Μουσικόφιλοι τις λάμπες σας!! (τα φώτα σας εννοώ....)

Reaction score
33
Καλήσπερα,
έχω έναν VINCENT SP-331 mk2 υβρικό τελικό, ο οποίος είναι class A 10 watt (σύνολο 150 watt στα 8 ohm).
ΕΡΩΤΗΣΗ....
εγώ αυτα τα 10 watt class A που τα ακούω΄???
Τα ηχεία μου είναι τα DALI CONCEPT (160 watt στα 6 ohm.)
αποκλείεται να παιζουν με 10 watt!!!
τι γινεται μέχρι τα υπόλοιπα 150 που δίνει ο ενισχυτής?????

Ευχαριστώ...

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.690
Αν έχεις τα Dali Concept 2, η ευαισθησία τους είναι 87, δηλαδή με 1W παίζουν στα 87db σε απόσταη 1m από τα ηχεία. Με 10W φτάνουν τα 97dB στο ένα μέτρο. Αν είσαι πιο μακριά η αντίστοιχη ένταση μειώνεται. Χοντρικά, όταν δεν ακούς σε δυνατές στάθμες ο ενισχυτής παίζει σε τάξη Α.

Reaction score
3.093
Για ολιγόβατους ενισχυτές,διαλέγουμε ηχεία με ευαισθησία πάνω από 93 και όσο γίνεται σταθερή ωμική αντίσταση.Το τελευταίο είναι σημαντικότερο,οπότε ή αλλάζεις ενισχυτή ή αλλάζεις ηχεία.Στη δική σου περίπτωση,δεν έχεις πρόβλημα.Σχεδόν όλοι οι ενισχυτές στα πρώτα βατ,παίζουν σε τάξη Α.Ο ενισχυτής ή είναι ή δεν είναι,τα υπόλοιπα είναι καθαρά για λόγους μάρκεντινγκ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.923
Μπα, για τα 112 μαξ εσπιελ, φτάνει ο ενισχυτής.

Φίλε μου, πες ότι σε τάξη Α ακούς συνεχώς, ησύχασε. Αν σε ενοχλεί κάτι, δεν είναι η τάξη λειτουργίας.

Reaction score
91
Για ολιγόβατους ενισχυτές,διαλέγουμε ηχεία με ευαισθησία πάνω από 93 και όσο γίνεται σταθερή ωμική αντίσταση.Το τελευταίο είναι σημαντικότερο,οπότε ή αλλάζεις ενισχυτή ή αλλάζεις ηχεία.Στη δική σου περίπτωση,δεν έχεις πρόβλημα.Σχεδόν όλοι οι ενισχυτές στα πρώτα βατ,παίζουν σε τάξη Α.Ο ενισχυτής ή είναι ή δεν είναι,τα υπόλοιπα είναι καθαρά για λόγους μάρκεντινγκ
κανh και ένα fullrange ηχειο με λιγα βατ πολύ καλη δουλεια σε αυτές της περιπτώσεις.Επειδη τ εχω δοκιμασει και είναι αρκετα καλο το αποτέλεσμα και ιδιεταιρα οκονομικη λυση!

Reaction score
3.093
Με τον ενισχυτή που έχει ο φίλος,καλύτερα να τα ακούει από πολύ μακριά τα fullrange,δεν κάνουν στην περίπτωση του

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt