Μοτερ η Wave Frontier T90;

Reaction score
173
Ιδου η απορια.
Αυτη τη στιγμη εχω ενα κατοπτρο 1,20 στις 13 και 19,2.
Το θεμα ειναι οτι δεν κανει για μοτερ μιας και ειναι σιδερενιο αρα βαρυ.

Για πειτε..

Reaction score
0
Αν αρκείσαι σε κάποιους συγκεκριμένους δορυφόρους και θέλεις γρήγορο zapping, σου κάνει το wave frontier.
Αν τα θέλεις όλα τότε πας για ένα καλό κάτοπτρο, π.χ. gilbertini με μοτέρ.
Εγώ πάντως έβαλα μοτέρ και δεν το μετάνιωσα. Μόνο τα HD feeds που έχω δει κατά καιρούς και τους αγώνες σε διάφορους δορυφόρους, άξιζαν τον κόπο.

Με το wave frontier όσα lnb και να βάλεις, κάποιοι δορυφόροι θα σου ξεφύγουν..

Reaction score
14
λοιπόν Αγαπητέ Φάνη μου να σου δώσω μια καλή λύση που θα σε καλύψει πλήρως.

το Τ90 είναι μικρό αλλά καλό. Είναι μια καλή λύση αλλά εχει περιορισμούς.

Θα σου πρότεινα μερικές μετατροπές και αλλαγές για το υπάρχον και κάποιες προσθήκες που ευχομαι να εχεις χώρο για άλλα δυο πιάτα στην ταράτσα σου.

Με το 120χ140 εχεις σιγουρους 6 δορυφορους. 19Ε κέντρο 16Ε, 13Ε, 9Ε, 7Ε, 5Ε

μετά θές ενα πιάτο 120χ140 για 26Ε, 28Ε, 39Ε, 42Ε.

Στο μέν πιάτο το κεντρικό η λήψεις σου θα είναι 19Ε 1.20μ, 13Ε, 1.10μ, 16Ε 1.15μ, και σε όλα τα άλλα σαν 1μ περίπου ίσως 1.05μ

Στο δευτερο πιάτο που όλα θα είναι παράκεντρα θα εχεις λήψη σαν σε 95εκατοστά με 1μ περίπου.

Τώρα θα μπορούσες να τα πιάσεις όλα αυτά με το Torroidal 90cm αλλά εδώ όπως εχουν πεί και άλλοι γνώστες θα εχεις μια λήψη στο κέντρο του κεντραρισμένου τόξου σου δηλαδή στις 19-23μοιρες όσο απο ένα ποιοτικό 90άρι πιάτο και στα άκρα του τόξου 5Ε 42Ε θα είσαι σαν σε 60άρι περίπου

Αυτό λογικά θα σου χάσει μερικά κανάλια στον Turksat και φυσικά στον Sirius 4.8 (~5E) και στον eutelsat 7E. Επίσης με το πιάτο αυτό σαν μοναδικό (Αν καταργήσεις δηλαδή το μεγάλο σου θα εχεις πρόβλημα καθώς μπορεί να χάσεις μερικες δεσμες στον Astra 19E και φυσικά αν βρέχει εχεις guarantee οτι εχασες μερικώς ή ολικώς την εικόνα σου...

Τώρα ακόμα χρειάζεσαι για λήψεις ανω των 4 LNB, ενα σετάκι SPAUN με τα ακόλουθα:

1) Relais SPAUN SUR 420F ή 420 WSG (ίδια απλά το WSG είναι με το το weatherproof case). SAT Universal Relay από 5-2200MHz, 4 εισόδους και 1 εξοδο για τον ένωση των εξόδων των 4 DiSEqC SAR 411F μόνο με δέκτες DiSEqC 1.1/2.1.

2) Diseqc switch 4-1 SPAUN SAR 411F ή και το 411WSG (ίδια διαφορά με παραπάνω)

Καλύτερη πηγή οικονομικότερη να τα αγοράσεις και πιο σιγουρη καθώς είναι ο αντιπροσωπος της SPAUN στην Ελλάδα είναι ο κύριος Σταματογιαννόπουλος της STAM Electronics (www.stamelectronics.com) στην Αγία Παρασκευή, όπου θα βρείς όλα τα μοντέλα της SPAUN πιάτα και LNB σε πολύ καλές τιμές. Ακόμα θα σου δώσει συμβουλές και καλές οδηγίες πώς να τα σετάρεις αν και είναι πάναπλο.

Θές ενα SAR411F για κάθε τετράδα LNB δηλαδή για παράδειγμα, αν εχεις στόχο να πιάσεις 8 δορυφόρους πάς για ενα Relais SUR420F και 2 4πλά diseqc 411F. Αν θές 12 θέσεις 3 4πλά 411F αν πάλι θές 16 θέσεις πάς για το μέγιστο των 16 με 4xSAR411F

Κάθε εξοδο απο κάθε 4πλό diseqc πάει απλά στην κάθε μία απο τις 4 εισόδους του relais. Και ετσι με εντολές diseqc 1.1 εχεις υποστήριξη για cascade με uncommited control.

Φάνη αν θές βοήθεια εδώ είμαστε!!!!

ΥΓ χωρίς μοτέρ το ζαππινγκ είναι άλλο πράγμα.

Reaction score
4.237
Φιλε Dream_Gr το κοστος ομως δεν θα ειναι μεγαλο σε σχεση ενα ποιοτικο 1,5 πιατο με actuator και με ευρος ληψης απο 42E-30W?

Reaction score
68
Απάντηση: Re: Μοτερ η Wave Frontier T90;

Στο μέν πιάτο το κεντρικό η λήψεις σου θα είναι 19Ε 1.20μ, 13Ε, 1.10μ, 16Ε 1.15μ, και σε όλα τα άλλα σαν 1μ περίπου ίσως 1.05μ
Δε νομίζω πως είναι έτσι οι αντιστοιχίες σε διαμέτρους. Πέφτουμε τουλάχιστον 10 εκατοστά ανά 3 μοίρες.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Μοτερ η Wave Frontier T90;

Μοτερ βρε, μοτερ! Αλλαξα το παλιο με ακτουέιτορ με ενα με diseq και...ηρεμησα.:135:

Reaction score
14
πάντα οτι ανέφερα είχε σαν γνώμωνα οτι:

1) εχεις χώρο στην ταράτσα για πέραν του ενός πιάτου.
2) θέλεις να μπορείς να κάνεις ζαπινγκ γρήγορα και να μην χρειάζεσαι 1.5 λεπτό να πάς απο δορυφόρο σε δορυφόρο.
3) δεν θές την οικονομικότερη λύση, και δεν εχεις κλειστό χρηματικό μπατζετ. (και στην τελική απο την λύση του Torroidal η λύση που σου προτείνω μιας και εχεις ενα πιάτο 120χ140 είναι οικονομικότερη.)

Οι λύσεις που αναφέρω με τα 3 πιάτα εχουν

Gibertini 120x140 120 ευρώ (το αλουμινένιο το καλό)
LNB MTI grey line 7 ευρώ (το μονό) 16 ευρώ (το twin)
Βάση για 3 ή 4 LNB 12 ευρώ
Diseqc 4-1 Spaun 26 ευρώ
Relais Spaun 4-1 60 ευρώ

Το ενα πιάτο το εχεις οπότε θές αλλο ενα (120 ευρώ)
8 LNB single 50 ευρώ
2 βάσεις για 8 LNB 24 ευρώ
1 Relais 60 ευρώ
2 χ 4-1 Diseqc 52 ευρώ.

300 ευρώ σύνολο για λήψη 8 δορυφορικών σταθερών θέσεων.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Μοτερ η Wave Frontier T90;

Δε νομίζω πως είναι έτσι οι αντιστοιχίες σε διαμέτρους. Πέφτουμε τουλάχιστον 10 εκατοστά ανά 3 μοίρες.
με το gibertini που εχω δοκιμάσει πάντως που εχει την μεγαλύτερη απολαβή απο όλα τα αντίστοιχα πιάτα του μεγέθους τους, και με πεδιόμετρο οι απώλειες σε dB είναι αυτές που έγραψα (επι το πρακταίο και οχι στην θεωρία)

Εγώ διαβάζω db λήψης απο την οθόνη του πεδιόμετρου και το degradation που εχουμε είναι ~grosso motto αυτό που ανέφερα και χονδρικά εβγαλα τις διαστάσεις για να είναι περισσότερο κατανοητό απο νούμερα και decibel.

Reaction score
2
Γιαννο, σε 1.45 πιατο με 18ρι μοτερ, σε 1.5 λεπτο το πιατο εχει παει απο 42Ε σε 30W, εχει γυρισει πισω, και εχει σταματησει και για κατουρημα...

Φανουκο, εμενα το diseqc μοτερ (που πλεον εχω στο πιατο στο χωριο), μου χει σπασει τα νευρα. Και αυτο οφειλεται κυριως στην αδυναμια των δεκτων/καρτων. Ο ενας παιζει usals, στησε το πιατο ετσι. Ο αλλος δεν παιζει, αντε ξαναστησε το πιατο αλλιως. Η skystar τρομπαρει γενικα και επι μονιμου βασεως, αντε στηστο ξανα αλλιως.

Στην Αθηνα εβαλα ενα 1.45 με actuator και positioner και βρηκα την υγεια μου. Επιτηδες δεν το εχω αυτοματοποιησει (αν και γινεται), αλλαζω τους δορυφορους κατα βουληση με τηλεκοντρολ, ευκολα και γρηγορα...

Reaction score
68
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μοτερ η Wave Frontier T90;

με το gibertini που εχω δοκιμάσει πάντως που εχει την μεγαλύτερη απολαβή απο όλα τα αντίστοιχα πιάτα του μεγέθους τους, και με πεδιόμετρο οι απώλειες σε dB είναι αυτές που έγραψα (επι το πρακταίο και οχι στην θεωρία)
Το OP120 έχω κι εγώ. Για παράκεντρες λήψεις δε νομίζω πως υπάρχει ανώτερο!:107:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Μοτερ η Wave Frontier T90;

Γιαννο, σε 1.45 πιατο με 18ρι μοτερ, σε 1.5 λεπτο το πιατο εχει παει απο 42Ε σε 30W, εχει γυρισει πισω, και εχει σταματησει και για κατουρημα...

...εβαλα ενα 1.45 με actuator και positioner και βρηκα την υγεια μου. Επιτηδες δεν το εχω αυτοματοποιησει (αν και γινεται), αλλαζω τους δορυφορους κατα βουληση με τηλεκοντρολ, ευκολα και γρηγορα...
Μια απ'τα ιδια κι εγω.

Reaction score
1
Οσοι εχετε 1.45μ θα μ'ενδιεφερε πιανου κατασκευαστη ειναι. Μιλαμε για την μικροτερη διαμετρο η για την μεγαλυτερη αν φυσικα ειναι offset ?

Reaction score
1
Ιδου η απορια.
Αυτη τη στιγμη εχω ενα κατοπτρο 1,20 στις 13 και 19,2.
Το θεμα ειναι οτι δεν κανει για μοτερ μιας και ειναι σιδερενιο αρα βαρυ.

Για πειτε..
Βαρυ για Diseqc 1.2 μοτερακι αλλα ποτε βαρυ για ενα actuator με positioner εφοσον μπορει βεβαια να βρεθει το polarmount της κεραιας.

Reaction score
0
Φίλε μου εγώ έχω ένα τ90 και 8 lnb απο 1w ως hellassat . Την μόνη δέσμη ,από αυτές που έχουν ενδιαφέρον και έχω προσπαθήσει κατα καιρούς να πιάσω (είτε γιατι ανήκουν σε κάποιο πακέτο είτε για feed) , που δεν κατεβάζει είναι η δύσκολη του astra 28 (bbc hd) και ο thor 5 . Από ότι έχω διαπιστώσει από τα forum ότι κατεβαίνει με 1,20 στην αθήνα κατεβαίνει (με λιγότερο σήμα αλλά επαρκες για να έχεις σταθερή εικόνα) και με τ90 , για τα υπόλοιπα θέλεις μεγάλα πιάτα και ο dreamgr θα σου δώσει την λύση . Η ευκολία να προσθέσεις δορυφόρους σε ένα καλορυθμισμένο τ90 , είναι απλά παροιμιώδεις και οι 16 δορυφόροι που παίρνει αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός δορυφορομανή στα πρώιμα στάδια της τρέλλας. Ωστόσο όταν προχωρήσει η ασθένεια θα θές και ένα πιάτο 2,40 εκέι ένα κινητό από την άλλη και θα μοιάζει η ταράτσα σου με υπερκατασκευή φρεγάτας.
Αν σου κοστίζει κάτω από 300 ευρώ η εγκατάσταση τ90 , αξίζει τα λεφτά του .

Reaction score
1
deepbluesky, το κατοπτρο μου ειναι μαρκας Tecatel, offset 1.25x1.45.
Λυπαμαι πολυ αλλα ο Σεραφειμ εχει δικιο. Ελπιζω να μη σου χρεωσαν οσο για μια πραγματικη 145ρα που σαν Offset μεγεθος δεν το εχω δει πουθενα να κατασκευαζεται. Αυτος ειναι και ο λογος που σε ρωτησα. Μπορει να με βαρεθηκε ο κοσμος αλλα εδω θα παραμεινω ενοχλητικος μεχρι που και το τελευταιο καταστημα επιτελους αλλαξει την πολιτικη του marketing του γιατι κατα τη γνωμη μου αγγιζει το επιπεδο της κοροϊδιας.

Ασχετο, οι Tecatel απ οτι ακουω, εδω δεν κυκλοφορουν, ειναι πολυ καλες για τα χρηματα και το μεγεθος τους. Επειδη ομως δεν βρησκω καμια με 145εκ ως μεγαλυτερο μεγεθος, ριξε μια ματια στα μοντελα τους: http://www.tecatel.com/productosX.php?fam=SA&subf=SAAN . Μηπως ειναι και η http://www.tecatel.com/productoX.php?idp=820 με 122*137εκ ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa