Μπορώ να συνδέσω 2 router στην ίδια γραμμή;;;

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Γειά σας και χρόνια πολλά,

ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στο σπίτι έχω 2 πρίζες για τηλέφωνο. Στη μία έχω συνδέσει το router που μου έδωσε η CYTA για τηλεφωνία και ιντερνετ. Στην δεύτερη πρίζα τηλεφώνου μπορώ να βάλω άλλο ένα ρούτερ; Δεν με ενδιαφέρει να μου δίνει ίντερνετ αυτό το ρούτερ. Ξέρω οτι δεν μπορείς να έχεις 2 IP σε μια γραμμή. Θέλω απλά να συνδέσω τηλεφωνική συσκευή για να έχω τηλέφωνο σε εκείνο το δωμάτιο. Περιμένω μια απάντηση σας για να δω αν θα προχωρήσω σε εγκατάσταση του 2ου ρούτερ, ώστε να μη κάνω καμία βλακεία και χαλάσω κάτι.

Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές σε όλους!
 

Μηνύματα
9.778
Reaction score
1.837
Απάντηση: Μπορώ να συνδέσω 2 router στην ίδια γραμμή;;;

Οχι δεν μπορείς, θα υπάρξει ip conflict!
 

Μηνύματα
138
Reaction score
1
Απάντηση: Μπορώ να συνδέσω 2 router στην ίδια γραμμή;;;

Απλώς βάλε ένα φίλτρο όπως αυτά που λογικά σου έδωσαν μαζί με το ρούτερ, ώστε να μην κάνει παράσιτα στην τηλεφωνική σου συσκευή και συνδέεις το τηλέφωνο... (H Cyta pstn γραμμές δεν εχει;)


Edit:
xmmm, τώρα που το ξαναβλέπω η Cyta δίνει Voip τηλεφωνία. Για να έχεις τηλέφωνο σε δεύτερο δωμάτιο θα πρέπει το ρούτερ της Cyta να μπεί στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού και αφού εκεί διακοπεί η καλωδίωση, να συνδέσεις το υπόλοιπο με την έξοδο που δίνει το ρούτερ για τηλέφωνο... μάλλον...)
 

Μηνύματα
1.732
Reaction score
789
Απάντηση: Μπορώ να συνδέσω 2 router στην ίδια γραμμή;;;

Αν έχεις περισσότερα από ενα ζευγη καλωδίων στην πρίζα (2 είναι το ελάχιστο), το ένα θα πηγαίνει στο router. Μετά το router της cyta (αναλογική έξοδος), στείλε την γραμμή τηλεφώνου με το άλλο ζεύγος στο υπόλοιπο σπίτι.
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.892
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stmpotis
Top