Μπαταρία για Lumia 640XL

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Όπως είχα γράψει και εδώ (post #56), την εν λόγω συσκευή την έχω στα χέρια μου από τα μέσα του Σεπτέμβρη 2015.

Μέχρι σήμερα δεν με έχει προβληματίσει συνολικά, ούτε σαν smart phone ούτε σαν μικρός υπολογιστής τσέπης με Windows (φοράει 10άρια πλέον, εδώ και πολύ καιρό), με όλους φυσικά τους περιορισμούς μιας συσκευής τέτοιου είδους και μεγέθους.

Πολύ σύντομα, μετά την αγορά του είχα αφοράσει και δεύτερη μπαταρία και μετά και μια τρίτη, προκειμένου να παρατείνω το χρόνο ζωής της αρχικής και φυσικά και των μετέπειτα αγορασμένων, εναλλάσσοντάς τις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα πάντα πήγαιναν καλά μέχρι πέρυσι στις αρχές του χρόνου, που έχασα το προτοφόλι μου (τσαντάκι, για την ακρίβεια) με κλοπή, μέσα στο οποίο υπήρχαν οι δυο από τις τρεις μπαταρίες, ενώ αυτή που φορούσε εκείνη την ώρα το κινητό μου δεν ήτα αυτή, με την οποία είχε αγοραστεί, αλλά μια άλλη από αυτές που είχα πάρει επιπλέον. Όλες ήταν original, της Microsoft, αλλά made in China, ασφαλώς.

Στην πορεία, πέρυσι τον Νοέμβρη, πήρα και μια δεύτερη μπαταρία, κι αυτή original, αλλά με ημερομηνία κατασκευής κάπου το 2016. Μολονότι εξακολουθώ να τηρώ την πολιτική εναλλαγής χρήσης των μπαταριών, αυτή η τελευταία έχει αρχίσει και μου δείχνει συμπτώματα "γήρανσης". Ειρήσθω εν παρόδω, στην αρχή το μοντέλο αυτής της μπαταρίας (BV-T4B) πουλιόταν κοντά στο 30άρι, αλλά μετά οι τιμές έπεσαν στο μισό και σήμερα τις βρίσκεις με λιγότερο από 11 ευρώ. Σήμερα, παράγγειλα και αγόρασα άλλες δυο καινούργιες μπαταρίες με ημερομηνία κατασκευής 28-3-2018.

Ψάχνοντας παράλληλα στο eBay για το ίδιο πράγμα, ανακάλυψα ότι αφενός μεν οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες και επιπλέον οι περισσότεροι πωλητές του έχουν μια "οδηγία" προς τον αγοραστή, που λεει:

Important: New Lithium Ion batteries must be FULLY CHARGED and FULLY DISCHARGED 2 to 3 times, before being FULLY CONDITIONED. Please remember that a new Lithium-Ion battery’s full performance and longevity is only achieved after 2 to 3 complete charge and discharge cycles. After you go through 2 to 3 cycles, you’ll never have to condition your battery again!
Αναρωτιέμαι πόσο αυτό μπορεί να έχει βάση ή όχι, γιατί ανατρέπει όλα όσα μέχρι σήμερα ήξερα για τις μπαταρίες λιθίου. Εγώ προσπαθώ να διατηρώ την μπαταρία σε καλή κατάσταση, μη αφήνοντάς την να αποφορτίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να την αποθηκεύω πάντα πλήρως φορτισμένη.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.537
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top