Μουσική Desktop

GOM

Reaction score
43
Καλημέρα στην παρέα. Η ερώτηση μου αφορά κλασσικά για ποιοτική μουσική γύρω από το γραφείο κυρίως και ενώ έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα αντίστοιχα θέματα στο φορουμ, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που κάνουν την επιλογή αρκετά δύσκολη.
Αρχικά , το γραφείο μου βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού, σε ενιαίο χώρο 45τμ. Φυσικά δεν περιμένω να γεμίσω τέτοιο χώρο με ηχεία υπολογιστή, αλλά θέλω όταν κάθομαι αυτό που ακούω, να είναι όσο πιο ποιοτικό γίνεται. Με ενδιαφέρουν κυρίως φωνητικά και έγχορδα. Το μπάσο απλά όπου υπάρχει σφιχτό και ελεγχόμενο. (όγκος και βάθος δυστυχώς μας τελείωσε)

Οι περιορισμοί αφορούν στο μήκος του γραφείου που είναι μόλις 1,05 και 58 βάθος. Ο διαθέσιμος χώρος δεξιά αριστερά της οθόνης είναι μόλις 26 εκ και τα όποια ηχεία θα είναι σχετικά κολλημένα στον τοίχο. (Δεν γίνεται αλλιώς, το πάλεψα...)

Αγαπημένες επιλογές που απορρίφθηκαν λόγω όγκου σε συνδυασμό με την αισθητική ήταν
Tannoy gold 5
Adam t5v
Jbl 305
και το τελευταίο που πάλεψα να χωρέσω αλλά απορρίφθηκε λόγω βάθους, το Fluid audio fx50.

Ουσιαστικά από τις μόνες επιλογές που μου έχουν μείνει, τόσο αισθητικά όσο και (ελπίζω) ποιοτικά είναι το παρακάτω

Οι διαστάσεις του είναι οριακές αλλά αποδεκτές, με το μόνο πρόβλημα την εκτόνωση πίσω. Σκέφτομαι να το παλέψω λίγο με την κλίση που θα έχουν και ίσως κανένα σφουγγαράκι....(?)

Eπίσης ίσως και αυτό
που ενώ μεν είναι αρκετά ψηλό, έχει μικρό βάθος και ίσως με παίρνει, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει αντίστοιχη απόδοση με το παραπάνω....

Για γουφερ θα το σκεφτώ στην πορεία αλλά και εκεί υπάρχουν περιορισμοί με αποδεκτές διαστάσεις του παρακάτω,
αλλά επειδή θα μπεί αναγκαστικά κάτω από το γραφείο, δεν είμαι και σίγουρος ότι θα εχει αποτέλεσμα σωστό.

Τέσπα, για να μην κουράζω, τι γνώμη έχετε για τα steljes και αν τυχόν έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχης ποιότητας και διαστάσεων, ευπρόσδετο...(αρκεί οι προτάσεις να μην είναι της τάξεως του 1000αρικού.....:p + 4-5 subs)

Last edited:

GOM

Reaction score
43
Σ ευχαριστώ....τα ΜΤΜ μπορεί να τα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά αν ανέβω τόσο σίγουρα θα μείνω χωρίς γούφερ, το οποίο βέβαια μπορεί να χρειαστεί μπορεί και όχι....Τα micro δυσκολεύομαι να τα πάρω χωρίς ακρόαση...ίσως γιατί οπτικά και μόνο μου φέρνουν σε απλά ηχεία υπολογιστή....θα μου πεις ακούς με το μάτι....; όχι αλλά.....

Reaction score
1.090
Εγώ σε γραφείο ίδιων διαστάσεων (σε πολύ μικρότερο χώρο) έχω 2xGenelec 8010 και 2xGenelec 7040.
Απόσταση ακρόασης 80 - 100cm.

GOM

Reaction score
43
Εγώ σε γραφείο ίδιων διαστάσεων (σε πολύ μικρότερο χώρο) έχω 2xGenelec 8010 και 2xGenelec 7040.
Απόσταση ακρόασης 80 - 100cm.
Τα Genelec είναι τόσο καλά όσο λέγεται? Μου φαίνονται πολλά 530 ευρώ για 2 μικρά ηχειάκια με 3αρι γούφερ...Μάλλον πρέπει να βρω τρόπο να ακούσω κάποια...

GOM

Reaction score
43
Σε αυτή την τιμή λίγο δύσκολο, ή θα πρέπει να περιμένω, αλλά είδα ότι έχουν κάνει και χαμηλό στα 298 οπότε θα τα παρακολουθώ...thx

Reaction score
2.304
σε κοντινών διαστάσεων γραφείο,
πρόσφατα πήρα 2 Genelec 8020 και
για τα είδη της μουσικής που ακούω (από μπλουζ και 60s psychedelic μέχρι crossover thrash)
είμαι υπερευχαριστημένος
(το σκέφτομαι και για sub, εεεεεε , θα πάρω ήθελα να πω :prankster: )

τα steljes είναι αυτοενισχυόμενα, τα άλλα που προτάθηκαν ενεργά
και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα (τα steljes), to bluetooth ωστόσο βολεύει

επίσης τα παιδιά εδώ που ξέρουν περισσότερα, έχουν πει ότι σε κοντινές αποστάσεις τα ομοαξονικά είναι καλύτερα,
οι επιλογές όμως είναι λιγότερες

Reaction score
114
Αν δεν ασχοληθείς/δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα παραμετροποίησης-ισοστάθμισης των neumann πήγαινε για τα genelec 8020 που ειναι πιο οικονομικά.

Τα krk rp 5 g4 ειναι πολυ καλη επιλογή γενικα, σε λευκο πως σου φαινονται?

GOM

Reaction score
43
σε κοντινών διαστάσεων γραφείο,
πρόσφατα πήρα 2 Genelec 8020 και
για τα είδη της μουσικής που ακούω (από μπλουζ και 60s psychedelic μέχρι crossover thrash)
είμαι υπερευχαριστημένος
(το σκέφτομαι και για sub, εεεεεε , θα πάρω ήθελα να πω :prankster: )

τα steljes είναι αυτοενισχυόμενα, τα άλλα που προτάθηκαν ενεργά
και δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα (τα steljes), to bluetooth ωστόσο βολεύει

επίσης τα παιδιά εδώ που ξέρουν περισσότερα, έχουν πει ότι σε κοντινές αποστάσεις τα ομοαξονικά είναι καλύτερα,
οι επιλογές όμως είναι λιγότερες
Ομοαξονικό ήθελα, συγκεκριμένα το tannoy gold 5, αλλά έφτιαξα 2 κουτιά με τις διαστάσεις του και τα έβαλα δεξιά αριστερά στο γραφείο και αισθητικά είναι χάλια...αν δεν ήταν σαλόνι δεν θα με ένοιαζε, αλλά βγαίνουν πολύ μεγάλα. Τα fluid audio fx50 είναι πιο compact, αλλά δεν βρίσκω αξιόλογα πράγματα, σε περίπτωση που μπορούσα να κάνω έστω μια παραχώρηση στις διαστάσεις....
Διαφορά αυτοενισχυόμενων με ενεργών εννοείς ξεχωριστούς ενισχυτές έναν ανά κάθε ηχείο?
Αν δεν ασχοληθείς/δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα παραμετροποίησης-ισοστάθμισης των neumann πήγαινε για τα genelec 8020 που ειναι πιο οικονομικά.

Τα krk rp 5 g4 ειναι πολυ καλη επιλογή γενικα, σε λευκο πως σου φαινονται?
Κουκλιά, αλλά μεγάλα για τον χώρο του γραφείου

Reaction score
2.337
Φίλε μου πάρε αυτά και δεν θα το μετανιώσεις! Διάβασε reviews και δες χαρακτηριστικά! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να γεμίσεις τα χαμηλά με ένα sub. Και όλα αυτά με 240 ευρώ περίπου.
https://www.edifier.com/int/en/speakers/s880
1-7sbu-rv.jpg

• Like
Reactions: GOM

Reaction score
2.304
Ομοαξονικό ήθελα, συγκεκριμένα το tannoy gold 5, αλλά έφτιαξα 2 κουτιά με τις διαστάσεις του και τα έβαλα δεξιά αριστερά στο γραφείο και αισθητικά είναι χάλια...αν δεν ήταν σαλόνι δεν θα με ένοιαζε, αλλά βγαίνουν πολύ μεγάλα. Τα fluid audio fx50 είναι πιο compact, αλλά δεν βρίσκω αξιόλογα πράγματα, σε περίπτωση που μπορούσα να κάνω έστω μια παραχώρηση στις διαστάσεις....
Διαφορά αυτοενισχυόμενων με ενεργών εννοείς ξεχωριστούς ενισχυτές έναν ανά κάθε ηχείο?

Κουκλιά, αλλά μεγάλα για τον χώρο του γραφείου
ενεργό ηχείο -> ενεργό κροσόβερ και ξεχωριστός ενισχυτής ανά μεγάφωνο

• Like
Reactions: GOM

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752