Μπροστινά ηχεία για Carina E

Reaction score
7
Θα ήθελα τη γνώμη σας για την εγκατάσταση εμπρός ηχείων σε Toyota Carina E μέχρι 250 ευρώ.

Πηγή έχω το Pioneer 77.
Ενισχυτής, sub δεν με ενδιαφέρει.

Απλά θέλω "αξιοπρεπή" ήχο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και οπωσδήποτε να μπορεί να "καλωπίζει" τα mp3 γιατί δεν πρόκειται να βάζω δισκάκια "αναφοράς" στο αυτοκίνητο. Επίσης το κύριο είδος μουσικής που θα παίζει είναι rock+alternative.
Αυτή τη στιγμή παίζω με κάτι λιωμένα pioneer (ίσως και 15ετίας) αλλά εκτός από το πρόβλημα να ανεβάσω ένταση κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Εάν υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις (δέχομαι και pm) για σοβαρό εγκαταστάτη (περιοχές : Π.Φάληρο,Ηλιούπολη,Αγ.Δημήτριος,Συγγρού) και πόσο σημασία πρέπει να δοθεί στο θέμα "πόρτα" είναι ευπρόσδεκτες. Γενικά έχω μια προτίμηση στον ήχο "pioneer" (ότι κι αν σημαίνει αυτό) και τις μονάδες kevlar.

Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν παίζει το θέμα tuning στο τελικό αποτέλεσμα και αν μπορώ κι εγώ να συμμετάσχω σε αυτό κατά την εγκατάσταση.. (το γάμ@σα το ξέρω..)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Μη μου προτείνετε να αλλάξω το αυτοκίνητο, δεν το αλλάζω.:105:

Reaction score
49
Απάντηση: Μπροστινά ηχεία για Carina E

Μπάμπη, ψάχνω τις διαστάσεις των ηχείων σου.
Θα σου πω σε λίγο......:121:

Ποιας χρονιάς είναι η Ε??
Αν θυμάμαι έβγαινε 88-92, ε?

Reaction score
2

Γιατί να το αλλάξεις αντράκι μου? και γμ τα αυτοκίνητα ειναι.

Reaction score
49

Τα μπροστινά σου ηχεία είναι 13άρια (και με βάθος 6 εκατοστά)

Ελπίζω να μην θες να βάλεις και πίσω ηχεία.....

Reaction score
49

mid bass

Tweeter

Description
2-way separate​
Woofer
130 mm​
Voice Coil
25 mm​
Motor
85 mm​
Tweeter
Tioxid 5 TN 47
Filter tweeter
12 dB/octave (adjustable tweeter and midrange level)​
Max. power handling
120 W​
Nom. power handling
60 W​
Sensitivity (2,83 V/1 m)​
92 dB​
Frequency response
70 Hz - 20 KHz​

Grilles supplied​

Reaction score
49

Μπορείς επίσης με κόστος μόλις 35€

να κολλήσεις πίσω από τον μαγνήτη του woofer πάνω στο εσωτερικό της λαμαρίνας της πόρτας αυτό:

για να μειώσεις τους συντονισμούς.
Αρκεί το πίσω μέρος του ηχείου να βλέπει το εωστερικό της πόρτας. Δεν έχω δει πόρτα από Carina για να σου πω 100%

Reaction score
49

Δες και εδώ:

Back wave distortion, a common problem with every speaker, occurs when your speaker sends the same sound out the back as it does out the front! If this rear sound wave energy is allowed to bounce back and return to the speaker, it interferes with the speaker’s ability to operate properly causing back-wave speaker distortion.

DynaXorb absorbs, diffuses and attenuates the sonic energy directed towards it using Sonic Stealth Technology. Removing back-wave interference from the speaker allows every speaker to produce the full quality potential it was designed for, and delivers all the sound you paid for!
The Dynaxorb Speaker Kit contains two 6” x 6” Dynaxorb squares and a tube of cyanoacrylate adhesive.

DynaXorb
Part Number: D-11800
Contents: (2) 6" x 6" x 0.25" (154mm x 154mm x 6.35mm) Dynaxorb squares
Application: Use behind speakers mounted in doors and tiled inside subwoofer enclosures. For optimal performance, apply Dynaxorb over Dynamat Xtreme.

Reaction score
7
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

H Carina είναι ακριβώς αυτή που έχεις στις φωτο. Ξεκίνησε το 92 σαν E και παρέμεινε μέχρι το 96. Το δικό μου είναι του '93 σεντάν. (πρακτικότερο το liftback, αλλά λιγότερο όμορφο για το γούστο μου.)
Τα focal που μου προτείνεις είναι εγγύηση δηλαδή ? (και μέσα στα 250€ με τοποθέτηση κλπ ? ) Ο περισσότερος κόσμος προτείνει peerless πάντως, εγώ θα προτιμούσα pioneer (kevlar) αλλά δεν τα έχω ακούσει φορεμένα για να έχω ιδία άποψη.
Τα peerless τα έχω ακούσει και είναι αρκετά καλά και απροβλημάτιστα αλλά εμένα κάτι μου έλειπε από τον ήχο τους (?).

Νομίζω πάντως ότι φοράει 16άρια εμπρός και όχι 13άρια. Για πίσω δε θέλω ηχεία ούτε sub.

Η πατέντα με το dynaflex δείχνει αποτελεσματική και ευκολοφόρετη αλλά γενικά νομίζω όλοι οι σοβαροί εγκαταστάτες κάνουν μόνωση σε όλη την πόρτα με dynamat..

Αλλες γνώμες ?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Η Carina E για την ακρίβεια έχει χώρο για μεγάφωνα 6.0 ιντσών μπροστά και 4.5 ιντσών πίσω, εξ ου και το μπέρδεμα (την έκαναν πάλι τα γιαπωνεζάκια). Οι περισσότεροι προτείνουν την αγορά μικρότερων μεγαφώνων από τα κανονικά (6.5 + 5.0), εγώ λέω ότι χωράει 16άρια (=6.5 ίντσες) με λίγη σωστή σκέψη.

Οσο για τη μόνωση, αν έχεις υπομονή και θέλεις να διαθέσεις τα χρήματα, σαφώς αξίζει να ντύσεις όλη την πόρτα. Αν όχι, και το Dynaxorb κάτι κάνει (έστω και ψυχολογικά).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo