Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

vag

Reaction score
0
Καλημέρα,

καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη από τον διαχειρηστή αν το έβαλα σε λάθος κατηγορία το θέμα.
Ρωτώ για το συγκεκριμένο lp, εάν κάποιος\κάποιοι ξέρουν σε ποιά εκτέλεση ακούγεται καλύτερα; στην πρώτη έκδοση του 1965, στην δεύτερη του '90, ή στην πιο πρόσφατη επανέκδοση του 2007 αν δεν κάνω λάθος;!!

ευχαριστώ
:132:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΣΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Σε ποια ακουγεται καλυτερα; εννοεις χωρις θορυβο ή πιο μουσικα; εαν το δευτερο ψαξε για βινυλιο (που δεν θα βρεις!) αλλιως η τελευταια εκδοση ειναι πιο "καθαρη". Αλλα ψυχρη, δυστυχως. Βεβαια εαν δεν ακουσες το βινυλιο δεν θα βρεις διαφορα - εγω που το ειχα κιολας (και δεν ξερω ποιος μπαγασας το "απαλλοτριωσε"!) σε διαβεβαιω οτι το cd μια φορα το ακουσα!

Α, "Τζοκοντα' οχι "Τσοκοντα"!

vag

Reaction score
0

Σε ποια ακουγεται καλυτερα; εννοεις χωρις θορυβο ή πιο μουσικα; εαν το δευτερο ψαξε για βινυλιο (που δεν θα βρεις!) αλλιως η τελευταια εκδοση ειναι πιο "καθαρη". Αλλα ψυχρη, δυστυχως. Βεβαια εαν δεν ακουσες το βινυλιο δεν θα βρεις διαφορα - εγω που το ειχα κιολας (και δεν ξερω ποιος μπαγασας το "απαλλοτριωσε"!) σε διαβεβαιω οτι το cd μια φορα το ακουσα!

Α, "Τζοκοντα' οχι "Τσοκοντα"!
O.K, το remaster cd το έχω αλλά ακούγεται χάλια μπροστά στο βινύλιο του '70 που το είχε ένας φίλος μου(ξέχασα να το πω αυτό), απλά ξέρω ότι είχε γίνει επανέκδοση την δεκαετία του 90 και η πιο πρόσφατη, που απ'ότι μου λες δεν έχει γίνει καλή δουλειά όσο στις αρχικές!!
Σίγουρα με ενδιαφέρει η μουσικότητα, και αυτή την στιγμή έχω βρει τον δίσκο σε δύο εκδόσεις, η μία του ΄70 και η άλλη του ΄90 και δεν ξέρω ποιά να επιλέξω!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Φίλε vag, αν μπορείς να πεις, το vag σημαίνει volkswagen-audi group?

:111:

vag

Reaction score
0

Φίλε vag, αν μπορείς να πεις, το vag σημαίνει volkswagen-audi group?

:111:
..μπορείς να το πεις και έτσι!!! καλό!!!

Reaction score
11

..μπορείς να το πεις και έτσι!!! καλό!!!

Ρώτησα μήπως τυχόν είσαι και εσύ Volkswageνόπληκτος όπως εγώ! (Caravelle = τύπος 9 θέσιου volkswagen).

:107:

vag

Reaction score
0

Ρώτησα μήπως τυχόν είσαι και εσύ Volkswageνόπληκτος όπως εγώ! (Caravelle = τύπος 9 θέσιου volkswagen).

:107:
όχι, δεν έχω τρέλλα με τα auto γενικά!!

Reaction score
777
Φίλε μου υπάρχουν διάφορες εγγραφές του συγκεκριμένου δίσκου.Έχοντας ακούσει πρώτες κόπιες άλλων δίσκων του Χατζιδάκι οφείλω να σε ενημερώσω οτι οι διαφορές είναι τεράστιες.Βέβαια οι διαφορές οφείλονται-απ ότι πιστεύω-στο remaster που έγινε και όχι στην ποιότητα της μαγνητοταινίας που την παίζουν για δεύτερη φορά-αν και δέν το αποκλείω να ισχύει.Οι διαφορές είναι πραγματικά μεγάλες.Το ίδιο λοιπόν πιστεύω θα ισχύει και στον δίσκο που ρωτάς.

Υ.Γ.Το αυθεντικό,το πρώτο,το Αμερικάνικο έχει δύο εξτρά κομμάτια απο το Ελληνικό δηλαδή απο αυτό που βρίσκεις σήμερα σε cd.

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Φίλε μου υπάρχουν διάφορες εγγραφές του συγκεκριμένου δίσκου.Έχοντας ακούσει πρώτες κόπιες άλλων δίσκων του Χατζιδάκι οφείλω να σε ενημερώσω οτι οι διαφορές είναι τεράστιες.Βέβαια οι διαφορές οφείλονται-απ ότι πιστεύω-στο remaster που έγινε και όχι στην ποιότητα της μαγνητοταινίας που την παίζουν για δεύτερη φορά-αν και δέν το αποκλείω να ισχύει.Οι διαφορές είναι πραγματικά μεγάλες.Το ίδιο λοιπόν πιστεύω θα ισχύει και στον δίσκο που ρωτάς.

Υ.Γ.Το αυθεντικό,το πρώτο,το Αμερικάνικο έχει δύο εξτρά κομμάτια απο το Ελληνικό δηλαδή απο αυτό που βρίσκεις σήμερα σε cd.
Δηλαδή κατά την άποψή σου ποιά ακούγεται καλύτερα, αυτό είναι το ζητούμενο!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Δηλαδή κατά την άποψή σου ποιά ακούγεται καλύτερα, αυτό είναι το ζητούμενο!
Καλά λες..δεν απάντησα ποιό είναι καλύτερο.το πρώτο φυσικά.Το Αμερικάνικο δηλαδη.Βέβαια στο λέω επειδή έχω ακούσει κάποια άλλα έργα του Χατζιδάκι και είδα διαφορά.Πιστεύω οτι και σε αυτό θα ισχύει...

Reaction score
0

Σίγουρα με ενδιαφέρει η μουσικότητα, και αυτή την στιγμή έχω βρει τον δίσκο σε δύο εκδόσεις, η μία του ΄70 και η άλλη του ΄90 και δεν ξέρω ποιά να επιλέξω!!![/quote]
να επιλέξεις του 1970 !Αυτην εχω !!! εγω και ειναι πολυ ωραια !!!

vag

Reaction score
0

Σίγουρα με ενδιαφέρει η μουσικότητα, και αυτή την στιγμή έχω βρει τον δίσκο σε δύο εκδόσεις, η μία του ΄70 και η άλλη του ΄90 και δεν ξέρω ποιά να επιλέξω!!!
να επιλέξεις του 1970 !Αυτην εχω !!! εγω και ειναι πολυ ωραια !!![/quote]

αυτή επέλεξα τελικά, του '70!!
ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση!!
΄
Υ.Γ.: ένας φίλος μου που πήγε στην έκθεση μου είπε το εξής όταν τον ρώτησα πως του φάνηκε, "κάθε πέρσι και καλύτερα"...!!!!

Reaction score
968
Μόλις τώρα "διάβασα" ότι η 24-bit remastering έκδοση βινυλίου του 2004 που έχω .... ότι είναι χάλια! :411::411::411:

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Καλά λες..δεν απάντησα ποιό είναι καλύτερο.το πρώτο φυσικά.Το Αμερικάνικο δηλαδη.Βέβαια στο λέω επειδή έχω ακούσει κάποια άλλα έργα του Χατζιδάκι και είδα διαφορά.Πιστεύω οτι και σε αυτό θα ισχύει...
απόκτησα και την 1η έκδοση, την Αμερικάνικη, είναι mono και θα συμφωνήσω ότι ακούγεται ακόμη καλύτερα από την Ελληνική του 70'.

Reaction score
1

Νομίζω ότι η πρόσφατη επανέκδοση (βινυλίου) δεν έγινε από την master-tape (γιατί δεν μπόρεσαν να την βρούνε) αλλά από κάποιο, καλής ποιότητας, και στερεοφωνικής έκδοσης, βινύλιο.
Και θα συμφωνήσω ότι είναι αρκετά 'ψυχρή'.

Reaction score
3.085
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ. Η αξία του μουσιικού έργου και οι εκδόσεις του.

Καλημέρα,

Είχα την τύχη να ακούσω την πρώτη - ελληνική - έκδοση. Αλλά βέβαια με τα μέσα της εποχής (δεκαετία του 70). Με ένα πικάπ AR, με δικό του βραχίονα, από τα πρώτα της AR (ίσως το πρώτο-πρώτο), εντελώς manual, με κεφαλή Shure M91ED και με έναν ολοκληρωμένο Marantz model 1060, σε ηχεία KLH Model 9. Πολύ φτωχό - για τα σημερινά δεδομένα - σύστημα, άσχετα αν την εποχή του μπορεί να ήταν ένα αξιοπρεπές μεσοχαμηλού επιπέδου σύστημα. Φυσικά, η ακουστική μου μνήμη δεν με βοηθάει σήμερα να μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Απλά, το μόνο που μπορώ να πω ήταν ότι στο πρώτο άκουσμα, το μουσικό περιεχόμενο ήταν αυτό που με καθήλωσε και με συγκλόνισε, πράγμα που συμβαίνει ΚΑΘΕ φορά που ακούω το έργο. Δυστυχώς, ο τότε δίσκος δεν είναι στην κατοχή μου για να κάνω σύγκριση ΣΗΜΕΡΑ.

Έχω όμως δύο (2) αντίτυπα της τελευταίας έκδοσης του 2007 και τα φυλάω ως κόρην οφθαλμού. Το ένα το έχω ακούσει κάμποσες φορές, ενώ το άλλο παραμένει σφραγισμένο, κληρονομιά δική μου στον εαυτό μου για τα βαθειά μου γεράματα (αν τα καταφέρω!) και για τα παιδιά μου (και τα εγγόνια μου, όποτε αποκτήσω).

Εν κατακλείδει:

Η αξία του μουσικού έργου είναι τόσο τεράστια που νομίζω ότι η κατοχή του σε οποιαδήποτε μορφή - είτε είναι η πρώτη η Αμερικάνικη σε βινύλιο, είτε η δεύτερη η Ελληνική είτε η τρίτη είτε η έκδοση σε CD, είτε η τελευταία σε βινύλιο - είναι αυτό που έχει σημασία. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να συζητιέται και όχι ποιά έκδοση είναι η καλύτερη, ειδικά αφού δεν υπάρχουν ευρέως διαθέσιμες πολλαπλές επιλογές, ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει. Με αυτό το πνεύμα, ίσως θα ήταν καλύτερα το θέμα να συζητιέται στην (ή ΚΑΙ στην) κατηγορία "Μουσική", στην υποκατηγορία "Ελληνική Μουσική".

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντα.

Καλημέρα και πάλι.
-

Reaction score
968
Re: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ. Η αξία του μουσιικού έργου και οι εκδόσεις του.

... για τα βαθειά μου γεράματα (αν τα καταφέρω!)
-
Στα βαθειά γεράματα δεν ακούς ούτε που σου μιλάνε ακόμη και με χωνί στ΄αυτιά!

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Μ.ΧΑΤΖIΔΑΚΙΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ" LP

Μόλις τώρα "διάβασα" ότι η 24-bit remastering έκδοση βινυλίου του 2004 που έχω .... ότι είναι χάλια! :411::411::411:
Όντως είναι χάλια.
Συγκριτικά με μία παλιά έκδοση που έχω, (κασετίνα με 3 δίκους 33στρ. έκδοσης γύρω στο 80-85) ακούγεται απαράδεκτα ψυχρά, με τις μισές αρμονικές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.778
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili