Μarantz sr6006 βοηθεια με ρυθμισεις

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Καλησπερα παιδια,εχω τον Marantz sr6006.
Επισης εχω 2 μπροστινα ηχεια b&w 684.
Εχω παραγγειλει και αναμενω στις προσεχεις μερες/βδομαδες και το κεντρικο ηχειο,το sub και τα surrounds.

ΩΣΠΟΥ να ρθουν ολα αυτα, πως μπορω ναχω ρυθμιζμενα τα δυο μπροστινα ηχεια μου;

Τα βαζω small ή Large?
στο LFE τι βαζω;
επισης στο crossover τι βαζω;

ευχαριστω πολυ! εχω αναγκη τη βοηθεια σας γιατι πρωτη φορα στη ζωη μου ασχολουμαι με αυτα καιε χω πελαγωσει!!!

Reaction score
249
Απάντηση: Μarantz sr6006 βοηθεια με ρυθμισεις

αφου εχεις δυο μονο ηχεια ολα ταυπολοιπα πλην των front θα τα βαλεις στο off και το sub
αναγκαστικα στο large τα μπροστινα αλλιως δε θα εχεις χαμηλες συχνοτητες
το κροσσοβερ αναφετεται στη συχνοτητα που θα κοβονται τα ηχεια οταν παρεις sub
μεχρι τοτε και αφου δεν εχεις αλλα ηχεια μην το πειραξεις θα ειναι ανενεργο με τις αλλες ρυθμισεις που θα κανεις
το κεντρικο στο off μαλλον θα το ακους απο τα δυο μπροστινα εκτος αν θελει ειδικη ρυθμιση δηλ αν εχει για το κεντρικο κατι ιδιαιτερο πχ
small large off phantom?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Χερετω και παλι! Μολις προμηθευτηκα και το sub. Οποτε τωρα ειμαι με τα δυο μπροστινα και το σαμπ.
τι αλλαγες κανω στις ρυθμισεις; να βαλω τα δυο μπροστινα σαν small τωρα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Bάλτο να κάνει ξανά την αυτόματη ισοστάθμιση και πες τι αποτελέσματα σου έβγαλε..

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

την εκανα και μου τα αφησε σαν Large τα 684.εχω διαβασει ομως οτι ειναι καλυτερα να ταβαλω small. τι να κανω;
kai crossover 120hz μου τοχε. ναταφησω τοσο ψηλα;
καποια αλλη σημαντικη ρυθμιση;

Reaction score
6

σορρυ που "χαλαω" το θεμα, αλλα μιας και εχουμε τον ιδιο ενισχυτη, τα πισω ηχεια ειναι καλυτερα να τα βαζεις στις υποδοχες surround, ή surr.back amp assign του ενισχυτη; μιλαω για 5.1

επισης, για τις ταινιες, ποια απο τα dts neo 6 cinema, dolby pro logic ii movie κλπ επιλεγουμε;

και τελος, πως τρεχω την αυτοματη βαθμονομηση; πρεπει να βαλω το μικροφωνακι στο υψος που βρισκονται τα αφτια του ακροατη;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Δυστυχως δε μπορω να σε βοηθησω εγω πολυ..
στην πρωτη ερωτηση σου δεν θα απαντησω γιατι δενε χω παρει ακομα τα suround ηχεια οποτε δε τοχω ψαξει κιολας.

Στη δευτερη ερωτηση σου δενε χω ιδεα που ειναι αυτα που λες.

Στην τριτη ερωτηση σου ομως μπορω να βοηθησω,το μικροφονακι ναι το βαζεις στο υψος των αφτιων σου.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.695
Re: Απάντηση: Μarantz sr6006 βοηθεια με ρυθμισεις

σορρυ που "χαλαω" το θεμα, αλλα μιας και εχουμε τον ιδιο ενισχυτη, τα πισω ηχεια ειναι καλυτερα να τα βαζεις στις υποδοχες surround, ή surr.back amp assign του ενισχυτη; μιλαω για 5.1

Surround!

επισης, για τις ταινιες, ποια απο τα dts neo 6 cinema, dolby pro logic ii movie κλπ επιλεγουμε;

Ξέρει αυτό!

και τελος, πως τρεχω την αυτοματη ισοστάθμιση; πρεπει να βαλω το μικροφωνακι στο υψος που βρισκονται τα αφτια του ακροατη;

Ναι.
:107:

Reaction score
6

κι εγω δεν τα εχω παρει ακομα, αλλα συνδεσα τα παλια μου πισω να δω τι θα γινει.

Zizik, οταν λες ξερει αυτο, εννοεις να το εχω στο "auto";

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Παιδια ο ενισχυτης μου εχει το MultEQ XT της Audyssey.
1)ΑΥτο να το ενεργοποιησω; αποτι διαβαζω στο νετ λεει οτι κανει καποιες ρυθμισεις συμφωνα με τον συγκεκριμενο χωρο που εισαι.

2)Το dynamic EQ και το dynamic volume ναταχω ον ή off και γιατι (για να μαθαινουμε και τιποτα!);

Υ.Σ. Προτου με προτρεινετε να διαβασω τι ειναι τα dynamic,να σας πω οτι τα διαβασα και η Audysey τα γραφει σαν να ειναι must να ταχεις στο on.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

1)Ναι,να το ενεργοποιήσεις και να κάνεις την μέτρηση.

2)Αφού τα διάβασες γιατί μας πρήζεις;
:137:

Κάνε τις δοκιμές σου στο on και στο off και αποφάσισε.Όντως στις χαμηλές εντάσεις κάνει δουλειά,αλλά μόλις γκαζώσει κάποιος η αίσθηση που μου δίνει είναι ότι συμπιέζει.

Το dynamic volume άστο στο off.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Να σου πω γιατι σας πρηζω... μετα απο αφθονη σκοποβολη χωρις προστασια στα αυτια η ακοη μου επεσε 30% κατω με αποτελεσμα να μην εχω καθολου ακουστικο αυτι.
Οποτε τα ζηταω ετοιμα στο πιατο απο εσας ωστε να τα εχω καλα ρυθμισμενα για τη γυναικα και τους καλεσμενους μου :-D

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Όταν βλέπεις σε χαμηλές εντάσεις έχε το Dynamic EQ στο οn.Όταν γκαζώνεις βγάλε το off.
Το dynamic volume πάντα στο off.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

gstriftos, για αλλη μια φορα τα ειπες ολα!!:107:

Reaction score
6

επανερχομαι με αλλη απορια.
θελω να συνδεσω τον υπολογιστη ωστε να βλεπω ταινιες. σαν οθονη θα χρησιμοποιηθει η τηλεοραση. συνδεοντας τον υπολογιστη μεσω hdmi στον ενισχυτη, ολα καλα. αν ομως θελω απλα να χαζεψω στον υπολογιστη, και να ακουω ραδιοφωνο πχ απο τον ενισχυτη, τοτε φευγει η επιφανεια εργασιας του υπολογιστη και βλεπω τη "σελιδα" του ενισχυτη για το ραδιοφωνο. δε γινεται να βλεπω συνεχως τον υπολογιστη, και να κανω οτιδηποτε αλλο στον ενισχυτη;

Reaction score
6

εχει κανει κανεις αναβαθμιση στο συγκεκριμενο ενισχυτη, και τι αλλαζει; υπαρχει κατι ωστε να δουμε τι διορθωνει ή τι παραπανω μας προσφερει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos