Μπαρ- Ρεστωράν Sazerac Athens - Μια παρουσίαση

Reaction score
852
Μετά χρόνια μουσικών και χαιφιντελιστικών παρουσιάσεων, λέω να μπω και σε άλλα λιβάδια...

Αιτία, ένα καταπληκτικό μαγαζί που επισκέφτηκα πρόσφατα μετά θερμές συστάσεις φίλων ... και εκεί, με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι στους επιχειρηματίες που το τρέχουν περιλαμβάνεται και ο φίλος συνφορουμίτης Θωμάς, (Tio4711). Οπότε, το ένοιωσα σαν υποχρέωση να ποστάρω εδώ, πλέον των κριτικών που ανέβασα στις γνωστές σχετικές ιστοσελίδες ....

Καταπληκτικός χώρος, (σε ανακαινισμένο οίκημα στου Ψυρρή) που κάθε του γωνιά φωνάζει για το μεράκι και το καλό γούστο των ιδιοκτητών.

Το μπαρ είναι απίστευτο, [ενδεικτική φωτο από το διαδίκτυο], δεν νομίζω να υπάρχει άλλη τέτοια μερακλίδικη μπάρα στην πόλη:

Μέσα στον εσωτερικό χώρο, υπάρχουν ξεχωριστές γωνιές με την δική τους διαφορετική ταυτότητα και αισθητική... σύντομα, όπως μου είπε ο Θωμάς, θα λειτουργήσει και πάνω επίπεδο συν η καταπληκτική ταράτσα...

Οι γεύσεις εξαιρετικές, με την παρέα μου μας ενθουσίασε η καλοκαιρινή σαλάτα (απίστευτη πραγματικά με βάση καψαλισμένα φασολάκια), το φρικασέ σφυρίδας, το μεταμοντέρνο παστίτσιο. Όλα είχαν κάτι διαφορετικό να δώσουν, με λεπτές γευστικές αποχρώσεις που δεν έχει συνηθίσει κανείς από αυτά τα πιάτα... Από τα γλυκά, αριστουργήματα ήταν το κεηκ σοκολάτας και ο 'πειραγμένος μπακλαβάς, πραγματικά δάγκωνες και ένιωθες μικρά πυροτεχνήματα χαράς και ευωχίας να εκρήγνυνται στον ουρανίσκο σου...

Τέλος τα σπρίτζεν (η αδυναμία μου τα τελευταία χρόνια) που φτιάχνουν με δική τους συσκευή ανθράκωσης και πραγματικά φρούτα ( και όχι όπως συνήθως με -μπλιάχ- σιρόπια ) είναι κατά την γνώμη μου, τα καλύτερα στην Αθήνα. Το λέω μετά γνώσης λόγου καθώς έχω γυρίσει σχεδόν όλα τα σπριτζεράδικα, σε εξορμήσεις αργά το απόγευμα μετά την δουλειά... ειδικά αυτό με καρπούζι δεν υπάρχει, ο παρασκευαστής πρέπει να είναι σαμάνος, μάγος, κάτι τέλος πάντων ... ταξίδι κανονικό...

Θωμά, εύγε για το μεράκι και όλο τον κόπο. Εύχομαι καλές δουλειές. Ειλικρινά, δεν θα έμπαινα στον κόπο να γράψω οτιδήποτε, αν αυτό το επιχείρημα δεν ήταν δέκα φορές καλύτερο από ότι ήδη περιέγραψα.

Reaction score
266
Σπύρο, δεν έχω λόγια, σ ευχαριστώ πολύ! Αυριο, θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το νέο (2+ μήνες λειτουργίας) μας χωρο - δεν είχαμε κάποιο μαγαζί κατα νου, ως πρόκληση, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο τι θα θέλαμε εμείς (2 φίλοι και 1 Αρχιτεκτων) σαν χωρο διασκέδασης και χαλάρωσης, όπου κάθε επιλογή θα είναι άξια ανάμνησης

καλό βραδυ

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
Σπύρο, δεν έχω λόγια, σ ευχαριστώ πολύ! Αυριο, θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το νέο (2+ μήνες λειτουργίας) μας χωρο - δεν είχαμε κάποιο μαγαζί κατα νου, ως πρόκληση, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο τι θα θέλαμε εμείς σαν χωρο διασκέδασης και χαλάρωσης, όπου κάθε επιλογή θα είναι άξια ανάμνησης

καλό βραδυ
με την πρωτη επισκεψη θα ερθουμε να σας τιμησουμε

Reaction score
266
με την πρωτη επισκεψη θα ερθουμε να σας τιμησουμε
η χαρά θα ναι όλη δίκη μας
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΚΑΛΑΞΥ ΚΑΙ ΩΡΕΒΟΥΑΡ.
ας γινουμε το 3ο μαγαζί, μετα από αυτά τα 2 :)

Reaction score
890
Σπύρο, δεν έχω λόγια, σ ευχαριστώ πολύ! Αυριο, θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το νέο (2+ μήνες λειτουργίας) μας χωρο - δεν είχαμε κάποιο μαγαζί κατα νου, ως πρόκληση, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο τι θα θέλαμε εμείς (2 φίλοι και 1 Αρχιτεκτων) σαν χωρο διασκέδασης και χαλάρωσης, όπου κάθε επιλογή θα είναι άξια ανάμνησης

καλό βραδυ
Ακόμα και κολακευτική να ειναι η παραπάνω φωτογραφία, ο χωρος αποπνέει φινέτσα και αρχοντιά. Συγχαρητήρια και καλές δουλειές!
Δύο κρίσιμες ερωτήσεις:
1. Τι μουσική παίζει; Mainstream και γενικώς ή κάτι πιο μελετημένο;
2. Εχει υπάρξει κάποια ειδική ηχητική επιμέλεια;

Reaction score
266
Καλημέρα σε όλους. Να μοιραστώ μερικές πληροφορίες για το μαγαζί και τον χώρο μας:

Το μαγαζί στεγάζεται σ ένα ιστορικό 2ροφο κτήριο, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στου Ψυρρή. Προσπαθήσαμε να σεβαστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να ζωντανέψουμε έναν χώρο που και ιστορία φέρει και αισθητικά διαφέρει από τις υπόλοιπες προσπάθειες της περιοχής.

Η σχεδίαση έγινε από την φίλη και συνεταίρο αρχιτέκτωνα, προσπαθώντας να μεταφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας, χωρίς όμως να γίνεται ψυχρή και αντίθετη με την ουσία της ύπαρξης μας, που ειναι η χαλάρωση και το κέφι - το αν το καταφέραμε, θα το δείξει ο χρόνος, πάντως το στοίχημα ηταν μεγάλο γιατί ειναι μεγάλος χώρος που εύκολα μπορεί να γίνει "απόμακρος"

Εμφαση δόθηκε στην μπάρα! Ειναι 13μ μήκος, μια κλασσική μπάρα για ένα κλασσικό μπαρ!

Γευστικά και σε επίπεδο ποτών, όλα δημιουργούνται από τις ομάδες μας, χωρίς συνθετικά πρόσθετα! Το φαγητό μαγειρεύεται σε ζωμούς, εξού και η βαθιά νοστιμιά (όπως λένε και οι κριτικές μας) ενώ τα ποτά (σπριντζ) παρασκευάζονται στο εργαστήριο μας, με αποχυμώσεις φρέσκων φρούτων και φυσικές ανθρακώσεις. Αυτό μπορώ να το πω, διαθέτουμε εξαιρετικές ομάδες με μεγάλη εμπειρία

Οι μουσικές ειναι jazz, soul, rock και γενικά ότι ...δεν ακους στου Ψυρρή, αλλά ακούμε εμεις και οι φίλοι μας. Ηχητικά, εχει γίνει μελέτη και θεωρώ ότι παίζουμε "σωστά"

Ας ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες, αν και μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες στο google account μας: Sazerac Athens

3912321F-63D8-461F-97EF-825A4BF6C6F1.jpeg

Attachments

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.803
Ο χώρος δείχνει εξαιρετικός και φαίνεται ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Συγχαρητήρια.

Με την πρώτη ευκαιρία θα σας επισκεφθούμε. :drinks:

Reaction score
266
Ενταξει, δεν το χω με τις φωτογραφίες και πως τις ανεβάζουμε εδώ, αλλά θεωρώ μια εικόνα δόθηκε.

Θα ναι χαρά και τιμή μας, να σας υποδεχτούμε!

Επίσης, ο χώρος λόγω μεγέθους και διαρρύθμισης, προσφέρεται και για εκδηλώσεις
Ακόμα και κολακευτική να ειναι η παραπάνω φωτογραφία, ο χωρος αποπνέει φινέτσα και αρχοντιά. Συγχαρητήρια και καλές δουλειές!
Δύο κρίσιμες ερωτήσεις:
1. Τι μουσική παίζει; Mainstream και γενικώς ή κάτι πιο μελετημένο;
2. Εχει υπάρξει κάποια ειδική ηχητική επιμέλεια;
nothing but mainstream!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.115
Πέρασα πριν από λίγο απέξω, δεν ειχα χρόνο για να κάτσω.
Καλέ, τι μαγαζάρα είναι αυτή; Στολίδι! Καμία σχέση με τα παρατράγουδα της περιοχής. Μπράβο!
Χρειάζεται να έχουμε κάνει κράτηση σε ώρες αιχμής; Εννοώ κάνετε κρατήσεις ή οποίος βρει να κάτσει έκατσε;

IMG_4801.jpeg

Reaction score
266
Πέρασα πριν από λίγο απέξω, δεν ειχα χρόνο για να κάτσω.
Καλέ, τι μαγαζάρα είναι αυτή; Στολίδι! Καμία σχέση με τα παρατράγουδα της περιοχής. Μπράβο!
Χρειάζεται να έχουμε κάνει κράτηση σε ώρες αιχμής; Εννοώ κάνετε κρατήσεις ή οποίος βρει να κάτσει έκατσε;

View attachment 305307
Σ ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Δεν χρειάζεσαι κράτηση, που κάνουμε φυσικά, ακόμα δεν έχουμε τον κόσμο που θα γεμίσει όλο το μαγαζί! Αν πας, αναμένω εντυπώσεις :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός