Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.611
Reaction score
20.197
Τώρα αυτό ξεκίνησε επειδή είπα στον Ear (ως πείραγμα) πως στα 4 μέτρα αν ''΄χάσει'' κάποιος 10 πόντους να μην το κάνουμε και τραγικό..
Δεν θεωρείς υπερβολικό τον ντόρο που γίνεται γι' αυτό?
Πέρα απ' αυτό..
(sorry το ξέχασα.. :tongue:)
Ο ίδιος έδωσε (με δόση χιούμορ βέβαια) το παράδειγμα με τη Ferrari.. ε, και μετά έγινε της πτ@νσ' :lol:

'γω φταίω ? :cry:
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.481
Reaction score
28.111
'γω φταίω ? :cry:
Μα δεν σού ζήτησα καμιά ευθύνη. Ούτε και κανένας άλλος νομίζω.
Από κει και πέρα, ο καθείς δικαιούται να απολαμβάνει τις μουσικές του (και τις μάσες του και τον καφέ του κ.λ.π κ.λ.π.) όπως γουστάρει, όχι όμως με το κριτήριο αυτό να αμφισβητεί τα πορίσματα της επιστήμης ούτε και να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι το δικό του είναι το σωστό.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.611
Reaction score
20.197
Μα δεν σού ζήτησα καμιά ευθύνη. Ούτε και κανένας άλλος νομίζω.
Από κει και πέρα, ο καθείς δικαιούται να απολαμβάνει τις μουσικές του (και τις μάσες του και τον καφέ του κ.λ.π κ.λ.π.) όπως γουστάρει, όχι όμως με το κριτήριο αυτό να αμφισβητεί τα πορίσματα της επιστήμης ούτε και να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι το δικό του είναι το σωστό.
Δεν εννοούσα στ' αλήθεια πως φταίω, άλλωστε σε πρώτο χρόνο γινόταν περισσότερο πλάκα.. (αυτός ήταν κι ο σκοπός.. :idk:)

Σε δεύτερο χρόνο σήμερα κάτι ''στράβωσε'' :thumbsdown:
 

Μηνύματα
812
Reaction score
1.514
Εάν πράγματι ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο μπορεί και να το είχα... ξεκινήσει αντί τερματισμού. Slippery... when wet.

Το γενικευμένο πρόβλημα δεν έγκειται στους λίγους κατάφωρους παραβάτες κανονισμών αλλά σε όσους θα έκαναν συστηματικά μικρότερες ατασθαλίες σε οτιδήποτε - από τα ηχοσυστήματα έως φορολογικές λ.χ. υποχρεώσεις - αφού ΄΄μια χαρά με μαγκιά , τρέλα κορδέλα και σιγά μην έγινε και τίποτα ΄΄ θα τα πήγαιναν ως υπεράνω κανόνων και μη δεσμευόμενοι από αυτούς.
Ε, εγώ στο έκανα λίγο πιο παραστατικό και τραβηγμένο (το απόσπασμα που τόνισες) για να καταδείξω καθ' υπερβολήν πόσο γελοία μου φαίνεται η σύνδεση αυτή. Στην οποία παρεπιμπτόντως επιμένεις, καθόσον κάνεις λόγο για "ατασθαλίες από ηχοσυστήματα μέχρι φορολογικές υποχρεώσεις", με το κοινό νήμα κατ' εσέ να είναι η αντίληψη ότι ο παραβάτης θεωρεί εαυτόν υπεράνω κανόνων.

Σου διαφεύγει ολότελα μάλλον ότι ατασθαλίες στα περί του audio και τους κανόνες πιστής αναπαραγωγής μόνο τον εκάστοτε χρήστη και το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον δύνανται να πλήξουν και με αυτό εννοούμε μία ενδεχομένως μειωμένη απόλαυση της αγαπημένης του μουσικής (και αυτό αμφισβητήσιμο από μόνο του, πόσοι ακούνε τσάτρα πάτρα και μιά χαρά ικανοποιημένοι είναι) - στην άλλη περίπτωση (παραβίαση ΚΟΚ, φορολογικών υποχρεώσεων κ.λπ.) έχουμε καταρχάς μία ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και η παραβίαση τους μπορεί πράγματι να εντάσσεται σε μία ατομοκεντρική στάση στ@ρχιδισμού και "ξέρεις ποιός είμαι εγώ". Είναι εντελώς άλλης κατηγορίας συμπεριφορά, τα έχετε μπερδέψει αγαπητέ. Ας αφήσουμε στην άκρη την τυπολατρεία/λεγκαλισμό που προβάλλεις εδώ, καθόσον ένας νόμος ή ένα φορολογικό νομοσχέδιο (είναι και επίκαιρο το ζήτημα) μπορεί κάλλιστα να είναι άδικο, απαράδεκτο και άρα η μη συμμόρφωση με αυτό να είναι ευκταία έως και καθήκον για ορισμένους.

Είναι γελοίο να προσδίδονται μοραλιστικές διαστάσεις στα του όντιο - και μόνο που μιλάμε για κανονισμούς, ατασθαλίες και παραβάτες το πράγμα έχει εκτροχιαστεί. Πού σταματάει αυτός ο συλλογισμός; Αν εγώ πάρω ένα τζην και δεν το συντηρήσω (πλύσιμο, σιδέρωμα κ.λπ) κατά πως προστάζει ο κατασκευαστής του, διαπράττω ατασθαλία; Αν πάρω ηχεία PA και τα βάλω να παίξουν στο σπίτι μου; Χμ, μικροπαραβατικότητα σίγουρα, ατασθαλία, δεν προβλέπεται by the book! Μήπως μαζεύτηκαν πολλά τελικά και με τέτοιο ιστορικό αποτελώ δημόσιο κίνδυνο; Χμ χμ!


Λιγο περιεργοι οι συνειρμοι και οι συνδεσεις και
αρκετα τραβηγμενο ως επιχειρηματολογια...
Ευτυχώς το βλέπει και άλλος, γιατί περιέργα μας τα λένε εδώ..
 

D

Deleted member 50795

Guest
Είναι γελοίο να προσδίδονται μοραλιστικές διαστάσεις στα του όντιο - και μόνο που μιλάμε για κανονισμούς, ατασθαλίες και παραβάτες το πράγμα έχει εκτροχιαστεί. Πού σταματάει αυτός ο συλλογισμός;

Ευτυχώς το βλέπει και άλλος, γιατί περιέργα μας τα λένε εδώ..
έχει εκτροχιαστεί (το «πράγμα») εδώ και καιρό, με επιμέρους μονομερή εμπλουτισμό πλήθους τέτοιων ανάλογων συλλογισμών και όχι μόνο , νομίζοντας (όχι το πράγμα, οι «άλλοι») ότι δεν βλέπει-αντιλαμβάνεται σχεδόν κανένας αυτές τις «ατασθαλίες» τιυς...:biggrin:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.983
Reaction score
55.253
Δεν εννοούσα στ' αλήθεια πως φταίω, άλλωστε σε πρώτο χρόνο γινόταν περισσότερο πλάκα.. (αυτός ήταν κι ο σκοπός.. :idk:)

Σε δεύτερο χρόνο σήμερα κάτι ''στράβωσε'' :thumbsdown:
Καταρχάς δεν έγινε ΄΄σήμερα΄΄ αλλά .... εχθές - εκτός και αν προκαταλαμβάνεις νέα σημερινά επεισόδια. :wink:

Από τη δική μου μεριά επέδειξα πόσο εύκολα μπορεί να εκτροχιάζεται μια κατάσταση και όχι μόνο δεν κρίνω περίεργες τις αντιδράσεις στα σχετικά επιχειρήματα αλλά... προβλεπόμενες.:wink:
 

Μηνύματα
4.523
Reaction score
7.846
Ας αφήσουμε στην άκρη την τυπολατρεία/λεγκαλισμό που προβάλλεις εδώ, καθόσον ένας νόμος ή ένα φορολογικό νομοσχέδιο (είναι και επίκαιρο το ζήτημα) μπορεί κάλλιστα να είναι άδικο, απαράδεκτο και άρα η μη συμμόρφωση με αυτό να είναι ευκταία έως και καθήκον για ορισμένους.
Δεν νομίζω να συμφωνούσε ο Πλάτων ή ο Σωκράτης.
αν ένας νόμος είναι αδικος, ποιος θα το κρίνει αυτό ΕΣΥ?, δεν σημαίνει ότι η μη συμμόρφωση σε αυτόν είναι μια δικαιη πράξη.

Όσον αφορά το Οντιο, είχαν παλιότερα εξετάσει εάν η παραβατικη και όχι μόνον συμπεριφορά των νέων συνδέεται και με συγκεκριμενα είδη μουσικής. Δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο.
Κανόνες υπάρχουν στο στούντιο, στο σπίτι υπάρχουν βέβαια και άλλοι πολυπλοκοι κανόνες, για παράδειγμα δεν ενοχλούμε ποτέ την σύντροφό με την μουσική μας διότι θα πέσει παντόφλα,
Ή ας πούμε, το ηχείο θα πρέπει να δένει οπωσδήποτε με τον καναπέ.
Ή εφευρισκουν καινούργιους νόμους με ματσαρισματα κτλπ. Στην ουσια αναπτύσσουν την δική τους θεωρία.
Στο τέλος το ερώτημα είναι εάν η παράβαση των κανόνων πίστης αναπαραγωγης οφείλεται σε άγνοια του αντικειμένου ή στην τήρηση άλλων άγραφων νόμων και κανόνων που έχουν γίνει αποδεκτοί απ τον ίδιο
 


Μηνύματα
4.523
Reaction score
7.846
Θα γράψω στο καπάκι.:biggrin:
Στην ουσία αυτά που κάνουμε σπίτι μας, δλδ η απόκλιση απ τους κανόνες πίστης αναπαραγωγης, αυτή η παραβατικοτητα που αναφέρατε, είναι αποτέλεσμα είτε άγνοιας είτε εφαρμογής άλλων κανόνων που ισχύουν στο σπίτι ή ένας συνδυασμός και των 2.
Εγω για παράδειγμα έχω ένα πανί προβολής και γνωρίζω ότι για την απόσταση θέασης θα μπορούσα να πάρω ακόμη μεγαλύτερο. Εάν είχα όμως κάτι μεγαλύτερο θα έπρεπε να πηγαίνω στην κουζίνα ή στην τουαλέτα από το μπαλκόνι. Υπάρχουν και άλλα θέματα αλλά ας μείνουμε στο παραπάνω.
Εάν όμως είχα άγνοια τελείως τότε σε έναν άλλο χώρο που δεν θα υπήρχε αυτός ο περιορισμός θα συνέχιζα να βλέπω ταινίες στο ίδιο μέγεθος προβολής ή μπορεί να έπαιρνα κάτι πολύ πιο μεγάλο απ αυτό που θα μου επέτρεπε η απόσταση θέασης.
Επίσης, εάν πιστεύω ότι ένα ηχειο είναι τόσο καλύτερο όσο πιο ακριβό είναι, ή ότι ένας λαμπάτος ματσαρει χωρίς αντικειμενικά να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία μου, τότε αποκλίνω λόγω άγνοιας αλλά παραμένω πιστός σε αλλους κανόνες που έχω αποδεχτεί ως σωστούς.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.337
Reaction score
128.522
ΔΕΝ λέμε πως τα επιστημονικά δεδομένα είναι λάθος, μαζί σας... ότι λέτε είναι σωστό...
ΛΕΜΕ πως δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να τα ακολουθήσουμε κατά γράμμα...
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ! Δεν έχει γιατί! :p


:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
 



Μηνύματα
4.523
Reaction score
7.846
Ας πιάσουμε όμως την απόσταση ακρόασης. Η τελική απόφαση μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγνοιας.
Μπορεί όμως να προέκυψε διότι δεν ήθελε ο ακροατης να διαταραξει άλλες λεπτές ισορροπίες. Πόσο λογικό θα ήταν να παραμείνει προσκολλημενος χωρίς απόκλιση στους κανόνες πίστης αναπαραγωγης από την στιγμή που θα προέκυπτε μια αλλού είδους ανισορροπία στην ζωή του?
Η γνώση όμως του αντικειμένου θα σε οδηγήσει πάλι σε μια ισορροπία με την μικρότερη δυνατή απόκλιση.
Εάν κοιτάς μόνον τα SPL ενός ηχείου για την επιλογή μιας θέσης ακρόασης και αγνοείς άλλους παράγοντες, τότε μιλάμε για ελλειπή γνώση. Εάν αγνοείς δλδ κάποιες άλλες σταθερές πάλι θα οδηγηθείς σε λάθος επιλογή.
Εάν αρχίσεις και σκέφτεσαι πράγματα όπως άμεση και έμμεση ενέργεια, Αντήχηση, Ανακλάσεις, κατευθυντικοτητα, διασπορά του ηχείου οφ αξις κτλπ κτλπ τότε φυσικά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να μικρύνεις την απόκλιση.
Για παράδειγμα τα παρακάτω διαγράμματα από αντίστοιχη μελέτη για τις βασικές αρχές της ακουστικης σε χώρους.

Εδώ βλέπει κανείς πως μειώνεται η ένταση του απευθείας ήχου με την απόσταση, την ένταση της αντήχησης και την λευκή γραμμή ως συνδυασμό και των 2.
Screenshot_20231130_083956_com.google.android.apps.docs.jpg


Εδω μπορεί να δει κανείς πως μεταβάλλονται η άμεση και η έμμεση της αντήχησης όταν:
Αυξησουμε την Ένταση του ηχειου
Μεταβάλουμε την κατευθυντικοτητα του ηχείου.
Και τέλος μεταβάλουμε τους χρόνους αντήχησης στον χώρο

Screenshot_20231130_084036_com.google.android.apps.docs.jpg
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.476
Reaction score
15.278
Μη το ξαναπειτε, βαρέθηκα.
Α, το βρήκα:
Να το λέτε από μέσα σας.
καμιά αντίρρηση

αν πάψετε να χρησιμοποιείται εκφράσεις σαν τις παρακάτω:

Κόντρα σε κάθε αντικειμενικό στοιχείο.
Συνεχής κόντρα σε όλα τα δεδομένα.
Το ερώτημα είναι τι νόημα έχουν τα τεχνικά φόρουμ σε αυτήν την περίπτωση, όταν το λάθος ιδανικοποιείται;
Κάνετε ότι είναι δυνατόν, για να ακυρώσετε οτιδήποτε τεχνικά τεκμηριωμένο, ακόμα και σαφείς οδηγίες χρήσης, για ποιο λόγο;
Να το κοιτάξετε.
Η συνεχής άρνηση σε εντελώς χειροπιαστά αντικειμενικά δεδομένα, είναι ένας ασταμάτητος παραλογισμός.
Και δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να "διαφημίζουμε" το λάθος
όταν τουλάχιστον 3 φορές στο νήμα αυτό είπα πως δεν έχω καμιά αντίρρηση με τα επιστημονικά δεδομένα και συμφωνώ με όσα λέτε αλλά απλά γουστάρω να μην τα ακολουθώ κατα γραμμα ... ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ !!!!!!!!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.337
Reaction score
128.522
Εδω μπορεί να δει κανείς πως μεταβάλλονται η άμεση και η έμμεση της αντήχησης όταν:
Δε μπορεί να δει κανείς.

Τουλάχιστον εγώ. 🤪😁🤣😂




ΥΓ. Για τα λάθη απόστασης ακρόασης:

Εδώ:


Τα έστησε στα 2,5 μέτρα. Είχα ήδη ενημερώσει, στο #9 πως είναι 3-6μ..


Και έκατσαν και άκουσαν κι έβγαλαν και συμπεράσματα. 😁🤪😁🤣😂
 
Last edited:


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.983
Reaction score
55.253
View attachment 313959
..make coffee, not laws .🙈
Πρόσεχε εδώ το παράδοξον, ακόμα και ο καφές εξαρτάται από κανόνες για την καλή παρασκευή του.
Make coffee not rules, but you need to follow certain rules for good coffee...:sneaky:

1701335368748.png


Εδώ βγάζουν αυτοί :biggrin:
View attachment 313976
To Michael Fremer setting up στο χώρο του έχει καταβαραθρώσει ηχεία και ηχεία...
 
Last edited:

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.124
Reaction score
9.024
Έχετε πέσει σε μια λούπα παρεξήγησης. Προφανώς όλοι μας δωθούμενης της ευκαιρίας θα ακούσουμε στην στάθμη ακρόασης/αναφοράς. Αλλά υπάρχει:

1) Η παντόφλα
2) Ο γείτονας
3) Τα μικρά

Που καθιστούν το συγκεκριμένο στυλ ακρόασης ανέφικτο ορισμένες φορές.

Ως εκ τούτου παρεκλίνουμε και ακούμε χαμηλότερα για να τα έχουμε καλά με το περιβάλλον.
Κανείς δεν είπε ότι είναι "πιο σωστό" ή καλύτερο. Απλά μερικές φορές δεν έχουμε επιλογή.

Κανείς εκτός τον σεντονάκια δεν είπε σοβαρά ότι δεν ισχύουν τα τεχνικά.
Απλά και οι άλλοι σου λένε "αυτό μπορώ, αυτό κάνω"...
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.983
Reaction score
55.253
...
Κανείς εκτός τον σεντονάκια δεν είπε σοβαρά ότι δεν ισχύουν τα τεχνικά.
Απλά και οι άλλοι σου λένε "αυτό μπορώ, αυτό κάνω"...
Να πιάνουμε σεντόνια και... κουβέρτα να γίνεται.

Slippery when the...slipper falls.:roflmao:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.319
Μηνύματα
2.897.216
Members
38.027
Νεότερο μέλος
d tv
Top