Μπορούν τα νέα CD players να λειτουργήσουν σαν επιλογείς ψηφιακών εισόδων??

Reaction score
3.077
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,με υγεία πάνω απ' όλα για τις δυσκολίες του 2011 που έρχεται!:102:
Διευκρινίζοντας το ερώτημα του τίτλου,η κάπως εξειδικευμένη απορία μου είναι η εξής:
Μπορώ σε ένα νέας εσοδείας player,όπως το Marantz KI Pearl Lite ή το Audiolab 8200cd,να συνδέσω άλλες ψηφιακές πηγές και στη συνέχεια να δίνω το σήμα σε εξωτερικό DAC,μέσω της ψηφιακής εξόδου του CD player?Για παράδειγμα,συνδέω στην co axial ψηφιακή είσοδο του cd player το Squeezebox media player και στη συνέχεια την ψηφιακή coaxial έξοδο του cd player σε οποιδήποτε DAC.Μπορώ να εναλλάσω δισκάκια στο cd και ψηφιακά αρχεία του media player κάνοντας την τελική μετατροπή στο εξωτερικό DAC?Δηλαδή να χρησιμοποιήσω το cd player σαν ψηφιακό switcher?
Παρακαλώ τα φώτα σας,ειδικά αν υπάρχει εμπειρία με παρόμοια μηχανήματα-καταστάσεις...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.568
Αν υπαρχει εξωτερικο ντακ, τοτε μπορει αυτο να ειναι ο επιλογεας ψηφιακών εισόδων και χωρις να περναει πρωτα απο το σιντι το σημα (εστω και ψηφιακα).

Για μενα θα ειχε νοημα ενα σιντι σαν το Audiolab 8200cd to Q ομως, να εκανε αυτη τη δουλεια ΧΩΡΙΣ να χρειαζοσουν εξωτερικο ντακ, ουτε προενισχυτη.
Αν ειχες ΜΟΝΟ ψηφιακες πηγες

Reaction score
3.077
Σωστό το παραπάνω και μάλιστα η λογικότερη λύση:112:!Απλά το πρόβλημα υπάρχει όταν το εξωτερικό DAC έχει ανεπαρκείς εισόδους.Σ΄αυτή την περίπτωση,ένα cd player θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σα transport για τα ήδη αρκετά υπάρχοντα ασημί δισκάκια,ενώ παράλληλα θα μπορούσε να δεχθεί και άλλες πηγές από την USB,coaxial και optical figital in?Προσοχή,δε μιλάμε για προενίσχυση και έλεγχο έντασης κλπ,απλά για την ευκολία χρήσης των ψηφιακών εισόδων.Γνωρίζει κανενας αν είναι εφικτό:118:?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.568
Νομιζω οτι πιο ευκολα βρισκεις ντακ με 2-3 εισοδους, παρα σιντι.
Τα περισσοτερα ντακ που ξερω εχουν τουλαχιστον 2 εισοδους.
Και αν υπαρχει εξωτερικο ντακ, μπορεις να παρεις σχετικα φτηνο σιντι για τρανσπορτ, μονο.

Reaction score
30.110
Απάντηση: Μπορούν τα νέα CD players να λειτουργήσουν σαν επιλογείς ψηφιακών εισόδων??

Νομίζω οτι εχει δίκιο ο platon, αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο?

Reaction score
1.685
Απάντηση: Μπορούν τα νέα CD players να λειτουργήσουν σαν επιλογείς ψηφιακών εισόδων??

Γιατι γινεσαι περιεργος ρε συ?
Μπααα...!!!

Reaction score
7.212

Kαλα ποσες πηγες εχεις? Αν ομως εχεις τοσες πολλες παρε ενα καλο dac για τις πηγες που θα χρησιμοποιεις πιο πολυ και ενα δευτερο πιο φτηνο για τις 2-3 πηγες που δεν θα χρησιμοποιεις πολυ ή εστω δεν θα εχεις πολλες απαιτησεις. Θα εχεις δυο dac που θα στελνουν σημα στον ενισχυτη σου.

Παντως ενα benchmark εχει πανω του 5 εισοδους,δε νομιζω να χρειαστεις παραπανω. Νομζιω οτι ειναι το dac με τις πιο πολλες εισοδους τουλαχιστον απο τα γνωστα και με μια λογικη αν και οχι προσιτη τιμη.

Reaction score
3.077
Καλησπέρα,ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος ώστε ν' απαντήσω στα ερωτήματα σας.Ας πούμε ότι έχουμε ένα από τα παραπάνω cd players,το οποίο συνδέεται ομοαξονικά ψηφιακά στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ αντίστοιχη είσοδο ενεργού-ψηφιακού ηχείου.Υπάρχουν όμως και άλλες πηγές,όπως το media player,το οποίο μπορεί να συνδεθέι όπως σκέφτηκα στην ομοαξονική είσοδο του cd player,και το blu ray,το οποίο μπορεί να πάει στην οπτική είσοδο.Μένει και η usb για περίπτωση ανάγκης!
Έτσι,το ψηφιακό σήμα θα φτάνει από το cd player ή ΜΕΣΩ αυτού στον τελικό αποδέκτη,δηλαδή τον μετατροπέα του ενεργού ηχείου.Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό καλά το σκέφτομαι,γίνεται όμως στην πράξη?:133:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.568
..................... ενεργού-ψηφιακού ηχείου.

A...... μαλιστα, τωρα αλλαζουν τα δεδομενα.

Μπορεις να μας πεις το ηχειο ποιο ειναι?
για να εχει καλο dac, το ενεργο ηχειο, θα πρεπει να ειναι μεγαλο και ακριβο.
(το μυαλο μου παει στα Κ&Η, meridian, M-audio, κ.λ.π.)

Αν ομως ειναι μικρο-φτηνο το ηχειο, εγω θα σου προτεινα παλι ενα ενα εξωτερικο ντακ με xlr εξοδους και οδηγηση μετα στα ενεργα.

Reaction score
3.077
Κάτι σαν Meridian φαίνεται στο τέλος του δρόμου...Ακόμα είναι λίγο θολό το τοπίο,καθώς ένα βασικό πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι το υπό εξέταση...
Άλλωστε τέτοιου τύπου ηχεία προϋποθέτουν πλήρη αλλαγή του υπάρχοντος σκηνικού.Είναι μεγάλη κίνηση και απειτεί σύνεση και σιγουριά!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.049

όχι, δε γίνεται. όλες οι ψηφιακές συνδέσεις που έχει ένα τυπικό CD-player, είναι έξοδοι.

αυτό που θες γίνεται με μηχάνημα που όντως να έχει πολλαπλές ψηφιακές εισόδους και μια έξοδο, όπως πχ το Behringer UltraMatch 24/96.

Reaction score
3.077
Σωστή γενικά η παρατήρηση σου,αλλά αναφέρομαι σε μηχανήματα που όντως έχουν ψηφιακές εισόδους,περισσότερες της μιας μάλιστα,όπως τα Marantz KI Pearl Lite ή το Audiolab 8200cd,που προανέφερα για παράδειγμα.Το θέμα είναι αν μπορώ να παρακάμψω το τμήμα του dac τους,χρησιμοποιώντας τα κατα κάποιο τρόπο ως transport και "εναλλάκτες" ψηφιακών πηγών.
Αποφάσισα να παροπλίσω το κασσετόφωνο και το πικάπ άλλωστε:142:!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.568
Nai, γινεται, π.χ. με ενα τετοιο.....χαχαχα

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93219

Δεν ξερω ομως σε νορμαλ κοστος π.χ. αυτο.......

http://www.audiolab.co.uk/ProductDetail.aspx?lang=En&Tab2=8200CDQ

αν παρακαμτει το ντακ του.
Θελει ψαξιμο.
Αλλη κινηση ειναι ενα απλο-φθηνο τρανσπορτ, και μετα μια μοναδα π.χ.

http://www.tactlab.com/Products/22MINI/index.html

που θα σου κανει και room correction.

Reaction score
3.077
Ψαρωτικό το Wadia :131: της φωτογραφίας,όπως και τα περισσότερα,αλλά είναι ...αλλού!
http://www.tactlab.com/Products/22MINI/index.html Αυτό φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση,δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια προσωπική εμπειρία με παρόμοιες λύσεις,μια και το ανέφερες.
Πάντως η παρεμβολή ενός ψηφιακού προενισχυτή αλλάζει κάπως την λογική του ερωτήματος μου,τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά...Έχει βέβαια άλλα καλούδια (αφθονία εισοδοεξόδων,room correction).Ένα σκέτο player είναι σαφώς οικονομικότερη,απλούστερη αλλά και.. απλοϊκότερη λύση.
Χμμ,δε ξέρω,θέλει έρευνα το θέμα!

Reaction score
1.858

εξαιρετικό cdplayer και εξαιρετικό ψηφιακό switcher με εξαιρετικό ψηφιακό volume είναι το quad cdp99 είτε το Ι είτε το ΙΙ.

Πραγματικα εξαιρετικό!

Μια εξαιρετική χρονιά να έχετε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo