ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ!!! Υamaha AX-1 ή Arcam AVR-300???

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εχουμε τις εξής δύο επιλογές:

α) Yamaha AX-1 + TX-492RDS (εξακάναλος ολοκληρωμένος 6*110+ ραδιοφωνικός δέκτης)

β) Arcam AVR-300 (επτακάναλος ραδιοενισχυτής 7*100)

- Και οι δύο είναι πάνω κάτω γνωστοί (σίγουρα το ιαπωνικό δίδυμο κάπως περισσότερο).

- Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση.

- Και οι δύο είναι στην ίδια τιμή.

- Ο Yamaha είναι παλιότερος, αλλά και η αρχική του τιμή ήταν αρκετά μεγαλύτερη από του εξ Αγγλίας ανταγωνιστή του.

Τι αγοράζουμε και γιατί?

Εdit: μα πώς μπαίνει το δημοψήφισμα επιτέλους? :mrgreen:

Reaction score
5

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Για μένα ARCAM δαγκωτό. Τα έχει όλα και συμφέρει (και το πιο βασικό πολύ πιο ποιοτικό ήχο).

Εφόσον πρόκειται όμως για σένα θα έλεγα να ακούσεις και τους 2 και μετά να αποφασίσεις...

Reaction score
5
Κοίτα να δεις...το ότι η Yamaha είναι πιο γνωστή στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη εταιρεία. Απλά βγάζει ΚΑΙ φθηνά μηχανάκια που μπορεί να αγοράσει ο φτωχοέλληνας. Αντίθετα η Arcam απευθύνεται σε πιο ψαγμένο κοινό. Επειδή έχω γνωρίσει τον ιδιοκτήτη της Arcam σε παρουσίαση στην Αγγλία, μπορώ να σου πω ότι με πολύ πάθος προσπαθούν να φτιάχνουν προσεγμένα μηχανήματα. Σίγουρα για μουσική είναι καλύτερα...για ρίξε και μια ματιά στο http://www.arcam.co.uk

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ναι ειναι αρκετα πιο βαρθς αλλα αυτο δε σημαινει και κατι......Θυμαμαι πριν χρονια ενα φιλο που ειχε αγορασει τον Α-1 (25 κιλα βαρος) και περηφανευοταν για την ισχυ του ειδικα σε δικαναλο υλικο (ειχε δυσκολα ηχεια....).Με τα πολλα τον επεισα να αγορασει ενα τελικο (ROTEL 991 δευτερο χερι,16 κιλα βαρος).Απο τοτε ποτε ξανα δεν μπηκαν τα καλωδια των ηχειων του στις αντιστοιχες εξοδους του Α-1........

Reaction score
2
Προσωπικά πρώτα θα έβλεπα τα ηχεία που θα οδηγήσω, αν θεωρώ ότι και οι δύο τα πάνε περίφημα σε αυτό το θέμα, τότε θα προτιμούσα το Βρετανό, για το λόγο νεότερου μηχανήματος, άρα γι’ αυτό που τον χρειάζομαι έχω περισσότερα νέα πράγματα που απουσίαζαν από τον Γιαπωνέζο, λόγω ηλικίας.
Επίσης από το «σκληρό» ήχο του Γιαπωνέζου, θα προτιμούσα το μουσικό Βρετανό, αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό άρα μιλάω περισσότερο με βάση τα δικά μου κριτήρια ακρόασης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν μπορώ να γνωρίζω που στηρίζετε αυτήν την σιγουριά σας για το ότι ο συγκεκριμένος ARCAM είναι καλύτερος του συγκεκριμένου YAMAHA...

Γεγονός είναι ότι οι YAMAHA έχουν ιδιαίτερο ήχο. Αλλά δεν είπε ποτέ κανένας ότι είναι κακοί ενισχυτές. Κάποτε τα ίδια μου έλεγαν και σε σχέση με marantz ή denon. Όταν άκουσα μόνος μου τα μηχανάκια, όχι μόνο δεν συμφώνησα με τα περί σκληρότητας κλπ του YAMAHA αλλά του έδωσα και σαφέστατο προβάδισμα έναντι του αντίστοιχου marantz και χαντάκωσα εντελώς τον denon. Μάλλον ο άνθρωπος που μου τα έλεγε είχε επηρεαστεί από τα διάφορα κλισέ της εποχής που θέλουν τους yamaha να μην μπορούν να παίξουν σωστά μουσική...

Εγώ αν δεν είχα την ευκαιρία να τους ακούσω πάντως, θα προτιμούσα τον yamaha, αρχικά λόγω της ιστορίας του στα πολυκάναλα συστήματα, της αποδεδειγμένης αξιoπιστίας του (έχω αλλάξει 3 από δαύτους χωρίς κανένα πρόβλημα), αλλά πόσο μάλλον όταν κατασκευαστικά δείχνει να είναι πολύ πιο τίμιος από τον... πολλά βαρύ arcam.

Reaction score
2
Νίκο,
Γι΄αυτό στο θέμα ήχου, αναφέρω ότι είναι υποκειμενικό.
Προσωπικά έχω ακούσει και τα δύο μηχανάκια και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ με τα προσωπικά μου γούστα προτίμησα τον ARCAM.

Ούτε εγώ τρελλαίνομαι με τους ενισχυτές που αναφέρεις πιο πάνω, για μουσική.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει ότι είναι πιο μουσικοί? Και οι δύο σε σχέση με τον ΥΑΜΑΗΑ δείχνουν πιο αργοί άρα...

Είπαμε ο ήχος είναι υποκειμενικός και όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας (χωρίς να είναι υποτιμητικό αυτό).

Πάντως αν βασιστούμε στη διαφορά του ενός και του άλλου ως χρόνος παραγωγής ο ARCAM έχει πράγματα νεότερα για το H.Cinema (ΙΙχ) που στο κάτω κάτω της γραφής για αυτό τον αγοράζεις, άσχετα αν έχει τη δυνατότητα να παίξει και το ρόλο του στερεοφωνικού σου.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μήπως να πάρω και τους δύο για να κάνουμε δοκιμές? :mrgreen:

(σκοτώστε με, σας παρακαλώ, είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσω... :roll: ).

Πέραν της πλάκας, ίσως τελικά το κύριο αντικειμενικό προβάδισμα του Arcam είναι η μικρότερή του ηλικία, το οποίο σημαίνει και πιο πρόσφατη τεχνολογία περί πολυκάναλου ήχου.

Ανέφερα ότι αν το σύστημα είναι 5.1, ο Arcam μπορεί να διπλοενισχύσει τα μπροστινά?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis