μας ηταν ευκαιρο(Lemon & Humax) για να βρουμε εαν υπαρχουν ορατες διαφορες στην αποδοση του(κακου) σηματος.
Και ποιος καλυτερος τροπος απο να τα συνδεσουμε σε ενα βιντεοπροβολεα?
Η μεγαλη εικονα τα δειχνει ολα!
Ο Nick Pachis , o Gio και η αφεντια μου συνδεσαμε(με δυο διαφορετικους τροπους στον καθενα) και πηραμε απαντησεις για τις οποιες ημουν ετοιμος να στοιχηματησω πως...δεν θα παιρναμε :shock:

Μεινετε συντονισμενοι και θα μαθετε και εσεις... :wink:

Reaction score
14
γιατί εχω μια υποψία οτι το λεμόνι παιζει καλίτερα απο το Humax????

γιατί???

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
dream_GR said:

γιατί???
Διοτι βιαζεσαι πολυ και καλα θα εκανες να ειχες λιγη περισσοτερη υπομονη... :wink:

Reaction score
14
Άντε ρε Ανδρέα τι κάνετε εκεί χάμου....2 ώρες έχουν περάσει.... :p :lol: 8)

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
dream_GR said:

γιατί???
Διοτι βιαζεσαι πολυ και καλα θα εκανες να ειχες λιγη περισσοτερη υπομονη... :wink:
αντε ρεεεεε τι τεστ είναι αυτό??? Τεστ Κουπερ????

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Eχουμε τονισει απειρες φορες σε αυτο το site πως η σωστη συγκριση γινεται τοποθετωντας δυο μηχανακια διπλα διπλα και αφηνοντας τα να παιξουν συγχρονως.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως αυτο δεν μπορουσε να γινει καθως προυποθετε την χρηση δυο ιδιων βιντεοπροβολεων , και δυο ιδιοι ανοικτοι δεν υπηρχαν.
Ετσι η δυο επιγειοι δεκτες συνδεθηκαν αμεσα , και με την σειρα τους , στον Panasonic 900 ωστε να εχουμε οσο το δυνατον καλυτερα(λογω ταχυτητας καθως ο Nick Pachis αλλαζε "σφαιρα" τα καλωδια) και πλεον αμεσα αποτελεσματα.

Ολα ξεκινησαν απο μια συζητηση που ειχαμε το πρωι στην διαρκεια της οποιας θεωρησαμε πως οι διαφορες μεταξυ επιγειων δεκτων θα πρεπει να ειναι απο ελαχιστες εως μηδαμινες.Μαλιστα θα πρεπει να πω πως επεμενα περισσοτερο απο ολους.
Ποσο λαθος ημουν...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Παμε απο την αρχη?
Οταν παρατηρεις τους δυο δεκτες εξωτερικα το πρωτο που σε εντυπωσιαζει ειναι το μικρο μεγεθος του Humax απεναντι στον Lemon
Γυρνωντας τα απο πισω ομως παρακαλας για το μεγεθος του Lemon καθως αυτος κρυβει μια υπεροπλια συνδεσεων απεναντι στην απλοτητα του Humax.
O Lemon λοιπον κερδιζει ανετα τον πρωτο γυρο.
Τι γινεται ομως στην συνεχεια?
(στην φωτο μπορειτε να θαυμασετε το χερι του Nick σε συγκριση με τα δυο μηχανακια)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πρωτα η ευκολη συγκριση.
Composite!
O Lemon πρωτα στο προσκηνιο με αρκετα προβληματακια , τα οποια εχω συνατησει και στους αλλους δεκτες της ιδιας εταιρειας.
Τρεμοπαιγμα , κακη κινηση γενικα εικονα οχι αποδεκτη για τα σημερινα πρωτυπα που πλεον μαθαμε και ζουμε 

Η αμεση αλλαγη με τον Humax δεν μας δημιουργησε και πολλα προβληματα επαναληψεων καθως η ποιοτητα στην εικονα υπερ του Humax ηταν Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α!
Σε τετοιες περιπτωσεις κανεις μια φορα το τεστ και καθαριζεις.
Σταθερη , πιο συμπαγης και σαφεστατα με καλυτερη απεικονιση εικονα

Ο δευτερος γυρος παει στον Humax.
Μηπως ομως τα πραγματα αλλαξουν με συνδεση RGB?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

E, oxi λοιπον.
Τιποτα δεν αλλαξε και στην συνδεση με RGB.
Εδω βεβαια η εικονα βελτιωθηκε αρκετα και στους δυο δεκτες αλλα η υπεροχη του Humax παρεμεινε.
Οι διαφορες που εχουμε αναμεσα στους δυο δεκτες δεν εχουν το μεγεθος που ειχαμε στην περιπτωση της συνδεσης composite αλλα ειναι αρκετες για να μην επαναλαβουμε το τεστ.
Και οι τρεις συμφωνουμε πως ο Humax βγαινει νικητης με τα χερια κατω.

Τωρα για μενου , EPG κλπ θα πρεπει να ομολογησω πως δεν ασχοληθηκα και ο Nick Pachis εχει περισσοτερη αποψη απο οτι εγω.
Εαν θα ηθελε , καθως και ο τεμπελαρος Gio , να συνεχισουν...

Για μενα , οσα ειδα ηταν αρκετα :wink:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αυτό το Humax πήρα τελικά κι εγώ. Δεν έχω δει βέβαια άλλο δέκτη στις ίδιες συνθήκες, αλλά μπορώ να πω ότι η ποιότητά του είναι πολύ ικανοποιητική. Άλλο θέμα που προς το παρόν απλώς σκονίζεται γιατί τα προγράμματα της ΕΡΤ δεν λένε και πολλά..

Reaction score
0
Ανδρέα πώς έκανες την σύνδεση RGB με τον 900άρη?
Για να τον συνδέσω με τον 4805 μπορώ να χρησιμοποιήσω αντάπτορα scart->component και από'κει στο component in του 4805 (ή όποιας άλλης εισόδου component)?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θοδωρη , ο 900αρης εχει εισοδο scart/rgb
H απαντηση ,στην περιπτωση του 4805 ,ειναι ναι ! :wink:

Reaction score
2
παιδια εγω που θελω να παρω ενα τωρα για το mundial να παρω τον humax δηλαδη..?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
mixalis kanakakis said:
Μιχαλη , δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια καθως δεν εχω δει αλλους δεκτες.Παντως απο την στιγμη που υπαρχει τετοια διαφορα καλο θα ηταν να εξεταστουν και αλλοι.
Εαν η ερωτηση σου αφορα τους δυο που ειδαμε , τοτε νομιζω πως ο Humax ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη.

Reaction score
164
Διάβασα κάπου ότι είναι απαραίτητο οι δέκτες να υποστηρίζουν ελληνικό teletext (και κατά συνέπεια ελληνικούς χαρακτήρες) γιατί η ΕΡΤ μεταδίδει υπότιτλους ξεχωριστά από την ταινία και όχι "κολλημένους" πάνω της όπως πχ τα αναλογικά κανάλια ή η Nova. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί αν ισχύεει είναι ΠΟΛΥ σημαντικός παράγοντας.

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
mixalis kanakakis said:
Μιχαλη , δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια καθως δεν εχω δει αλλους δεκτες.Παντως απο την στιγμη που υπαρχει τετοια διαφορα καλο θα ηταν να εξεταστουν και αλλοι.
Εαν η ερωτηση σου αφορα τους δυο που ειδαμε , τοτε νομιζω πως ο Humax ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη.
Ανδρέα ήμουν σήμερα στην Ηλεκτρονική Αθηνών και είδα απο κοντά τον LΕΜΟΝ. ήταν συνδεδεμένος σε μια BRAVIA και έπαιζε το κανάλι με τις ταινίες. Η εικόνα ήταν ικανοποιητική, όχι τραγική. Πάω στην τηλεόραση και βλέπω ότι έπαιζε με composite. Του λέω του τύπου στο μαγαζί (που έχω ανεση/με ξέρει) και φέρνει ένα καλωδιο scart και φυσικά κάναμε σύνδεση RGB. Αποτέλεσμα μέρα με την νύχτα. Δεν ήταν κακό το μηχανάκι. Για αυτό βιάστηκα να πώ ότι νίκησε τον Humax.

120 Ευρώ ο LEMON ο Ηumax εχει 65 ευρώ? Αρα και σαν σχεση τιμής απόδοσης αν τον βγάλατε καλίτερο αξίζει τα ταπεινα λεφτάκια του!

Αυτόν θα πάρω και εγω μονο και μόνο λόγω μουντιάλ, εκτός αν ο Κοκκαλίνος μας υποχρεώσει εν'όψει θρύλου να πάρουμε intracom/BOX!!!

Reaction score
48
Παιδιά μπαίνω στο FORUM λίγο έως αρκετά καθυστερημένος, προεξέχοντες λόγοι δεν μου επέτρεψαν να γήνει αυτό ποιό νωρίς....

Λόγω της περασμένης ώρας θα αναφερθώ σχεδόν περιγραφικώς μιάς και το αποτελέσματα της δοκιμής των Terestrial δεκτών σας το έδωσε αρκετά κατατοπιστικά ο Ανδρέας.

Εκείνα που έχω να τονίσω με τη σειρά μου είναι ότι :

Πρός αποφειγή παρεξηγείσεων απο τις αντίστοιχες εταιρείες που τυνχάνει να αντιπροσωπεύουν και συνεπώς να εισάγουν τα προιόντα για διάθεση στην Ελλάδα τα μοντέλα των ΤERESTRIAL δεκτών είναι :

Επίγειος Ψειφιακός Δέκτης LEMON 030-T FTA

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Α Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Α

Περιγραφή : Nέος δέκτης της Εταιρίας LEMON για Επίγεια & Ψηφιακή δορυφορική λήψη.
Μενού : Ελληνικά
Τύπος Δέκτη : FTA
Ενσωματωμένo CAM : OXI
Common Interface : OXI
Smart Card Port : OXI
Διπλό Tuner : OXI
Πλήρης Συμβατότητα : MPEG-2
Λίστες Αγαπημένων Καναλιών : 8 TV & 8 Radio
Μνήμες Καναλιών ΤV και RADIO :1000
Θέση για Σκληρό Δίσκο : ΟΧΙ
LNB Control : ΟΧΙ
Υποστήριξη Θύρας : RS-232
Αναβάθμιση Firmware μέσω PC ή SAT :NAI
Eπιπλέον Χαρακτηριστικά : Ψειφιακές έξοδοι ήχου 1 Optical + 1 Coaxial

Και αναλυτικά

FTA receiver
*
OSD / Languages: English, French, German, Dutch, Russian, Polish, Turkish, Spanish, Italian, Finnish, Greek.
*
Loop through output connector: 1 x F-type
*
Input frequency range: 47-862 MHz
*
Modulation type: COFDM
*
TV standard: Pal, G/I/D/K; output channel: 21-69, SECAM and L-SECAM, NTSC M
*
Video decoding: MPEG-2 MP@ML - MPEG-1 ISO/IEC 1172-2
*
Aspect ratio: 4:3, 16:9
*
Video resolution: 720 x 576 (pal)
*
Audio decoding: MPEG 1/2 audio layer 1 and 2
*
TV scart output: CVBS, RGB, L & R audio
*
VCR scart ouput: CVBS, L & R audio
*
Audio: Analogue: L+R cinch, Digital audio output: Electrical and optical (S/PDIF and AC3 support dolby digital bitstreamout)
*
Serial port: RS232C, transfer rate 115.200 b/s, 9 pin D-sub, female
*
Main processor: 32 bits host CPU @ 81 MHz
*
Flash memory: 1 Mbyte
*
SDRAM: 8 Mbytes
*
Channel scan: Automated for all DVB programs, semi-automated or manual
*
Channel memories: 999 channels, last station memory
*
Input voltage: +12V/2A max, 95-250 V AC @ 50 / 60 Hz
*
Size: 315 x 152.5 x 60.8 mm (WxDxH)
*
Weight: 2.2Kg Net
*
Software update via satellite / advanced notice: YES
*
Software update via PC / RS232C: YES
*
Teletext loop through: YES
*
Teletext decoder embedded: YES (allowing watching the channel in the background)
*
Program list with PIG: YES
*
Sleep timer: YES
*
EPG: YES

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ....................................
Ο Δέκτης συνδέθηκε με εξωτερική κεραία UHF μη κατευθυντική, απολαβής 12db -21-67 Chanell standard, απο ταράτσα 5όροφου κτηρίου της περιοχής Ν.Κόσμου με αρκετά καλή εμβέλεια προς Υμητό που βρίσκονται οι Κεραίες εκπομπής.
Η κάθοδος ήταν κοντά στά 12 μέτρα με καλό καλώδιο RF απολαβής 14db, στα 100m, στους 1000GHZ.
Η διασύνδεση των δεκτών έγεινε με καλής ποιότητας καλώδιο μήκους δύο (2) m Scart to Scart foull Pin, για να έχουμε την δυνατότητα ανάπτυξης - απεικόνησης RGB μιάς και η καλύτερη διασύνδεση αυτών των δεκτών είναι αυτή.
Πραγματικά μας βόλεψε η είσοδος Scart του Βιντεοπροβολέα Panasonic PT-AE100, αφού το ζητούμενο σήμα ήταν το RGB.

Συντονίζοντας πανεύκολα απο το menou στα UHF-ΚΑΝΑΛΙ 48 σε μονοσυχνικό δίκτυο από τους τρεις πομπούς στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Αίγινα. (εμεις είπαμε απο Υμητό) πρώτο τον LEMON 030-T FTA, τον μεγαλύτερο της σειράς (μιας και υπάρχει και ο 010) με ανάπτυξη πρώτα Composite (αφού μπήκαμε στο menou και το αλλάξαμε) τα αποτελέσματα ήταν λιγάκι απογοητευτικά, όπως χλωμή εικόνα με ελειπή φωτεινώτητα και χρώμα, και μαζί κάποια προβλήματα τραβήγματος της εικόνας σε ανύπτοτο χρόνο (υπ΄όψιν ότι ο προβολέας ήταν σε default ρυθμίσεις) κάνοντας Zaping και στα τέσσερα κανάλια (ΠΡΙΣΜΑ+, ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, ΡΙΚ)
δεν άλλαζε το αποτέλεμα - ε!!! είπαμε απο μία τέτοια έξοδο κοντά στις 250 Lines τι να περιμένει κανείς.
Αμέσως μετά συνδέσαμε με τον ίδιο τρόπο τον αντίπαλό του HUMAX F4-FTA

Τεχνικά χαρακτηριστικά στα Φιλανδικά για την ώρα......

UHF-kanava Kanava 21-69
-75 - -20 dBm
DVB-yhteensopiva ETS 300 744.
Dekoodaus MPEG2-yhteensopiva (DVB/Main profile@Main level).
Video 1,5~15 Mt/s (720 x 576).
Ääni MPEG-2 - Musicam (kerros 1&2)
Merkkiarvo 2~40 Mbaud.
Teho Pistokkeellinen virtalähde:
Tulo: 230 V AC, 50 Hz
Lähtö: vakavoitu 5 V DC, 1,2 A.
Tehovaatimukset 8 W käytön aikana, 8 W valmiustilassa.
RF-liitäntä IEC-liitin 169-2 (naaras), läpimitta 9,5 mm.
TV-liitäntä Kaksi SCART-liitäntää.
Komposiitti/RGB/S-video + audio (stereo).
Teholiitäntä 2,5 mm:n DC-liitin, keskipositiivinen.
Lisälaitteet Virtalähde, kaukosäädin, 2 AA-paristoa, RFkaapeli, SCART-kaapeli, käyttäjän opas.

Τα αποτελέσματα ήταν ομολογουμένως πολύ καλύτερα - μιας και η φωτεινότητα και το χρώμα σε κερδίζανε με την πρώτη ματιά. Τραβήγματα στην εικόνα δεν είχαμε - γενικά το αποτέλεσμα πάντα με Composite διασύνδεση στο κατόφλι των max 250 οριζοντίων γραμμών υπερείχε σημαντικά απο τον LEMON.
Η τάξη των πραγμάτων παρέμεινε η ίδια όσον αφορά το προβάδεισμα του HUMAX όταν μπήκαμε αντίστοιχα στο menou των δύο δεκτών και γυρίσαμε την έξοδο εικόνας από Composite σε Rgb. Βλέποντας την εικόνα του HUMAX F4-FTA πιστέψαμε και οι τρείς μας ότι η εικόνα θα μπορούσε να προέρχεται απο πολύ ακριβώτερη υλοποίιση δέκτη μιας και ζωντάνεψαν πραγματικά τα πάντα.

ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

ΟΙ ΔΥΟ DVB TERESTRIAL ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ - ΤΕΣΤ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ.
ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ + - 20Ε ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Ο HUMAX.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο LΕΜΟΝ EINAI ΣΑΦΕΣΤΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ (2) ΨΕΙΦΙΑΚΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΟΠΤΙΚΗ (Tosling)+ ΟΜΟΑΞΩΝΙΚΗ (Coaxial). ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΝΟΥ - ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟΥ LEMON ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΠΟΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟΥ HUMAX..........................
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΨΕΙΦΙΑΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣEI NA TOYΣ IKANOΠΟΙΙΣΕΙ Ο HUMAX - ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ LEMON.
ΟΣΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ KAI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ DOLBY ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ Ο HUMAX ME THN MAKΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΤΩΝ.....

Reaction score
164
Αν δεν κάνω λάθος η ΕΡΤ δεν εκπέμπει ακόμα ψηφιακά, οπότε τα πλεονεκτήματα του Lemon έχουν να κάνουν με το θέμα της διάρκειας στο χρόνο. Αλήθεια, έχουμε ιδέα πότε θα αρχίσει η εκπομπή DD;
Τελικά έχουν ελληνικό EPG; Ισχύει το ότι αν δεν έχουν, δεν μπορούν να δείξουν υπότιτλους που θα εκπέμπονται (αν δεν το κάνουν ήδη) χωριστά;

Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης, συνέδεσα τον δέκτη μου (Topfield PVR 5510) με τον προβολέα μου (Ζ4) και η εικόνα της Nova ήταν, τουλάχιστον, απαράδεκτη. Να περιμένω καλύτερα αποτελέσματα από την ΕΡΤ και τον Humax;

Reaction score
48
unforgiven said:
Αν δεν κάνω λάθος η ΕΡΤ δεν εκπέμπει ακόμα ψηφιακά, οπότε τα πλεονεκτήματα του Lemon έχουν να κάνουν με το θέμα της διάρκειας στο χρόνο. Αλήθεια, έχουμε ιδέα πότε θα αρχίσει η εκπομπή DD;
Τελικά έχουν ελληνικό EPG; Ισχύει το ότι αν δεν έχουν, δεν μπορούν να δείξουν υπότιτλους που θα εκπέμπονται (αν δεν το κάνουν ήδη) χωριστά;

Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης, συνέδεσα τον δέκτη μου (Topfield PVR 5510) με τον προβολέα μου (Ζ4) και η εικόνα της Nova ήταν, τουλάχιστον, απαράδεκτη. Να περιμένω καλύτερα αποτελέσματα από την ΕΡΤ και τον Humax;
Αυτό είναι άγνωστο δηλ το εάν η ΕΡΤ θα εκπέμπσει Dolby Digital.

Ναι έχουν και οι δύο δέκτες Ηλεκτρονικό Ελληνικό οδηγό προγράμματος (EPG), και μάλιστα πολύ καλό - για την δεύτερη ερώτησή σου τώρα, άν εννοείς τους κρυμένους υπότιτλους Close Capsion αυτούς τέλος πάντων που βλέπαμε παλαιότερα στα Laser Disc με μια έξτρα συσκευή που λεγόταν CLOSE CAPSION DECODER, απ΄ότι γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν διατήθετε ακόμη απο την ΕΡΤ, ούτε στα manual των δεκτών.
Ίσως όμως μπορεί να γήνει κάποια στιγμή με αναβάθμιση του λογισμικού(μιας διαθέτουν και οι δύο δέκτες αυτή την λειτουργία) ή μέσω των εκπεμπόμενων σταθμών, ή μέσου νέου Filmware......Αυτό εξ άλλου δειιμιουργήθηκε αρχικά για χρήση στα άτομα με ειδικές ανάγκες - που όντως ένα κανάλι απο αυτά καλύπτει το ζητούμενο, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. θα δούμε στο μέλλον - μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο..........................
- Η εικόνα της NOVA είναι όπως αναφέρεις απαράδεκτη γιατί φταίει ο τρόπος μετάδοσης απο το σημείο εκπομπής - μέχρι να φτάσει το σήμα στον δορυφόρο.....
Το Tranfer Rate ή καλύτερα η διαμεταγωγή δεδομένων είναι στην προκυμένη περίπτωση πολύ χαμηλή για να πιάνει μικρό εύρος σήματος......αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία.....................έτσι λοιπόν σίγουρα δεν φταίει ο δέκτης σου για την λήψη του μπουκέτου της NOVA.
To άν θα έχεις καλύτερη εικόνα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και για να μήν ξεχνιέμαστε - στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επίγεια ψειφιακή λήψη DVB-T και όχι απο δορυφόρο.......................

Κάποια στιγμή θα αναφερθώ ποιό αναλυτικά - όσον αφορά τα μυστικά της Terestrial DVB εκπομπής...........................

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale